borstvergroting

Nog steeds veel dames kiezen voor cosmetische borstchirurgie

Het modebeeld van jaren geleden lijkt langzaam aan te veranderen: we accepteren onszelf steeds meer zoals we zijn. Toch kiezen veel mensen nog steeds voor chirurgie aan de borsten, vooral uit cosmetisch oogpunt. Naast vergroting door implantaten zijn er nog een aantal andere technieken populair. Als je iets aan het uiterlijk van je borsten wil laten doen, dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en de voor- en nadelen per ingreep.

Borstvergroting door middel van implantaten

De klassieke borstvergroting behoort al jaren tot de meest gewenste ingrepen. Veel dames dromen nu eenmaal van grote borsten. Door middel van implantaten is de maat tot meerdere cupsizes te vergroten. Bij dit type borstvergroting gaat het herstel redelijk snel. Al binnen zeven dagen ben je vaak weer op de been. Wel draag je nog zes weken een sportbeha en moet je oppassen met zwemmen, douchen en zonnen. Laat deze operatie daarom niet doen vlak voordat je op zonvakantie gaat.

Doordat implantaten de laatste jaren veel in negatieve zin in het nieuws zijn geweest, zijn er dames die twijfelen. Vooral oude implantaten, of implantaten die gezet zijn bij onprofessionele klinieken, kunnen wel eens gaan lekken. Kies daarom voor een gespecialiseerde kliniek die inzet op kwaliteitsimplantaten, waaronder merken als Arion, Motiva of Mentor. Laat je goed informeren en laat de omvang afstemmen op je lichaam.

Borstvergroting door middel van lipofilling

De techniek lipofilling is de afgelopen jaren ook steeds populairder geworden. Bij deze behandeling wordt er vet uit andere delen van het lichaam gewonnen. Het vet wordt gezuiverd en vervolgens geïnjecteerd in andere delen van het lichaam. Dit kan in het gezicht voor het opvullen van rimpels, in de billen voor een vol achterwerk, maar ook in de borsten om ze te vergroten.

Bij deze manier van borsten vergroten draag je na de behandeling zes weken een compressiebeha. Het definitieve resultaat is pas na zo’n drie maanden zichtbaar. Het herstel is normaal gezien minder zwaar dan bij een borstvergroting, de zwellingen nemen al binnen enkele dagen af. Een beperking aan lipofilling is dat de cupmaat met slechts één maat vergroot kan worden. Daarom geven dames toch vaak de voorkeur aan implantaten.

Borsten verkleinen en corrigeren

Wie grote borsten heeft en daar mentaal of fysiek last van ondervindt die kan juist kiezen voor een borstverkleining. Houd rekening met een iets langere hersteltijd. De eerste weken mag je niet sporten en zwaar tillen. Grote kans dat je daar dan ook helemaal geen behoefte aan hebt. Plan bij voorkeur enkele weken vrij. Besef daarnaast dat de incisies (ankervormig) op termijn wel zullen vervagen, maar vrijwel altijd een klein beetje zichtbaar blijven.

Een borstverkleining biedt uitkomst wanneer je de borsten te groot vindt, maar ook wanneer ze ongelijk zijn. Vrijwel nooit ben je 100% symmetrisch. De een heeft daar immers meer last van dan de ander. Zo kunnen er bij ongelijke of bij grote borsten klachten ontstaan als nek- en rugpijn. Wanneer de omvang voor jou goed is, maar de vorm niet, dan kun je ook alleen kiezen voor een borstlift. Deze operatie is populair onder vrouwen na de zwangerschap en bij dames die veel zijn afgevallen (waardoor vorm van de borsten is veranderd). Ook de grootte en vorm van de tepel kan aangepast worden, als onderdeel van een borstcorrectie of als losstaande ingreep.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *