lang haar afknippen

Lang haar afknippen

Iedereen met lang haar denkt er wel eens over om je het in een opwelling af te knippen. Maar je lange haar kort knippen, dat doe je toch niet zo maar.

Er zijn van die momenten, zoals na de vakantie als je haar door zon en zee in een bos stro is veranderd. Of je wilt gewoon eens iets anders. Maar denk goed na of je het echt wilt voordat je kiest voor een kort kapsel. Want als je het in een opwelling doet, dan is de kans groot dat je er spijt van krijgt.

Het duurt jaren voor het weer aangroeit

Voor je de schaar in je lange lokken zet, moet je eerst eens even berekenen hoe lang het duurt voor het weer is aangegroeid. Het is een beetje afhankelijk van hoe snel je haar groeit. Maar haar groeit tussen de 3/4 en 1 cm per maand. Dus als je haar zo’n 30 cm lang is en je knipt het af, dan duurt het toch wel minstens drie jaar voor het weer is aangegroeid.

lang haar


Kort haar is minder werk

Vaak wordt gedacht dat het hebben van kort haar makkelijker is en minder tijd kost. Dat geldt misschien voor het wassen en vooral uitspoelen van je haar. En lang haar heeft wel wat extra verzorging nodig. Dat is bij lang haar wel een klus en het duurt ook langer voor het weer droog is. Maar met kort haar moet je vaker naar de kapper. Een ook kort haar heeft het nodige werk nodig als föhnen, stylen en in model brengen?

Is je haar beschadigd?

Lang haar beschadigt eerder doordat het langs je schouders en je kleding wrijft, wappert in de wind en gewoon meer te verduren heeft. Hierdoor kan het splijten, droger worden en afbreken. Dit kan je enigszins voorkomen door het met de goede producten te behandelen, maar nooit helemaal. Is je haar al te ver heen en ziet er dan minder goed uit, dan kan dat een reden zijn om het wat korter te knippen. Een stukje er af kan er dan een stuk beter uit zien.

Past kort haar beter bij je?

Kort haar staat soms beter bij bepaalde vormen gezichten. Heb je een wat voller gezicht? Dan kan langer haar je gezicht minder vol laten lijken. En ben je heel lang dan is iets langer haar vaak mooier dan een heel kort kapsel. Ben je juist heel klein dan kan heel lang haar je nog korter laten lijken.

Is het je leeftijd?

Het is waar dat lang haar vaak iets meisjesachtigs heeft en korte kapsels een meer volwassen uiterlijk geven. Naarmate vrouwen ouder worden, knippen ze het dan ook vaak korter. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg halflange kapsels die goed staan.

Het houdt je warm

Als je lange tijd lang haar hebt gehad en je hebt een kort kapsel dan kan je je voorbereiden op een fris gevoel in je nek. Haar houdt je hoofd en nek namelijk goed warm. In de winter kan je wel een extra sjaal gebruiken. Het is wel koel in de zomer natuurlijk, maar lang haar kun je ook opsteken.

Lang haar zit vaker goed

Natuurlijk heb je wel eens een dag dat je haar niet zit. Maar dat heb je bij kort haar ook en dan doe je er weinig aan. Lang haar kun je dan nog eens in een staart dragen, opsteken of vlechten.

Mannen

Mannen lijken over het algemeen meer van lang haar te houden. Maar daar laat je je niet door tegen houden natuurlijk.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *