blond bij geel

Blond haar bij gele kleding?

Laatst bijgewerkt:

Past blond haar bij gele kleding? Veel vrouwen met blond haar mijden geel. En dat is in veel gevallen terecht, maar zeker niet altijd.

Het heeft er niets mee te maken of je geel een mooie kleur vindt, maar of geel je goed staat en of het het beste in je boven haalt. Vaak weet je zelf wel of geel een goede kleur voor je is. Je moet je er in ieder geval goed in voelen. Heb je het gevoel dat je er grauw en bleek uitziet als je geel draagt? Dan is het niet de goede kleur voor je.

Koele of warme huidstint

combinatie geel en blond

Veel heeft te maken met de ondertoon van je huid. Als natuurlijke blondine kun je zowel een huidtint hebben met een warme ondertoon, d.w.z. oranje-perzikachtig, of juist een koele ondertoon, roze-blauwe ondertoon. Met een warme ondertoon zullen meer tinten geel je beter staan dan als je een koele ondertoon hebt. Heb je een warme ondertoon dan zul je ook eerder goudkleurige sierraden kiezen en als je een koele ondertoon hebt eerder zilver. En in beide gevallen geldt: hoe bruiner je bent hoe mooier geel je zal staan.


Veel tinten blond

Of je nu een natuurlijk blondine bent of je haar blond verft, er zijn veel verschillende tinten blond. Van witblond tot donkerblond. En daar zitten zowel warme tinten blond, zoals caramel, goudblond, koele tinten zoals asblond en neutrale tinten zoals beigeblond. Meestal geldt dat als je een warme huidtint hebt, dat warme haarkleuren dan beter staan. Bij koele huidtint passen koele haarkleuren beter.

Veel tinten geel

Gelukkig zijn er vele tinten geel. En bij iedere kleur blond en huidstint is wel een mooie kleur geel te vinden. In de meeste gevallen is zachtgeel (zoals hier op het plaatje rechts, en daaronder Kate Hudson in haar gele avondjurk in ’10 days to loose a guy’) een kleur die iedere blondine zal staan. Hoe feller de kleur geel hoe minder blondines dit kunnen hebben.

Wat vind je er zelf van?

Laat je in ieder geval niet verleiden tot het kopen van een geel kledingstuk dat je ziet hangen zonder het zelf te passen. Kijk hoe het je staat. Zie je er stralend en goed uit, of maakt het je bleek en flets en lijk je bijna weg te vallen in het geel. Ben je dol op geel, maar weet je dat het je kleur niet is, dan kun je altijd nog voor een gele broek, rok of gele accessoires kiezen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *