Bruin worden van binnenuit door voeding

Er zijn verschillende manieren om bruin te worden. Met of zonder de echte zon.

Maar ook van binnen uit door het eten van bepaalde voeding. Lees hier hoe.

Naast een bruin worden door de echte zon, de zelfbruiner of de zonnebank bestaat er nog een andere manier om bruin te worden, nl. van binnen uit. Handig voor als de zon weer eens niet wil schijnen. En misschien een goede manier om op een gezonde manier alvast wat voor- of bij te bruinen.

Bruin worden door het eten van bepaalde voeding

Een hele natuurlijke en gezonde manier om bruin te worden, zonder schadelijke effecten is door het eten van bepaalde groenten en fruit. De stof die deze groenten en fruit hun kleur geven, kunnen jou ook een kleurtje geven. Het gaat b.v. om:

  • wortelen
  • tomaten
  • abrikozen
  • grapefruitvoeding om bruin te worden
  • spinazie
  • groene bladgroenten
  • erwten
  • meloen
  • rode peper

Carotenoïden

Deze fruit- en groentensoorten bevatten carotenoïde, een stofje dat zorgt voor een bruin kleurtje. Carotenoiden zijn antioxidanten en worden opgeslagen in het vet onder de huid en weer uitgescheiden tijdens zweten waarbij een deel weer geabsobeerd wordt door de toplaag van de huid, en dat geeft een mooie goudbruine tint. Behalve voor een bruin kleurtje zijn carotenoiden ook nog eens heel goed voor je gezondheid.

Hoelang en hoeveel?

Klinkt goed, maar hoelang duurt het en hoeveel fruit en groenten moet je er voor eten? Na 6-8 weken dagelijks vijf porties van deze groenten en/of fruit te eten zul je de effecten duidelijk kunnen zien.

Goudbruin en aantrekkelijker

Er zijn twee hoofdsoorten pigment die zorgen voor de kleur van de huid. caroteinoide en melanine. Melanine is geel en donker en geeft de kleur die je krijgt als je bruin wordt door de zon. Carotenoide zorgt voor een mooi goudbruin kleurtje. Tijdens het onderzoek werden foto’s van mensen die het fruit- en groentendieet hadden gevolgd en mensen die bruin waren door de echte zon, beoordeeld door vrijwilligers. De goudbruine kleur van fruit- en groenteneters werd veel aantrekkelijker gevonden dan de door de gebruinde huid door de zon.

Pillen

Lukt het je niet om zoveel groenten en fruit te eten? Er zijn ook supplementen te koop in de vorm van capsules met het zelfde effect.

[bol_product_links block_id=”bol_552e953255cd8_selected-products” products=”9200000005183497″ name=”pr” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

wat vond je ervan?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *