perfecte eyeliner

Tips voor de perfecte eyeliner

Door je eyeliner perfect aan te brengen, krijg je sprekende ogen. Ook kan je je ogen groter of kleiner laten lijken.

Met een goed aangebrachte eyeliner kan je de vorm van je ogen enigszins aanpassen. Maar het goed aanbrengen vraagt wel wat oefening en een vaste hand. Verder wil je natuurlijk ook dat het de hele dag goed blijft zitten en dat je er niet halverwege de dag uitziet of je flink in je ogen hebt gewreven en alles is uitgelopen.

Kleuren

Je hebt verschillende kleuren en soorten eyeliner. Je kan de kleur eyeliner aanpassen aan je ogen, je haar maar ook aan die van je kleding. Heb je een lichte huid en licht haar dan kan zwarte eyeliner hard over komen en kun je ook eens bruine of blauwe eyeliner proberen. Dit seizoen zijn allerlei kleuren in.

Potlood of vloeibare eyeliner

Potloden of kohlpotloden zijn makkelijk in het gebruik maar ook minder precies en lopen eerder uit. Hoe vetter het potlood, hoe makkelijker het aan te brengen is, maar hoe groter de kans dat het vlekt of in randen ophoopt.

Vloeibare eyeliner kan heel precies aangebracht worden. Hierdoor zie je wel heel goed als het niet perfect is aangebracht. Door de strakke lijn geeft het eerder een hard en daardoor onnatuurlijk effect. Je hebt vloeibare eyeliner met kwastjes, sponsjes en viltpunten. Viltpunten werken goed. Maar ook gel liners en gelpotloden, met de eigenschappen en gemak van een potlood maar dat, eenmaal gedroogd, heel goed blijven zitten, zijn een aanrader.

Waar?

Eyeliner kun je aanbrengen boven of onder het oog. In de regel wordt eyeliner zo dicht mogelijk op de lijn van de wimpers aangebracht.

Onder je ogen

Breng de eyeliner zo dicht bij de wimpers aan. Trek de huid een beetje strak. Wrijf de lijn zo goed als mogelijk een beetje uit, met vloeibare eyeliner moet je dit dus heel snel doen, voor het is opgedroogd. Om de ogen groter te laten lijken, begin je halverwege het ooglid en trek je de lijn naar buitenkant van het oog en zelfs iets daar voorbij.

Boven de ogen

Een potlood is makkelijker aan te brengen, vloeibare eyeliner heeft zeker wat meer oefening nodig maar als het je lukt zul je hier waarschijnlijk de voorkeur aan geven.

Een doorgetrokken lijn?

Lukt het je niet om een vloeiende lijn te trekken, probeer dan stippen tussen de wimpers.

Eyeliner bij de vorm van je ogen

Dicht bij elkaar

Zet een lijn op de buitenkant van een oog tot een derde van het bovenlid met grijs, bruin of zwart. Licht uitsmeren. Geef de binnenkant van het ooglid een lichtere kleur eyeliner.

Kleine ogen

Trek een donkere lijn die geleidelijk dikker wordt naar buiten toe. Gebruik een licht gekleurd potlood, goud, zilver of wit en trek daarmee een lijn onder het oog.

Diepe ogen

Geef het bovenlid een lijn met een lichte glanzende kleur. Trek dan aan de buitenkant onder het oog een lijn met een neutrale kleur (grijs of kaki) Dit laat het ooglid minder zwaar lijken.

Hangende ogen

Trek een lijn aan de buitenkant van het bovenste ooglid tot een derde. Ga aan de buitenkant omhoog.

Tips

  1. Om uitlopen tegen te gaan is het nodig dat je de eyeliner niet direct op je ogen aanbrengt maar eerst foundation of poeder gebruikt. Je oogmake-up zal dan beter hechten en minder uitlopen.
  2. Als je voor een vloeibare eyeliner kiest, neem er dan een met een zo dun mogelijk kwastje, of top.
  3. Bij vloeibare kwastjes veeg je de overtollige eyeliner eerst af aan de rand van het flesje of een stuk papier.
  4. Doe de eyeliner op nadat je oogschaduw hebt gebruikt maar voordat je mascara gebruikt
  5. Heb je donkere kringen onder je ogen, neem dan geen donkere kleur eyeliner.
  6. Blijf met eyeliner zo dicht mogelijk bij de wimpers.

In het filmpje hieronder wordt alles nog eens goed samengevat.

Loading comments...