stoere jongenskleding

Stoere jongenskleding voor dit najaar

Als moeder van drie jongens weet ik dat het soms best lastig kan zij om leuke kleding te kopen voor je zonen. Bij jongenskleding lijk je al snel steeds op hetzelfde terug te komen: stevige broeken, shirts en sweaters. En een jas natuurlijk.

Het beste dat je kan doen is daarom te variëren in kleur en motieven. Jongens hebben namelijk wel vaak een idee van wat ze niet mooi vinden. De kunst is dus om vernieuwend te zijn en toch iets te vinden wat ze ook mooi vinden.

Dit najaar…..

Wat zijn de belangrijkste trends in jongenskleding? De afgebeelde kleding is afkomstig van Wildstore.nl.

Felle kleuren

Dit najaar, herfst/winter 2018 2019 zijn felle kleuren de trend. Je ziet veel rood, oranje, geel maar ook kobaltblauw. Allemaal kleuren die best bij veel jongens in de smaak zullen vallen, al is het maar als steunkleur of accentkleur.

Kies voor een felle kleur jas zoals deze van Z8. Als je dat te heftig is is een jas met accenten in felle kleuren, zoals deze jas van Quapi, net wat vrolijker als een egale donkerblauwe jas.

Grote teksten

Merknamen of andere teksten groot afgedrukt op je kleding is toch typisch iets dat bij jongens past. 

Het is vaak niet eens belangrijk wat er precies opstaat. Bij de trui links van Tygo & Vito gaat het meer om de decoratieve letters als de boodschap. Bij de trui rechts van B’chill is de tekst wel duidelijk leesbaar. Maar of de boodschap bij kleine jongens overkomt is de vraag. Het ziet er leuk uit, en daar gaat het om.

Ruiten

Verder zie je dit seizoen veel ruiten. Een ruiten blouse is dan toch een leuk kledingstuk om te variëren.

blouse

Links een geruite blouse van Quapi en rechts een rood geruite blouse met rits van Z8.

Legergroen

Naast de felle kleuren is legergroen een populaire kleur. Bij de dames- en meisjesmode zijn dierenprints helemaal in dit najaar. Dat zie je wat minder bij jongens. Daarvoor in de plaats zie je wel camouflageprints.

camouflageprint

De sweater links is van Petrol Industries en heeft een camouflageprint en opdruk van teksten. De trui rechts is van Tygo & Vito.