speelgoed om te bouwen

Speelgoed om eindeloos mee te bouwen

Kinderen zijn dol op speelgoed waar ze mee kunnen bouwen. Dat begint vaak al heel jong met een simpele blokkentoren. Maar ook voor oudere kinderen valt er genoeg te beleven op dit gebied.

Bouwen stimuleert de fantasie, maar het is ook goed voor de ontwikkeling van de fijne motoriek en voor het concentratievermogen.

Houten blokken

Houten blokken in allerlei vormen zijn ideaal om je kind te vermaken en te leren bouwen. Al vanaf een maand of zes, als ze kunnen zitten, kunnen baby’s al beginnen met het stapelen van blokken. En als dat nog te moeilijk is, dan kunnen ze in ieder geval beginnen met het omgooien van blokkentorens. Maar ook oudere kinderen kunnen zich eindeloos vermaken met blokken. Kies voor hele jonge kinderen wel blokken die met gifvrije verf gekleurd zijn. Blokken zijn geschikt voor alle leeftijden.

Gravitrax

gravitrax

Met Gravitrax kan je een kogelbaan of knikkerbaan bouwen. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld magnetische krachten en zwaartekracht bouw je je eigen parcours. Begin met een startersset en breid hem uit met uitbreidingssets met tunnels, rails, liften, trampolines en andere spannende elementen. Gravitrax is geschikt vanaf 8 jaar.

Duplo en Lego

lego

Duplo en Lego, wie kent het niet? Duplo zijn de wat grotere blokken voor jonge kinderen en Lego is er voor oudere kinderen. Je kan er allerlei gebouwen, treinen, robots, auto’s en andere voertuigen mee bouwen. Voor eindeloos speelplezier. Duplo is geschikt vanaf 18 maanden, Lego vanaf 4 jaar.

Aquaplay

aquaplay

Speelgoed om mee te bouwen is er niet alleen voor binnen. Aquaplay is een voorbeeld van buitenspeelgoed waar je mee kan bouwen en spelen met zand en water. Je bouwt een waterweg en met bruggen, viaducten en sluizen en laat je bootjes erin varen. Aquaplay is geschikt vanaf 3 jaar.

K’nex

k'nex

K’nex is plastic speelgoed in allerlei vormen dat je in elkaar kan klikken en waarmee je allerlei figuren of bouwwerken kan maken. Er is Kid K’nex wat geschikt is voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit is wat grover en makkelijker te gebruiken. De gewone K’nex is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Clics

clics

Clics is ook plastic speelgoed. Het is eigenlijk een combinatie van K’nex en Lego. Je kan er ook allerlei figuren van een voorbeeld van nabouwen of je eigen fantasie de vrije loop laten.

Clics is geschikt vanaf 4 jaar.

Kapla

kapla

Kapla bestaat uit houten blokjes of plankjes. Je kan ze blank of in verschillende kleuren krijgen. Met de plankjes kan je de mooiste bouwwerken maken. Het speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.