kinder ehbo

Een EHBO cursus voor ouders

Als jonge ouders heb je het natuurlijk al razend druk. Toch zou het een goed idee om als jonge ouders een EHBO cursus te volgen. 

Als ouder doe je er alles aan om te zorgen dat je kind gezond en veilig opgroeit. Maar ongelukjes zitten nu eenmaal in een klein hoekje. Je kan hopen dat jouw kind een beschermengeltje op zijn of haar schouder heeft, maar kinderen vallen nu eenmaal. En, dat is niet het enige. Ze kunnen zich ook verslikken, verbranden of allergisch op iets reageren. Weet jij dan wat je moet doen?

Goed voorbereid

Door een EHBO cursus ben je goed voorbereid op onverwachte gebeurtenissen en leer je wat je in welke situatie wel en niet moet doen. En is het niet voor jouw eigen kinderen, dan is het wel voor andere kinderen die bij jouw thuis komen spelen bijvoorbeeld. 

ehbo

EHBO voor baby’s en kinderen

Je kan natuurlijk een algemene EHBO cursus volgen. Maar bij Livis.nl kan je ook speciale EHBO cursussen volgen die speciaal gericht zijn op baby’s en jonge kinderen. Je leert er reanimeren en met een AED om te gaat en wat je moet doen bij veel voorkomend letsel bij kinderen. Het prettige is dat je de theorie online thuis kan leren. Dat kost je zo’n 4-6 uur. Daarnaast is er een online sessie van 4 uur die je op 200 plaatsen in Nederland kan volgen. Natuurlijk krijg je ook een certificaat.  

Kosten EHBO cursus

De kosten voor een EHBO cursus hangen af van het soort cursus dat je doet. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, dan worden de kosten van een EHBO cursus vaak tot 100% vergoed. Het is wel verstandig om vooraf te informeren of de cursus die jij wilt doen, vergoed wordt.

Hoe lang is een EHBO certificaat geldig?

Volgens het Rode Kruis is een EHBO certificaat 2 jaar geldig. Daarna kan je een opfriscursus volgen. Zo blijven je kennis en je vaardigheden up-to-date.