mommy makeover

De mommy makeover, iets voor jou?

In Amerika bestaat het al langer, maar het lijkt hier wordt het ook steeds populairder: de mommy makeover.

Een zwangerschap en borstvoeding veranderen je lichaam. Als je geluk hebt niet blijvend. Maar volgens Laurie Casas, plastisch chirurg krijgt slechts een derde van de vrouwen weer hetzelfde lichaam als voor de zwangerschap. Dat betekent wel dat twee derde van de moeders met blijvende veranderingen blijft zitten. Voor één derde bestaan die veranderingen uit zwangerschapsstriemen en slappe borsten en een slappe buikwand. En het laatste derde deel houdt juist grotere borsten aan de zwangerschap over en heeft daarnaast ook overgewicht dat ze niet of moeilijk kwijtraken.

Wat is de mommy make-over?

De mommy make-over is een cosmetische ingreep waarbij een borstcorrectie en buikwandcorrectie wordt uitgevoerd, soms in combinatie met liposuctie. Tegen overgewicht is met sporten en gezond eten wel iets te doen. Als je borsten slap zijn en hangen of de huid van je buik verslapt is, daar doe je verder weinig aan. Je borsten kunnen dan gelift worden en implantaten kunnen worden ingebracht om het volume te herstellen, overtollige huid op je buik wordt weggehaald en eventueel kan overtollig vet met liposuctie worden verwijderd.Als je borsten juist te groot zijn kun je ze laten verkleinen. Meestal allemaal tijdens één ingreep.

Wanneer doe je een mommy make-over?

Als je erg ongelukkig voelt met je lichaam dat na de zwangerschap zo veranderd is of als je zo’n  hekel hebt gekregen aan je eigen lichaam, dan zou je een mommy make-over kunnen overwegen. Maar zoiets doe je natuurlijk pas als je zeker weet dat je niet meer zwanger wilt worden. Het is niet zo dat je na een mommy make-over niet meer zwanger kan worden, want dat kan gewoon. Meestal kan je ook nog gewoon borstvoeding geven. Maar de ingreep is dan waarschijnlijk wel voor niets geweest. Als je borstvoeding hebt gegeven wordt aangeraden de behandeling tenminste tot een jaar nadat je gestopt bent uit te stellen, zodat de borstklieren zich eerst kunnen herstellen.

Wat zijn de kosten?

Doorgaans worden cosmetische ingrepen niet vergoed, tenzij er een medische noodzaak is. In de meeste gevallen komt het er dus op neer dat je het gewoon zelf zal moeten betalen. Wat betreft de prijs moet je rekenen op 2500 – 7500 euro, afhankelijk van hoe uitgebreid de ingreep is.