vakantie sterrrenbeeld

Welke vakantie past bij je sterrenbeeld

Ieder sterrenbeeld heeft zijn eigen voorkeuren en favoriete activiteiten. Welke vakantie past bij je sterrenbeeld?

De Ram 21 maart – 20 april

De Ram houdt van actief en avontuurlijk. Nieuwe plaatsen ontdekken, maar wel een beetje opschieten en niet te lang overal stilstaan. Ram kiest daarom graag het snelste vervoermiddel en gaat bij voorkeur het vliegtuig. Eenmaal op de bestemming aangekomen zijn favoriete activiteiten bijvoorbeeld mountainbiken, bergbeklimmen, raften, bungee jumpen of een tocht per paard. Omdat de Ram er graag wat tempo inhoudt kiest hij/zij liever niet voor gebieden met te hoge temperaturen.

Bestemmingen als de Alpen, Schotland, IJsland, Canada of Alaska zijn voor de Ram ideaal.

De Stier 21 april – 21 mei

De Stier houdt van comfort ook als hij op vakantie is. Kamperen lijkt daarom wat minder geschikt voor de Stier. De Stier laat weinig aan het toeval over en zal goed voorbereid op reis gaan. Alles zal tot in de puntjes gepland zijn, zowel voor de reis als voor het verblijf. Heeft de Stier eenmaal een bestemming gevonden die hem/haar bevalt dan zou het best kunnen dat de Stier er nog jaren terugkeert. Lekker eten is voor de Stier een belangrijk onderdeel van de vakantie.

Een all-inclusive (strand) vakantie naar een plek met een aangename temperatuur bijvoorbeeld ergens rond de Middellandse Zee is waarschijnlijk een favoriet voor de Stier.

De Tweelingen 22 mei – 21 juni

Tweelingen reizen graag, vaak en ver. Bij voorkeur in het gezelschap van verschillende mensen zodat er onderweg flink gekletst kan worden. De Tweelingen zijn snel verveeld dus een rondreis lijkt een goede keus voor de Tweelingen. Niet te lang op dezelfde plek rondhangen, maar het tempo er goed inhouden, veel te zien, te ontdekken, beetje avontuur is wat een Tweelingen zoekt. Voor de Tweelingen mag het zowel een luxe reis zijn als een backpack trip. Wel zal de Tweelingen een paar boeken, een MP3 speler en als het kan een mobiel meenemen, voor als hij zich toch even verveelt.

Een rondreis door Azië of Afrika lijkt een prima plan.

De Kreeft 22 juni – 23 juli

Hoewel Kreeften huiselijke types zijn en het thuis erg naar hun zin hebben, houden ze ook wel van een reisje op zijn tijd. Ze houden het wel graag eenvoudig en maken het niet te duur. Ze bezoeken graag markten met lokale producten, eten graag in gezellige streekrestaurantjes en ze gaan natuurlijk graag met de hele familie op vakantie. Lekker eten en gezelligheid en de Kreeft heeft het naar zijn zin.

Goede bestemmingen zijn Frankrijk, Italië of het verre Oosten.

De Leeuw 24 juli – 23 augustus

De Leeuw houdt van extravagant en kiest daarom ook graag een luxe bestemming. Zien en gezien worden daar houdt de Leeuw van. Beetje zonnen, beetje flaneren en ’s avonds een leuk feestje waar hij zijn mooiste kleding kan showen of misschien een gokje wagen in het casino. Het mag wat kosten natuurlijk.

Ideale bestemmingen zijn daarom Zuid-Frankrijk, Monaco, Dubai of Miami. Een vakantie op een luxe cruise schip zal de Leeuw ook bevallen.

De Maagd 24 augustus – 23 september

De Maagd gaat niet onbezonnen op reis. Last minutes zijn dan ook niets voor de Maagd. Nee, er moet gepland worden en er worden lijstjes gemaakt. Wat is het reisschema, hoe vullen we de dagen en wat gaan we precies bekijken. Niets wordt aan het aan het toeval overgelaten. De Maagd kiest daarom graag niet te primitieve bestemmingen, maar plaatsen waar hij erop kan rekenen dat zijn boekingen en reisschema precies kan worden uitgevoerd. Een korte stedentrip is daarom een geliefd uitstapje voor de Maagd.

Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Wenen, Berlijn, Amsterdam of Brussel.

De Weegschaal 24 september – 23 oktober

Voor en geslaagde vakantie voor de Weegschaal is in ieder geval gezelschap nodig. Verder moet alles een beetje stijlvol en elegant verlopen. Een kampeervakantie is niet echt aan de Weegschaal besteed. Een korte, comfortabele vakantie waar de Weegschaal zich niet te veel hoeft in te spannen. Met net genoeg te doen om te voorkomen dat hij/zij zich verveelt. Beetje winkelen, een beetje cultuur opsnuiven, museum bekijken, een hapje eten, beetje rondhangen bij het zwembad, dat lijkt ideaal voor de Weegschaal.

Goede bestemmingen zijn bijvoorbeeld Parijs, Nice, Athene, Rome of Florence.

De Schorpioen 24 oktober – 22 november

De Schorpioen houdt van exotische vakantiebestemmingen, maar niet waar iedereen naar toe gaat. Kou of hitte lijkt ze niet veel uit te maken. Alleen reizen is voor de Schorpioen ook geen probleem. De Schorpioen houdt wel van een beetje actie op vakantie, maar zeker geen geheel georganiseerde reis. De Schorpioen bepaalt graag zelf waar en wanneer hij waar naar toe gaat. Een bestemming dus waar wat te zien en te doen is, is ideaal voor de Schorpioen.

Geschikte bestemmingen zijn Egypte, Kreta of China.

De Boogschutter 23 november – 21 december

Voor de Boogschutter kan een reis niet avontuurlijk genoeg zijn. Ze pakken hun rugzak, kiezen een bestemming en gaan. Geen luier- of strandvakantie. De Boogschutter blijft het liefst ook niet op één plaats en gaat ook liever niet naar een plaatsen waar hij al eerder is geweest.. De Boogschutter trekt het liefst rond, slaapt in een tent of hut en hij/zij is gelukkig.

Bestemmingen zijn bijvoorbeeld Alaska, Canada, Australië, Scandinavië of IJsland.

De Steenbok 22 december – 20 januari

Een Steenbok is de ideale reispartner. Ze plannen een reis tot in de puntjes en zorgen dat je op tijd en comfortabel komt waar je moet zijn. En niet te duur natuurlijk, want ook op vakantie geeft de Steenbok liever niet te veel geld uit. Plaatsen met een oude historie, of bergen zijn voor de Steenbok geliefde plekken.

Toscane, de Eifel, de Alpen zijn prima bestemmingen.

De Waterman 21 januari – 19 februari

Watermannen reizen graag, zijn onafhankelijk en passen zich zonder problemen aan elke situatie aan. Ze plannen dan ook zelden hun reis van te voren. Ze zien wel waar ze slapen. Dat kan bij mensen thuis zijn die ze net ontmoet hebben of in eenvoudige herbergen of hostels. Ze houden zowel van de stad als de vrije natuur. Maar ze gaan liever niet over gebaande paden. Toeristische oorden zijn uit den boze.

Plaatsen als Thailand, Vietnam, Finland of Peru zijn het ideaal van de Waterman.

De Vissen 20 februari – 20 maart

Vissen zijn dol op kusten, eilanden en waterachtige gebieden. Als er dan ook nog gedoken kan worden, gesnorkeld of gezwommen met dolfijnen dan is de Vis helemaal in zijn/haar element. De Vissen zijn gevoelige en romantische types. Ze delen hun vakantie dus het liefste met hun geliefde of iemand die hen na aan het hart ligt. Eenmaal op de bestemming aangekomen is de Vis snel tevreden. Rustig wegdromen bij de waterkant daarmee kan de Vissen het lang volhouden.

Ideale bestemmingen zijn de kust van Portugal, de Antillen, Ierland of Mexico.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *