steenbok meest onbetrouwbaar

Welk sterrenbeeld is het minst betrouwbaar?

Wie had dat gedacht? De Steenbok is het sterrenbeeld dat het meest geneigd is tot vreemdgaan.

Dat is in ieder geval de uitkomst van een onderzoek van Ashley Madison, een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een affaire naast hun relatie. Ze vergeleken de geboortedata van iedereen die gebonden was en toch op zoek naar een nieuwe liefde. Op de eerste plaats stond de Steenbok en op de tweede plaats de Waterman. In alle landen vechten de Ram en de Stier om de derde en vierde plaats.

Niet alleen in Nederland

Deze dating site heeft vestigingen in Nederland, maar ook in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland. En de uitkomst was in alle landen gelijk. Sterker nog de percentages kwamen bijna in alle landen met elkaar overeen. Dit is de uitkomst van de deelnemers in Nederland (110.000).

Steenbok

13,40%

Waterman

10,60%

Stier

10,20%

Ram

9,30%

Vis

8,90%

Tweelingen

8,30%

Leeuw

7,60%

Kreeft

7,20%

Weegschaal

6,80%

Maagd

6,40%

Schorpioen

5,70%

Boogschutter

5,60%

Steenbok meest ontrouw?

Opmerkelijk, want de Steenbok staat bekend als een serieuze, rustige en een beetje gereserveerde liefdespartner. Ze zijn doorgaans trouw, hebben veel discipline en hebben zich over het algemeen prima onder controle. Ook als ze in verleiding komen. Maar aan de andere kant als de Steenbok niet de aandacht en vooral het respect krijgt waar ze zelf vinden dat ze recht op hebben, dan zoeken ze dat ergens anders.

Waterman

Bij de Waterman, is de uitkomst minder schokkend. De Waterman staat bekend als wild en onberekenbaar. De Waterman is niet erg romantisch maar wil wel graag het gevoel hebben dat de partner om hem of haar geeft en belangrijk vindt. De Waterman houdt ook van vrijheid en nieuwe uitdagingen en kan zich weleens zo aangetrokken voelen tot iemand dat ze hun partner compleet ‘vergeten’.

Ram

De Ram is dynamisch en altijd in beweging. Dat vraagt ook veel van de partner. Als de partner de Ram niet kan bijhouden, de behoeftes niet genoeg vervult of zijn of haar ego niet genoeg streelt, gaat de Ram op zoek naar iemand anders.

Stier

De Stier is eigenlijk heel trouw. Wat bij de Stier een reden is om ontrouw te zijn, is als ze denken dat hun partner ook vreemdgaat. Maar de Stier is ook heel lichamelijke en knuffelig en kan daardoor de verleiding misschien ook minder goed weerstaan.

Boogschutter

De Boogschutter is een vrijheidslievend teken die zich niet snel bindt. Maar wat blijkt, als de Boogschutter een vaste relatie heeft dan neemt hij of zij dat ook heel serieus. De Boogschutter scoorde  in alle landen het laagste.

Bron: AshleyMadison.com