Rebible – ontdekking van vergeten verhalen

rebibleAfgezien of je gelovig bent of niet, de bijbel is boek vol mooie verhalen die het vertellen waard zijn. Iedereen kent nog wel een paar verhalen zoals die over de schepping, Eva in het paradijs, de Ark van Noach en de Rode zee die splijt zodat Mozes kon oversteken. Maar die verhalen roepen ook veel vragen op.

Inez van Oord, bekend van het blad Happinez, brengt in het boek Rebible deze oude bijbelverhalen weer tot leven. Ze gaat erover in gesprek met haar broer en theoloog Jos.

Opzet van het boek

Het boek is ingedeeld in hoofdstukken waarin telkens één verhaal of onderwerp besproken wordt. Het begint met het hoofdstuk ‘Over God’, het tweede hoofdstuk heet ‘De Bijbel op tafel’. Verder wordt er bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan onderwerpen de toren van Babel, de Jacobsladder en de wonderbaarlijke visvangst die hun eigen hoofdstuk krijgen. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Bij alle onderwerpen die behandelt worden gaat Inez van Oordt op zoektocht. Wat zijn haar herinneringen aan het verhaal, wat is de diepere betekenis en s. Soms wordt een verhaal vergeleken met de verhalen van Boeddha en vaak komt haar broer nog met wat interessante feiten en inzichten. Soms wordt de strekking van een verhaal doorgetrokken naar het nu.

Mooi en interessant

Het eerste dat opvalt aan het boek Rebible is dat het een mooi boek is. Mooi geïllustreerd en voorzien van mooie foto’s. Het boek is interessant voor iedereen die zijn herinneringen aan de bijbelverhalen wil ophalen en er wat meer over wil weten. Meer over de achtergrond van de verhalen en over de betekenis van symbolen Hoe zit het met al die wonderen? Wat is er met Judas gebeurd na zijn verraad?

 

[bol_product_links block_id=”bol_5a33df878b602_selected-products” products=”9200000079579098,9200000081676901″ name=”re” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.