Het boze oog

Laatst bijgewerkt:

Als blikken konden doden…..Nou, dat kunnen ze volgens mensen over de hele wereld. Van China tot Zuid-Amerika, in delen van Afrika en Europa bestaat het bijgeloof van het Boze Oog.

Het bijgeloof

Volgens het bijgeloof van het boze oog kunnen mensen je met hun blik ongeluk, ziekten of andere rampspoed bezorgen. Alleen door hun blik dus. Je vond en vindt dit bijgeloof over de hele wereld verspreid. De meeste culturen lijken hun eigen versie te hebben. De Grieken en Romeinen gaven het boze oog al de schuld van alle ziekten en natuurrampen die ze niet konden verklaren. In het Midden Oosten geloven ze dat te veel complimenten of eer van anderen de negatieve effecten van het boze oog kunnen oproepen, terwijl ze in Zuid-Amerika juist bang zijn voor complimenten die niet gemeend zijn. In Europa vreesde men vooral afgunstige en jaloerse blikken. Die zouden het ongeluk over iemand af kunnen roepen.

Iedereen heeft het boze oog

Het onheilspellende van het verhaal is dus, dat iedereen in principe het ‘boze oog’ bezit. En dat je dat boze oog bewust, maar ook onbewust kunt gebruiken. Doordat je jaloezie voelt of anderen iets misgunt, stuur je bewust dan wel onbewust negatieve energie naar anderen. Met alle gevolgen van dien.

Beroemde en beruchte mensen trekken het boze oog

hamsa

Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze op die manier verklaren dat mensen die erg succesvol zijn, erg rijk of erg beroemd zijn, meer kans hebben om door het boze oog of al die boze ogen getroffen te worden. Als veel mensen je kennen zijn er ook meer mensen die afgunstig zijn of je je geluk misgunnen. Al die ‘boze ogen’ vormen negatieve energie en zouden zo hun uitwerking hebben en zich uiten in extra ongeluk. Denk b.v. aan de familie Kennedy, het koningshuis, Michael Jackson. En blijkbaar zijn die beroemdheden van deze theorie op de hoogte. Zo zijn onder andere Madonna, Lindsay Lohan en Gwyneth Paltrow vaker te zien met zo’n amulet. Gwyneth Paltrow heeft er zelfs een zelf ontworpen en verkocht ze op haar site voor 410 dollar (helaas uitverkocht).

Bekende symbolen

Het boze oog beschermt tegen boze ogen

Misschien was je niet bekend met het boze oog zelf, maar de afbeeldingen op de amulet die je zouden beschermen tegen het boze oog ken je vast wel. Je ziet ze nog steeds vaak in sierraden. Ze kwamen ook al voor in mozaieken en fresco’s uit het Midden Oosten, ver voor onze jaartelling. Het blauwe boze oog zie je veel in Turkije.

Jezelf beschermen tegen het boze oog

Om je te beschermen tegen het boze oog kun je zo’n amulet dragen. Ze zijn er in verschillende vormen. De Joodse Hamsa, ook wel het handje van Fatima genoemd, is een hele bekende en ook de Turkse Nazar. Meestal wordt de amulet als hanger of armband gedragen, maar in Turkije verwerken ze de afbeelding ervan ook op voorwerpen die afgunst of jaloezie kunnen opwekken. De rode stip op het voorhoofd beschermt de mensen in India tegen het boze krachten.

Jezelf beschermen zonder sierraad

Heb je geen hanger om en voel je Boze Ogen priemen in je rug, geen nood. Er zijn allerlei handgebaren die de negatieve energie zouden afwenden.

Bijvoorbeeld deze: Druk met je duim midden op je voorhoofd. Laat vervolgens je duim voorover weg glijden en knip in je vingers. Dan klem je je duim tussen je wijs- en middelvinger. Met de top van je ingeklemde duim kun je nu wijzen naar de plek des onheils en het Boze Oog onschadelijk maken. Ook het klavertje vier, de knoflook Probeer het maar eens, misschien heb je het nog eens nodig.

  1. Volgens mij is dit een fabel van dat boze oog. Er zullen wel mensen zijn die jaloers zijn en die je geen geluk gunnen. Afgunstig zijn op de goede eigenschappen en je hier in willen verzwakken. Er zijn ook mensen die zwarte magie uitoefenen en willen de tegenstander hier mee verzwakken in de goede eigenschappen die ze hebben wordt je naar beneden gehaald. Ze zijn jaloers en het is door zwarte machten en vervloeking bezwering mogelijk dat je dat dan niet meer in bereik hebt. mensen die dit doen gaan niet transparant te werk en maken dat je niemand kan bereiken en altijd misgrijpt. Ze maken het leven heel zwaar en maken dat je in armoede komt en dat je je rekeningen bijna niet meer kunt betalen en het meest belangrijke niet en zijn daarom jaloers en willen je achteruit zetten. Ze maken dat je meer geld uitgeeft wat je anders niet zou doen en dat je geen huis hebt en in nood komt en geweld meemaakt en overval en ziekte kwelling en nood.Dat je dan heel lang noodruftig rondloopt en mensen ruzie met je maken en nergens terecht kunt. Ze maken dat je kaal wordt en eczeem en huidproblemen krijgt. Ze willen op een luie manier aan geld komen om op die manier op stand te leven en dat doen ze ten koste van. Ook maken ze dat mensen in relatieproblemen komen en scheiden en hun werk verliezen en zodoende geen genoeg middelen hebben hun vaste lasten te kunnen betalen terwijl ze dat eerst wel konden vorodat ze daar naar toegingen hadden ze alles op regel en op orde. Ook maken ze dat je je slecht gaat voelen en halen je neer op de dingen die je goed kunt en waar je goed in bent.Ze zijn jaloers en gemeen en zorgen dat je je doel niet bereikt en de vrijheid verliest en dat is vrijheidsberoving en fatalisme door te zeggen dat je lot van te voren vaststaat en dat daar niets aan te veranderen valt.Ze houden je een illusie voor en betoveren je. De willen het stuur overnemen en wat je doet is in handen van hun en willen macht over het doen en laten van andere mensen die daar bij hun op consult kwamen. Het was een parasiet die ten koste van andere levende ijverige mensen leeft en hun energie aftapt om er beter van te worden.Als je hun ter verantwoording roept voor dit misdrijf dan zullen ze zeggen dat het kou schuld is en dat je triviaal plat en ordinair bent en gaan je neerhalen op uiterlijkheden/ Leven op het geld van andere mensen. Ze hebben een hekel aan werken en zijn werkschuw en lui en dan maar makkelijk en ten koste van anderen aan geld komen van mensen die er eerlijk aan gekomen zijn en willen dat je afgaat.

  2. Goededag. Ik heb een hele slecht band met mijn zus en moeder en broers. Ze gunnen mijn niets en willen ook totaal geen kontakt met mij sinds mijn vader is overleden en sinds mijn relatie over is. Maar wanneer ik geld heb en goed heb. Kijken ze mij altijd scheel aan. Mijn vraag is aan jullie. Wat zou dit kunnen zijn en waarom gund niemand mij de beste??

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *