heksen

Heksen vroeger en nu

Heksen waren vroeger vooral wijze vrouwen (en ook mannen) met veel kennis van planten, kruiden, de natuur en de geneeskrachtige werking ervan.

Ze hadden kennis en krachten die niet altijd gewaardeerd en begrepen werden door de mensen om hen heen. Door angst en onbegrip werden ze vaak als zondebok gezien voor onverklaarbare negatieve gebeurtenissen. Met alle bekende gevolgen als heksenvervolgingen en dergelijke van dien.

Minder heksen?

Door de ontwikkeling van de wetenschap konden tot dan toe onverklaarbare verschijnselen opeens verklaard worden. De reguliere geneeskunde kwam met steeds meer medicijnen, artsen en ziekenhuizen. De kennis van de heks als natuurgenezer, werd steeds minder belangrijk en zo verdween het grootste deel van de heksen.

De laatste jaren is de belangstelling voor heksen en vooral hun recepten, kennis van kruiden en de natuur weer toegenomen.

Magie

Witte magie

Witte magie wordt gebruikt voor het goede. Witte magie werkt aan het in stand houden en herstellen van de balans en harmonie van alles dat leeft, binnen de wetten van de natuur. Witte magie wordt altijd zo uitgevoerd dat het welzijn van alle betrokkenen in het oog wordt gehouden.

Zwarte magie

Zwarte magie gaat verder dan witte magie en kan, maar hoeft niet, te worden gebruikt om iemand kwaad toe te brengen en personen tegen of buiten hun wil om te beïnvloeden of te controleren. Zwarte magie stopt niet bij de grenzen van leven en dood.

Hekserij in de praktijk

Wat men precies beoefent, verschilt en hangt van de voorkeur van de heks af.

Bij de uitoefening van magie wordt onder andere gebruik gemaakt van spreuken, kaarsen, symbolen, kruidenmengsels en rituelen.

Een ander belangrijk aspect is het sturen en onder controle krijgen en houden van energie, hiervoor is het nodig te trainen in meditatie en visualisatie.

Sommige heksen leggen zich toe op het waarzeggen of voorspellen. Dit wordt dan gedaan met behulp van runen, tarotkaarten, pendelen.

[bol_product_links block_id=”bol_582ae0bcd911e_selected-products” products=”1001004011259097,1001004001960499″ name=”he” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”750″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *