haren huisdieren

Haren huisdieren schoonmaak tips

Honden en katten zijn leuk maar ze maken je huis wel vuil. In het bijzonder huisdieren haren zitten overal, op je bank, op je kleding en je vloerbedekking. Huisdieren haren zijn vaak lastig te verwijderen. Regelmatig borstelen van je huisdier, eventueel buiten zorgt ervoor dat je minder haren in huis krijgt.

Schoonmaaktips voor hondenhaar en kattenhaar

Hoe krijg je haren van je huisdier van je kleding, bank of kleed? Lees de tips:

#1 Rubber handschoen verwijdert haar

Dit is een toptip. Trek een rubber huishoudhandschoen aan, maak hem een beetje nat en wrijf ermee over de oppervlakte van je bekleding, kleding of kleed. De haren zullen makkelijk losraken en blijven aan de handschoen plakken. Spoel daarna je rubber handschoen af onder de kraan.

#2 Gebruik een raamwisser om haren van de bank te verwijderen

Een raamwisser of raamtrekker werkt ongeveer op dezelfde manier als een rubber handschoen. Beweeg een iets vochtige raamwisser heen en weer over de bekleding van stoelen of banken. Zelfs hardnekkige haren zullen loskomen. Haal de verzamelde haren weg of gebruik de stofzuiger.

#3 Dierenharen uit je kleding halen in de wasmachine

Helaas is het niet zo, dat als je je kleding met hondenharen of kattenharen in de wasmachine wast, ze er zonder haren uitkomen. Er zijn handige hulpmiddelen die je helpen om de haren uit je kleding te halen.

  • Doe een flinke scheut azijn in je wasverzachterbakje. Dit verzacht haren waardoor ze makkelijker loslaten
  • 10 Minuten in de droger, eventueel zonder warmte, helpt ook om haren uit textiel te verwijderen. Doe er eventueel een droogbal bij.
  • Voeg een schoonmaakdoekje (zonder chloor of bleekmiddel) toe aan je was. De doekjes trekken de haren aan.
  • Voeg rubberen haarverwijderaars toe aan de was. Deze trekken haren aan en zorgen dat je kleding er schoon uit komen

Verwijder na de wasbeurt alle zichtbare haren uit de wasmachine.

#4 Welke stofzuiger is geschikt voor hondenhaar en kattenhaar?

Met is een huisdier is het belangrijk om een goede stofzuiger te hebben. Welke stofzuiger is geschikt om haren van huisdieren te verwijderen? Zoek naar een stofzuiger met:

  • grote zuigkracht
  • een goed filter (hepa filter) om geurtjes tegen te gaan

Een speciale stofzuiger voor huisdieren is niet echt nodig maar wel handig. Ze hebben vaak speciale borstels die de haren beter opzuigen. Wil je het gebruik van stofzuigerzakken beperken dan is een zakloze stofzuiger een optie.

Een anti-statische spray helpt

Een anti-statische spray helpt om je kleding en de bekleding van je bank en stoelen minder statisch te maken. Hierdoor trekt het minder dieren haren aan en is het makkelijker om het schoon te maken.

Hoe haal je dierenharen van je kleding?

Er zijn allerlei hulpmiddelen te koop die je helpen om haren te verwijderen zoals een kledingroller