5 plekjes in huis die regelmatig worden overgeslagen in de schoonmaak

Het schoonmaken van het huis is voor veel mensen niet het favoriete taakje. Toch willen we allemaal geen vies huis en doen we het wel. Alleen zijn er een paar plekjes in huis die snel vergeten worden. We gaan je vertellen welke!

De lichtschakelaars en deurklinken

Ze worden beide elke dag, meerdere keren per dag, aangeraakt, maar toch worden ze vaak vergeten tijdens de grote schoonmaak. Dit is dan ook een van de meest vieze plekjes in huis. Vergeet dan ook zeker niet om wekelijks even een doekje over de lichtschakelaars en deurklinken te halen.

Onder huishoudelijk apparaten

Grote huishoudelijke apparaten worden op hun plek gezet na aanschaf en de kans is groot dat ze daarna niet meer van hun plek af komen. De koelkast moet je bijvoorbeeld niet alleen van binnen schoonmaken, maar ook achter en onder de koelkast kan het erg vies worden. Het is dan ook zeker een goed plan om eens in de zoveel tijd alle huishoudelijke apparaten van hun plek te halen en alles onder en achter zijn sta plek schoon te poetsen.

De vaatwasser en wasmachine

Ook apparaten die schoonmaken, moet je zelf ook schoonmaken. Een vaatwasser kan ook aardig vies worden en ook een wasmachine reinigen moet gedaan worden. Bij de vaatwasser zul je het meteen kunnen ruiken en ook bij de wasmachine kan het opvallen dat je was er iets minder fris ruikend uit komt. Tijd voor een reinigingsbeurt dan! Zowel de vaatwasser als de wasmachine kun je makkelijk reinigen met een specifieke reiniger. Vergeet daarna ook zeker niet om alle rubbers goed schoon te maken met een doekje en je vaatwasser en wasmachine zullen weer heerlijk fris ruiken.

Gordijnen wassen

Ook gordijnen worden vaak vergeten om schoon te maken. Ook al hangen ze op dezelfde plek en zien ze er niet snel vies uit, toch kunnen ze veel stof en vuil opnemen. Het schoonmaken van gordijnen is natuurlijk erg makkelijk, door ze gewoon in de wasmachine te gooien. Volg hierbij de wasvoorschriften van de stof. Doe ze niet in de droger, maar hang ze gewoon weer op om te drogen. Voordeel daarvan is dat je hele huis meteen heerlijk fris ruikt door het wasmiddel.

De bank

Nog een plek in huis waar je veel tijd op rondbrengt, maar waarschijnlijk te weinig reinigt. Er kan zich veel vuil en kruimels verzamelen tussen de spleetjes van de bank. Een grote schoonmaak voor je bank inplannen is dan ook geen overbodige luxe! Pak de stofzuiger en ga grondig te werk om alle randjes en spleetjes goed te stofzuigen. Wil je het groter aanpakken? Reiniger ook het zitoppervlakte met een speciale stof reiniger en je bank zal er weer nieuw uitzien en ruiken. Nu weet je welke plekjes je zeker niet moet vergeten bij de volgende schoonmaakbeurt!