geld besparen 2022

Wat is een effectieve manier om geld te besparen?

Het leven wordt in 2022 een stuk duurder dan in de afgelopen jaren. De inflatie loopt op, de rentes stijgen en de oorlog in Oekraïne drukt ook haar stempel op de economie. Veel mensen merken de gevolgen van al deze ontwikkelingen al in hun portemonnee. Er zijn veel huishoudens die niet meer in staat zijn om hun rekeningen te betalen. Gelukkig zijn er manieren om de vaste lasten te drukken zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Een van de meest effectieve manieren is om te kijken hoe je minder geld kunt uitgeven aan je energieverbruik. Dit betekent niet dat je minder moet gaan verbruiken, enkel dat je een beter contract moet afsluiten.

Ga energie vergelijken en bespaar veel geld

Wanneer je iedere maand schrikt van je energierekening, dan is het tijd om je energie vergelijken te gaan. Je kunt zelf allerlei energieleveranciers met elkaar gaan vergelijken, maar je kunt ook naar een kwalitatieve vergelijkingssite gaan. Hier kun je vaak betere deals vinden dan op de site van de afzonderlijke energieleveranciers. Zo wordt het energie vergelijken een fluitje van een cent en kun je in een paar minuten een forse jaarlijkse besparing realiseren.

Het energie vergelijken kan je al snel honderden euro’s besparen

Veel mensen denken dat iedere energieleverancier dezelfde tarieven hanteert. Dat is een hardnekkig fabeltje. Sinds het openbreken van de markt in 2004 mag iedere leverancier zijn eigen tarieven bepalen. Door deze concurrentie kun je grote verschillen zien tussen bepaalde leveranciers van energie. Als consument loont het de moeite om te kijken waar je de beste deal kunt sluiten. Een goede vergelijkingssite heeft al dit werk al voor je gedaan en kan je helpen om de overstap te realiseren. Aan de hand van een aantal gegevens kun jij aangeven wat je wensen zijn en vervolgens krijg je te zien wat het beste bij jou past. Geef je akkoord, dan gaat men gelijk voor je aan de slag om de overstap te regelen.


Zijn er nog meer mogelijkheden om geld over te houden?

Als je echt een mooie besparing wilt doorvoeren, ga dan ook slim met je energie om. Kies er bijvoorbeeld voor om meer energie te verbruiken op momenten dat de stroom voordeliger is als je een dynamisch contract hebt. Dat is vaak ’s nachts en in het weekend. Op die manier kun je door op de juiste momenten meer stroom te gebruiken, ervoor zorgen dat je minder hoeft te betalen. Zo moet het mogelijk zijn om in 2022 rond te komen.