verzekering bij ongeval

Goed voor je gemoedsrust: de juiste verzekeringen op het juiste moment

Iedereen heeft wel een EHBO kit ergens achterin de kast of auto liggen. Want: you never know. Deze zit vaak vol met pleisters, verbandjes, ontsmettingsmiddel, schaar, veiligheidsspelden, watten en wat al niet meer, waarvan je hoopt ze echt nooit nodig te hebben. Niet leuk om erover na te denken, maar je kocht hem voor als er onverhoopt toch iets gebeurt. Hetzelfde geldt tot op zekere hoogte ook voor verzekeringen. Veel van ons zien deze als een noodzakelijk kwaad. Maar ja, je kunt ze beter maar hebben, just in case.

Niet overdrijven

Maar in tegenstelling tot de verbanddoos hoef je je assurantiepakket niet tot aan de rand te vullen met verzekeringen tegen alle soorten onheil. Het zal niet heel erg moeilijk zijn je ervan te overtuigen dat het vrij nutteloos is om een WA-verzekering voor een tractor af te sluiten terwijl je geen tractor, hebt. Toch? Dat is je premie door het afvalputje spoelen. Er is een tijd en plaats voor alles. Voor je eigen portemonnee en gemoedsrust is het beter dat je alleen verzekeringen afsluit die op dit moment in jouw situatie van toepassing zijn.

Wanneer zijn verzekeringen van toepassing?

# Basis zorgverzekering

De basis zorgverzekering is altijd van toepassing want je hebt geen keuze, die is verplicht. Je kunt vrijwillig nog wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Sport je veel dan is een aanvullende verzekering voor fysiotherapie handig. Ben je dropverslaafd, dan is een aanvullende tandartsverzekering misschien iets voor jou.

# Ongevallenverzekering

Deze is in principe voor iedereen van toepassing. Loop je echter meer risico op een ongeval omdat je een hard core squasher, fanatiek doe-het-zelver, of motorliefhebber bent, of wil je gewoon meer zekerheid, dan is een ongevallenverzekering – zoals hier uitgelegd – zeker iets voor jou.

# WA-verzekering voor een motorvoertuig

Een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is verplicht maar alleen voor jou als je een auto, motor, brommer, snorfiets of tractor op je naam hebt staan. Je kunt daarnaast schade aan je eigen voertuig apart beperkt of volledig casco verzekeren. En een aanvullende inzittendenverzekeringen verzekert medepassagiers.

# Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren

Een AVP is een absolute aanrader. Het gebeurt nooit expres, maar het kan zomaar gebeuren dat je per ongeluk schade aan anderen of hun spullen veroorzaakt. En dat kan soms om grote bedragen gaan.

# Rechtsbijstandverzekering

Deze biedt juridische hulp bij conflicten. Ook hier geldt, je ziet ze niet aankomen, en het kan behoorlijk in de papieren lopen.

# Inboedelverzekering

Niet nadenken, gewoon doen. Een inboedelverzekering dekt al je losse spullen, dus dat wat je in de verhuiswagen meeneemt naar een nieuwe woning. Deze zijn samen vaak veel meer waard dan je denkt.

# Opstalverzekering

Koop je een huis dan moet je een opstalverzekering afsluiten. Hiermee verzeker je het huis en alles wat erin en eraan vastzit. Denk aan onder andere het dak, de muren, kozijnen, leidingen, keuken, en tegelvloer.

# Overlijdensrisicoverzekering

Met een ORV krijgen nabestaande(n) eenmalig een bedrag. Daarmee worden financiële problemen voorkomen. Als je een huis koopt, verplichten sommige geldverstrekkers bij bepaalde hypotheekvarianten dat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit.

# Uitvaartverzekering

Als je jong bent wil je hier helemaal nog niet over nadenken. Maar ja, het is wel een onderdeel van het leven. Uitvaarten zijn duur en je kunt ervoor sparen. Maar je moet voor jezelf bepalen of een verzekering beter past.

# Reisverzekering

Ga je op reis? Neem gewoon een reisverzekering. Kost bijna niets en je voorkomt een hoop kopzorgen als er iets gebeurt. Maak je vaak internationale stedentrips dan kun je kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

# Annuleringsverzekering

Deze sluit je vaak samen met je reisverzekering af en is echt aan jou om te beslissen of je die neemt. Misschien wel interessant als het om grote en dure reizen gaat.

# Caravanverzekering

Alleen als je een caravan hebt. Om dezelfde reden als van die tractor in het begin.

Shop en Vergelijk

Als je een of meer nieuwe verzekeringen wil afsluiten, zorg dan wel dat je verzekeringen van verschillende maatschappijen vergelijkt. De voorwaarden en vooral premies kunnen namelijk nogal eens flink uit elkaar liggen. Dan is het aan jou om te bepalen welke bij je past. En soms is een compleet verzekeringspakket juist het beste voor je gemoedsrust omdat je weet dat alles goed geregeld is.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *