Bellfor hondenvoer: gezond, soort-geschikt en duurzaam

Conventioneel hondenvoer is vaak van mindere kwaliteit. Een duidelijk te hoog tarwepercentage, resten van de voedselproductie en talloze kunstmatige additieven zijn meer regel dan uitzondering.

Op deze manier raakt een hond vol, maar de gevolgen van een dergelijk dieet zijn op de lange termijn fataal. Steeds meer dieren lijden aan voedselintoleranties en de bijbehorende klachten. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk om geschikt hondenvoer te eten.

Bellfor: de expert voor gezonde hondenvoeding

Bellfor is een fabrikant die zich bewust is van het verband tussen de kwaliteit van het voer en de gezondheid van honden. Het door de eigenaar geleide familiebedrijf houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met gezond hondenvoer.

De focus in de productontwikkeling is altijd gericht geweest op het ondersteunen van hondenbezitters bij het voeden van hun viervoeters op een manier die past bij hun soort en zo bij te dragen aan het welzijn van de dieren.

Bellfor hecht daarbij niet alleen veel belang aan hoogwaardige ingrediënten en een behoedzaam productieproces, maar ook aan een nauwe samenwerking met dierenartsen die Bellfor adviseren bij de ontwikkeling van nieuwe soorten.

Een blik op het Bellfor-assortiment

Wie de gezondheid en het welzijn van zijn hond vanaf jonge leeftijd optimaal wil ondersteunen, kan dit probleemloos doen met Bellfor-producten.

Het Bellfor assortiment biedt kwaliteitsbewuste hondenbezitters alles wat ze nodig hebben om honden van alle leeftijden en rassen te voeren op een manier die geschikt is voor hun soort.

Bellfor’s assortiment omvat de volgende producten:

  • Hoogwaardige puppyvoeding van hoge kwaliteit
  • Natte en gedroogde voedergewassen zonder granen
  • Gezonde hondensnacks en hondenkoekjes
  • Natuurlijke voedingssupplementen voor diverse toepassingen
  • Speciale aanbiedingen voor sporthonden en andere fysiek actieve viervoeters en vrienden met vier poten
  • Talrijke verzorgingsproducten, zoals zalven of teekafstotende middelen

Wat maakt Bellfor producten zo bijzonder?

De spijsvertering van honden wordt voornamelijk gemaakt voor het gebruik van dierlijke vetten en eiwitten. Daarom vormen vlees en slachtafval altijd het grootste deel van Bellfor voor hondenvoer. Aan de andere kant worden tarwe en kunstmatige additieven vermeden.

In plaats daarvan worden verteerbare alternatieven zoals rijst, aardappelen, groenten en fruit gebruikt als bron van koolhydraten. Voor honden heeft dit het voordeel dat Bellfor producten niet alleen goed smaken, maar ook de spijsvertering ontlasten.

Om aan de hoge kwaliteitsnormen te voldoen en lange transportafstanden te vermijden, betrekt Bellfor de grondstoffen voor zijn voer bijna uitsluitend bij geselecteerde leveranciers in de regio.

Duurzaam hondenvoer op basis van insecten

Naast conventioneel voer met vlees en vis biedt Bellfor nu ook een breed scala aan duurzame producten op basis van insecten. De larven van de zwarte soldaatvlieg worden hier gebruikt als eiwitbron.

In vergelijking met de vleesproductie verbruikt de productie van insecteneiwitten aanzienlijk minder middelen dan de productie van vlees, zodat het gebruik van deze innovatieve grondstof een waardevolle bijdrage kan leveren aan het ontlasten van het milieu.

Tegelijkertijd is het nog steeds mogelijk om hondenvoer te produceren dat met klassieke soorten gemakkelijk verteerbaar is. Hondenbezitters hoeven dus niet bang te zijn dat het voer met insecteneiwit tot problemen leidt.

Integendeel. De producten op basis van insecten zijn niet alleen goed te verdragen, maar ook hypoallergeen, waardoor ze de ideale keuze zijn voor dieren die gevoelig zijn voor voeding.