Welk huisdier past bij jouw sterrenbeeld?

De meeste mensen houden wel van dieren.

Een huisdier kan je veel plezier geven. Je moet er natuurlijk wel de tijd en ruimte voor hebben. Maar ieder sterrenbeeld heeft zo zijn eigenschappen. Die eigenschappen kunnen van invloed zijn op je voorkeur voor een bepaald huisdier.

Welk huisdier past het beste bij je volgens je sterrenbeeld?

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen staan bekend om hun eindeloze energie. Bovendien houden ze ervan om actief bezig te zijn. Een huisdier als een hond past daarom prima bij een Ram. Geen klein tuttig hondje, maar een beetje een grote, stoere hond. Een Labrador, Golden Retriever of Labradoodle zijn prima keuzes. Dat zijn honden waarmee de Ram erop uit kan trekken. En dat is ook goed voor de Ram, want daar wordt hij of zij zelf ook rustig van.


Stier (20 april- 20 mei)

Bij een Stier zou eigenlijk het beste een huisdier passen die intelligent is, maar niet al te aanhankelijk. Een hond of kat zou allebei kunnen maar nog beter zou een dier zijn met een karakter tussen een hond en een kat in. Een varken heeft zo’n soort karakter. Ze zijn vrij intelligent en ook zelfstandig. En dat vindt een Stier fijn. Ze houden er niet van om gestoord te worden als ze ergens mee bezig zijn. De Stier vindt het ook leuk om op te vallen of de aandacht te trekken met zijn of haar huisdier. En reken maar dat je een hoop aandacht krijgt als je met je varken gaat wandelen.


Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Een huisdier voor de Tweelingen, dat is makkelijk. Dat moet wel een papegaai zijn. De papegaai is intelligent en kletst er vrolijk op los. De vogel herhaalt alles wat de Tweelingen zelf zegt. Dat voorkomt woordenwisselingen en machtsstrijd. Een kat is een goed alternatief vanwege hun intelligentie en eigenzinnigheid. De Tweelingen en de kat begrijpen elkaar vaak intuïtief.


Kreeft (21 juni – 22 juli)

De Kreeft is huiselijk en zorgzaam. Kreeften zijn daarom eigenlijk geschikt om ieder huisdier te verzorgen. Maar een het mysterieuze karakter van een kat zal Kreeften in het bijzonder aantrekken. Kreeften bezitten de emotionele gevoeligheid die nodig is voor het verzorgen van een kat. Ze verwachten niet te veel van een dier en zijn daarom blij met iedere affectie die de kat hen toont,  hoe en wanneer het de kat belieft.


Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Als je geboren bent onder het sterrenbeeld Leeuw, dan wil je een huisdier dat een reflectie is van jezelf, met hetzelfde nobele karakter. Helaas is een leeuw als huisdier uitgesloten, maar een paard is een prima alternatief. Een paard is ook ook waardig en koninklijk. En een paard heeft ook manen.


Maagd (23 augustus – 22 september)

Een Maagd houdt niet van rommel en viezigheid en ook niet van lawaai. Bovendien kunnen Maagden, vaker dan andere tekens, allergisch zijn voor huisdieren. Een huisdier voor de Maagd kan dus maar beter in een kooitje zitten, of nog beter in een kom. De Maagd zal graag zorgen voor een schone kom met schoon water en daar houdt de vis ook van. Bovendien is het rustgevend om naar rustig rondzwemmende vissen te kijken. Dat is mooi meegenomen voor de piekerende Maagd.


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een Weegschaal houdt van mooie dingen. Een huisdier voor een Weegschaal moet behalve lief, er ook een beetje mooi uitzien. Een Weegschaal heeft daarnaast vaak een voorkeur voor niet te grote dieren. Een kleine hond met haar dat gekamd moet worden is een goed keus. Een met lang haar dat verzorgd moet worden kan ook en anders twee tortelduiven. Die zijn mooi en het idee is romantisch. Echt iets voor de Weegschaal.


Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen is het teken van de transformatie. Ze houden over het algemeen niet van dertien in een dozijn dingen. En dat geldt ook voor huisdieren. Hoewel de mysterieuze kat ook wel past bij het karakter van een Schorpioen is dat niet heel bijzonder. De Schorpioen houdt meer van iets exotisch. Een reptiel als een slang, hagedis of kikker zou daarom een goede keuze zijn. In ieder geval een dier met een bijzondere buitenkant of schubben.


Boogschutter (22 november – 21 december)

Een huis dier zal niet vaak boven aan het lijstje van de Boogschutter staan. Ze houden van reizen en hun vrijheid is ze veel waard. Een huisdier zou dus niet te veel aandacht en tijd moeten vragen en ook lang alleen kunnen zijn. Een schildpad of vis is daarom het geschikte huisdier voor een Boogschutter.  Een schildpad of heeft niet veel aandacht nodig en je kan de zorg ook makkelijk tijdelijk aan iemand anders overlaten.


Steenbok (22 december – 19 januari)

Een Steenbok pronkt graag met spullen en ook een huisdier zullen ze daarom als een status symbool zien. Het kan dus geen lelijk dier zijn. Bijvoorkeur een volbloed dier of één met een stamboom. Vraag een Steenbok waar ze hun hond of kat vandaan hebben en je krijgt waarschijnlijk een heel verhaal over fokkers en stambomen. Grote intelligente honden hebben hun voorkeur. Een paard zou ook een goede keuze zijn als de omstandigheden het toelaten.


Waterman (20 januari – 18 februari)

Een Waterman houdt wel van dieren, maar zal misschien niet zo snel een huisdier nemen. Ze zijn zeer op hun vrijheid gesteld. Maar als ze dan toch voor een huisdier gaan, dan zijn vogels of een kameleon geschikte keuzes. En mochten ze de kans hebben om een ex-proef dier te adopteren, dan zullen ze die kans ook niet voorbij laten gaan.


Vissen (19 februari 19–20 maart)

Een gevoelig type als de Vissen moet vooral met zijn of haar huisdier kunnen knuffelen. Geen drukke dieren, maar bij voorkeur met een rustig karakter. Een konijn, cavia of kat bijvoorbeeld. En dan wel één die eindeloos geaaid en geknuffeld wil worden.