data volle maan

Dit is wanneer het dit jaar nog volle maan is

Ben jij (enigszins) spiritueel aangelegd? Wellicht vraag je je dan af wanneer het nog volle maan is dit jaar. Tijdens volle maan hebben veel mensen last van slaapproblemen. Bovendien worden onze emoties versterkt tijdens deze periode. Genoeg redenen dus om te onderzoeken op welke data het weer volle maan is dit jaar. Je vindt het in dit artikel.

Dit zijn de data van volle maan in 2022

Je weet vast al wel dat het elke maand één keer volle maan is. Op welke datum de volle maan valt, is elke maand net weer iets anders. Omdat het moelijk te onthouden is wanneer het ook alweer precies volle maan is, is het handig om er een overzicht van te hebben. Hieronder vind je zo’n overzicht. Hij bevat alle aankomende volle maanden dit jaar. Je kunt deze data in je agenda op je telefoon zetten. Zo heb je de komende volle manen van het jaar altijd overzichtelijk bij de hand.

  • 12 augustus
  • 10 september
  • 9 oktober
  • 8 november
  • 8 december

Wat heeft volle maan met een sterrenbeeld te maken?

Als je dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk (een beetje) spiritueel aangelegd. Ben je dat niet, dan is de kans groot dat je in ieder geval geïnteresseerd bent in spiritualiteit. Misschien weet je daarom ook al dat de maan elke 2,5 dagen in teken staat van een sterrenbeeld. Dat zorgt ervoor dat mensen met dit sterrenbeeld meer voelen van de kwaliteiten die hun sterrenbeeld met zich meebrengt.

Neem bijvoorbeeld de kreeft. Mensen die kreeft zijn, zijn over het algemeen erg emotioneel. Tijdens een maan die in teken staat van de kreeft voelen mensen met dit sterrenbeeld zich vaak nog emotioneler dan normaal. Dit werkt hetzelfde voor sterrenbeelden die vergelijkbare kwaliteiten hebben.

Tijdens een volle maan merkt bijna iedereen wat aan zijn emoties. Over het algemeen zijn je emoties heviger en meer uitgesproken. Dat kan ertoe leiden dat je wat sneller geïrriteerd bent of bijvoorbeeld slechter slaapt.

Slecht slapen tijdens volle maan

Veel mensen hebben wel een vermoeden dat ze slechter slapen tijdens volle maan, maar echt zeker weten doen veel mensen niet. Misschien heb je dit zelf ook wel. Je denkt een patroon te zien tussen je onrustige nachten en de volle maan. Er is hier redelijk wat wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Wat blijkt: gemiddeld gezien slapen mensen inderdaad slechter tijdens volle maan dan tijdens andere nachten in de maand. Zo is er aangetoond dat we tijdens volle maan minder melatonine aanmaken, waardoor het langer duurt om in slaap te komen. Ook blijven we minder lang hangen in een diepe slaap, ook wel de REM-slaap genoemd.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *