Met oefening kan iedereen leren om aura’s te zien.

Wat is een aura?

Een aura is een energieveld of lichtveld om een levend wezen. Het is de levenskracht. In dit energieveld bevinden zich zeven hoofdcentra: de chakra’s. De kleur en de vorm en grootte van het aura, verandert constant en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. Iedere persoon heeft een unieke aura. Er zijn er geen twee hetzelfde. Maar als je mensen tegenkomt met een aura die veel overeenkomsten met die van jezelf hebben, dan zal de aantrekkingskracht groot zijn.

Meer over de aura

Mensen die zich erin trainen of hier van nature gevoelig voor zijn kunnen deze aura’s waarnemen. Een aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam.

Dat mensen omringt worden door aura’s is al eeuwen bekend. Christelijke heiligen worden niet voor niks vaak afgebeeld met een halo rond het hoofd. De oude Egyptenaren deden hetzelfde bij hun goden en belangrijke mensen, en ook bij de Hindoes, Boedisten, Grieken en Romeinen kan men dit verschijnsel terugvinden.

Sommigen beschrijven de aura als een ei-vorm, een soort lichtring rond het lichaam. Anderen hebben het over een warme gloed die straalt rond het lichaam en bestaat uit alle kleuren van het spectrum.

Als je het niet probeert zal je ook nooit een aura zien.

Hoe kan je leren aura’s te zien?

  • door de gevoeligheid van de ogen te vergroten
  • door langer, geconcentreerd te leren kijken
  • door te leren kijken met het gebied aan de buitenkant van de ogen, omdat het centrale gedeelte waar men normaal mee kijkt beschadigd is door kunstmatig licht (tv, computer, felle lichten, enz. )
  • communicatie tussen linker- en rechter hersenhelft verbeteren.

Door oefening kan je je hierin trainen.

Als het je lukt aura’s te zien kun je verschillende vormen en kleuren zien op verschillende plaatsen rond het lichaam. De plek en kleur hebben ieder hun eigen betekenis.

Linkerkant – toekomst

De kleur aan de linkerkant is de vibratie die je wezen binnenkomt. Hoe dichter bij, hoe sneller je het zal merken. Enkele ogenblikken, uren of maanden.

Midden (ervaring)

De kleur die je boven het hoofd ziet, is de kleur van wat je ervaart op dat moment.

Rechterkant (uiting)

De energie die anderen rond je voelen, die je uitstraalt.

 

Betekenis van aura kleuren

ROOD – wilskracht, passie, vitaliteit, lichamelijke activiteit, verlangen, boosheid of nervositeit.

ORANJE – creativiteit, kunstzinnigheid, expressiviteit, denken terwijl de bezig bent, drang om succes of resultaat te hebben.

GEEL – zonnig, opgewonden, mentaal, kracht, verwachting, machtsstrijd

GROEN – genezen, onderwijzen, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, goed zelfvertrouwen, goede balans tussen lichaam en geest.

BLAUW – diepe gevoelens, vrede, liefde affectie, communicatie, hoogste idealen volbrengen.

VIOLET – mystiek, vereniging, betovering, charme, diep spiritueel inzicht, veel spirituele energie.

WIT – hoger ontwikkeld of spiritueel wezen, heeft de eigenschappen van alle kleuren, sterke motivatie, vermogen om te concentreren.

 

Aura’s leren zien

  • Als je begint met het leren zien van aura’s is het het beste als je de omstandigheden zo optimaal mogelijk maakt. Plaats een persoon voor een witte of lichte achtergrond. Een gekleurde achtergrond zal de kleur van het aura veranderen.
  • Kies een goede plaats om naar te kijken. Het midden van het voorhoofd bijvoorbeeld. Dit is de plaats van het “derde oog”.
  • Kijk geconcentreerd naar deze plek voor 30 – 60 seconden.
  • Na 30 seconden richt je je aandacht op je buitenste gezichtsvermogen, je ogen blijven gericht op het derde oog. Concentratie is belangrijk. Verzet je tegen de verleiding om in de rondte te gaan kijken.
  • Als het goed is zal je zien dat de achtergrond het dichtste bij de persoon lichter is en een andere kleur heeft dan verder buiten de persoon.
  • Hoe langer en geconcentreerder je kijkt des te duidelijker het zal worden.

Deze mevrouw legt het nog eens uit op het filmpje