Aura’s leren zien

Laatst bijgewerkt:

Met oefening kan iedereen leren om aura’s te zien.

Wat is een aura?

Een aura is een energieveld of lichtveld om een levend wezen. Het is de levenskracht. In dit energieveld bevinden zich zeven hoofdcentra: de chakra’s. De kleur en de vorm en grootte van het aura, verandert constant en vertelt iets over de lichamelijke en geestelijke toestand van een persoon. Iedere persoon heeft een unieke aura. Er zijn er geen twee hetzelfde. Maar als je mensen tegenkomt met een aura die veel overeenkomsten met die van jezelf hebben, dan zal de aantrekkingskracht groot zijn.

Meer over de aura

Mensen die zich erin trainen of hier van nature gevoelig voor zijn, kunnen deze aura’s waarnemen. Een aura ziet eruit als een licht of kring rond iemands hoofd of lichaam.

Dat mensen omringt worden door aura’s is al eeuwen bekend. Christelijke heiligen worden niet voor niks vaak afgebeeld met een halo rond het hoofd. De oude Egyptenaren deden hetzelfde bij hun goden en belangrijke mensen, en ook bij de Hindoes, Boedisten, Grieken en Romeinen kan men dit verschijnsel terugvinden.

Sommigen beschrijven de aura als een ei-vorm, een soort lichtring rond het lichaam. Anderen hebben het over een warme gloed die straalt rond het lichaam en bestaat uit alle kleuren van het spectrum.

Als je het niet probeert, zal je ook nooit een aura zien.

Hoe kan je leren aura’s te zien?

 • door de gevoeligheid van de ogen te vergroten
 • door langer, geconcentreerd te leren kijken
 • door te leren kijken met het gebied aan de buitenkant van de ogen, omdat het centrale gedeelte waar men normaal mee kijkt beschadigd is door kunstmatig licht (tv, computer, felle lichten, enz. )
 • communicatie tussen linker- en rechter hersenhelft verbeteren.

Door oefening kan je je hierin trainen.

Als het je lukt aura’s te zien kun je verschillende vormen en kleuren zien op verschillende plaatsen rond het lichaam. De plek en kleur hebben ieder hun eigen betekenis.

Linkerkant – toekomst

De kleur aan de linkerkant is de vibratie die je wezen binnenkomt. Hoe dichter bij, hoe sneller je het zal merken. Enkele ogenblikken, uren of maanden.

Midden (ervaring)

De kleur die je boven het hoofd ziet, is de kleur van wat je ervaart op dat moment.

Rechterkant (uiting)

De energie die anderen rond je voelen, die je uitstraalt.

Betekenis van aura kleuren

ROOD – wilskracht, passie, vitaliteit, lichamelijke activiteit, verlangen, boosheid of nervositeit.

ORANJE – creativiteit, kunstzinnigheid, expressiviteit, denken terwijl de bezig bent, drang om succes of resultaat te hebben.

GEEL – zonnig, opgewonden, mentaal, kracht, verwachting, machtsstrijd

GROEN – genezen, onderwijzen, uithoudingsvermogen, doorzettingsvermogen, goed zelfvertrouwen, goede balans tussen lichaam en geest.

BLAUW – diepe gevoelens, vrede, liefde affectie, communicatie, hoogste idealen volbrengen.

VIOLET – mystiek, vereniging, betovering, charme, diep spiritueel inzicht, veel spirituele energie.

WIT – hoger ontwikkeld of spiritueel wezen, heeft de eigenschappen van alle kleuren, sterke motivatie, vermogen om te concentreren.

Aura’s leren zien

 • Als je begint met het leren zien van aura’s is het het beste als je de omstandigheden zo optimaal mogelijk maakt. Plaats een persoon voor een witte of lichte achtergrond. Een gekleurde achtergrond zal de kleur van het aura veranderen.
 • Kies een goede plaats om naar te kijken. Het midden van het voorhoofd bijvoorbeeld. Dit is de plaats van het “derde oog”.
 • Kijk geconcentreerd naar deze plek voor 30 – 60 seconden.
 • Na 30 seconden richt je je aandacht op je buitenste gezichtsvermogen, je ogen blijven gericht op het derde oog. Concentratie is belangrijk. Verzet je tegen de verleiding om in de rondte te gaan kijken.
 • Als het goed is zal je zien dat de achtergrond het dichtste bij de persoon lichter is en een andere kleur heeft dan verder buiten de persoon.
 • Hoe langer en geconcentreerder je kijkt des te duidelijker het zal worden.

Deze mevrouw legt het nog eens uit op het filmpje

 1. Als ik naar mijn hand kijkt komt er een geel oranje streep ervan af. het is altijd aan de rechter kant en een halve centimeter van mijn vinger verwijdert. Zou het kunnen dat dat mijn aura is? Want mijn vriendinnen zien altijd een dikke streep om iedereen heen die aan iedereen vast zit, maar bij mij is het altijd een streep met een halve centimeter afstand.

 2. hoi, sinds 3 dagen vind ik aura’s zien heel erg intressant. Ik probeer vaak aura’s te lezen het lukt bij mezelf. De eerste dag zag ik alleen maar wit maar na 3 dagen zie ik ook kleuren bij mezelf. ( veel blauw en geel ) Mijn probleem is alleen dat ik het bijna niet bij iemand anders kan oefenen, want in de klas beweegt de docent teveel daarvoor. En mijn ouders geloven er totaal niet in dus als ik ze voor een muur zet en ik zie misschien wat, dan zoude ze zeggen dat het broodje aap is. Dus heeft iemand nog tips?? ( als iemand nog tips heeft over aura’s voelen wil ik dat graag weten want daar heb ik nog veel moeite mee ; ) )

  1. Heya!
   Ik probeer het altijd bij een goede vriendin van mij die er zelf ook heel erg in geloofd, of bij mensen die van spiritualiteit houden! Misschien kan je aan wat mensen vragen wat hun kijk is op dat soort dingen, en misschien vind je zo ook mensen die samen met jou hierin zouden willen ontwikkelen!

   Xx Rosa

 3. hoi, ik ben 14 en ik ging vandaag met 2 vriendinnen naar de sporthal bij mijn school, daar knipperde een lamp (op zo’n enge manier). We wilden weten of er iemand was dus liepen we er heen, alle 3 zagen we een soort zwarte schim maar er was niemand. Toen ik daarna wiskunde was was ik er niet helemaal bij en voelde me heel duizelig, later keen ik in mijn schrift op de blz voor me en had ik blijkbaar heel vaak “HELP ME!” op geschreven met circels er omheen. Mijn vriendin zat gelukkig naast me en vertelde me dat er misschien een geest in de ruimte zou kunnen zijn die mij als een soort ‘contactpersoon’ wil gebruiken, ik vind dit best eng maar als dit waar is wil ik deze persoon best helpen. Is dit echt of maken we onszelf een beetje bang, als het echt is: wat moet ik doen?

 4. Alweer hoi?, ik wou nog 1 dingetje zeggen en vragen:
  Mijn moeder is erg spiritueel, ik dus ook een beetje. We praten er soms over en hoe ik er mee on moet gaan. Ze diet ook vaak opleidingen een keer heeft ze bijvoorbeeld opstellingen gedaan. Als ik dan vraag bij voor sommige dingen of ze het bij mij / ik het mag doen zegt ze soms dat ik te jong ben? Ben ik hier ook te jong voor of mag ik dit gewoon oefenen.
  O ja nog 1 ding?: ik denk dat ik een engel heb gezien maar dat weet ik niet zeker: ik was aan het fietsen door een straat, ik zie een vrouw lopen (geeen idee meer hoe ze eruit zag) ze had een soort stralen om zich heen en dat had ik nog nooit bij iemand gezien (daarna ook niet meer) en ze liep voorbij een boom ik fietste nog steeds door en opeens was ze weg. Nergens te bekennen. Niets. Het was dus heel raar en ik vertelde het aan mijn moeder en ze zei dat het misschien een engel was. Klopt dit ??

  Groetjes Kiki
  (Alweer)

  1. Hoi Kiki,
   Dat zou best kunnen. Maar om aura’s te zien hoef je eigenlijk geen paranormale eigenschappen te hebben. Door tijd en oefeningen zou iedereen dat moeten kunnen leren om te zien.

 5. Hoi, ik heb altijd als ik me ergens op concentreer en dan wegkijk dat als zwart voor en daarna weer licht word, en kan ik alles weer zien. Heeft dit iets met mij te maken of met spiritualiteit ??

  Xxx

 6. Hallo ik ben 12 en als ik aura probeer te zien door te kijken naar mijn hand word mijn zicht wazig en kleiner ik zie mijn hand dan rood worden en ik begin het warmer te krijgen dan begint mijn hand geel en zwart te worden ik zou gewoon een antwoord willen hebben of dat raar is of dat ik gewoon gek ben dus plz antwoord.

  1. hallo ferre,ik had precies hetzelfde toen ik dit voor de eerste keer deed (ik ben ook 12) na een tijdje oefenen op mijzelf zag ik het steeds beter! wat helpt? mediteer anders voordat je je aura bekijkt, je wordt rustig en je kan je beter focussen. online zie je vast meer tips.

 7. Hi,
  Ik ben een meisje van 17
  Al een lange tijd zie ik golven en stippen bij elkaar vibreren. Af en toe zag om ik dat. Geen speciale kleuren.

  Sinds twee weken geleden begint het erg sterk te worden. Het is alsof ik steeds de randen van bubbels kan zien en allerlei vormen. Ook een soort van druppels of stippen in een band om iemand heen. Bij het hoofd over onderbuik bijvoorbeeld. Maar dat zie ik vaak ik midden in de kamer vibreren. Bij de plant in mijn woonkamer zie ik doorzichtige vormen hangen. Het is niet te beschrijven. Bij mensen zie ik vaak op het kruin doorzichtige gloed zitten en zachte stralen omhoog. Ik heb dagen dat ik het heel sterk zie. Enorme bubbels op straat of in de tram. Onderweg op straat kan ik het makkelijk om mensen heen zien. In de lucht zijn vooral veel spikkels. Mijn theory is dat het energie is dat in de lucht blijft hangen.

  Bij mijn vaders zit plek aan tafel achter hem is een trap. En daar onder is ook een hele stillage van doorzichtige vormen. Ik kan er omheen lopen en soms denk ik het te kunnen voelen.
  De spikkels die ik zie zijn niet te vergelijken met de spiksel aan de binnenkant van mijn ogen. Als ik weg kijk reizen ze niet met mijn blik mee. Dus iets in mijn ogen kan het niet zijn.
  Om mijn eigen hand heen zie ik ook een soort bubbel en stralen vanuit mijn vinger toppen.

  Het heeft niet bepaald een kleur. Meer alsof je de wereld kromt of golft.

  Ja ik vind het lastig om uit te leggen maar hoop toch iets te weten te komen.

  Liefs Ina

 8. Hallo!
  Ik ben een meisje van 14 jaar en soms als ik me concentreer voel ik een ineens een enorme boost energie in mijn lichaam die ik ook kan verplaatsen, ook kan ik als ik iemand zie precies vertellen wat diegene voelt en ik pas me als ik met iemand ben precies en automatisch aan aan die persoon. Ook heb ik vaak het gevoel dat als ik me echt concentreer op iets, ik iets kan veranderen, zeg maar. Ben ik gewoon gek aan het worden of betekend het iets?
  Groet!

 9. Goedendag.

  Ik heb nu meermalen megemaakt dat ik een soort rukje voel, onder in mijn buik. Iedere keer dat dit voorkomt, gebeurt er binnen twee minuten iets, wel, onverwachts, zoals dat iemand werd aangereden, een minuut na dat gevoel.

  Heeft iemand enig idee wat dit inhoudt?

  Bij voorbaat dank.

  M.v.g. Aag de Vries

 10. Hai, ik heb het precies zo gedaan als die mevrouw zei op dat filmpje, maar ik zag wel randen om mijn vingers maar niet echt heel erg lang en groot, mijn hand begon te tintelen en werd koud weet iemand wat dat kan betekenen ? Bedankt alvast!

 11. +als ik cocnetreer en iemand doet een beweging BV vinger in de lucht dan zie ik die beweging nog steeds als ik ergens anders kijk en die persoon zijn beweging is net zoals X-ray en asl ik knipper is het weg of niet meet concentreer is het wel aura lezen? of steel ik mensen hun energie? want toen begon hij te kotsen

 12. hallo mijn naam is noah ik kan ook aura’s lezen van mijn vrienden maar ik voel dat ik nog meer kan zoals in de klas zat ik naar een vriend te kijken en zijn aura te lezen maar ik concentreerde dat ik alleen zijn gezicht zag en alles om mij heen pikzwart maar echt pikzwart! 2min later wordt hij ziek en kotste hij in de klas en ging naar huis. in de namiddag deed ik het bij iemand anders en gebeurde het opnieuw…ook naar huis eigenlijk ben ik een beetje bang zou iemand me willen helpen?

  1. Je kan ook aan iemands aura zien dat die gene ziek Is. Mijn opa haar vriendin kan dit ook ik kan het nog niet maar ben aan het oefenen. Ik weet dat zij een keer een vriendin van mijn moeder heeft verteld dat ze naar de dokter moest gaan omdat er een zwart gat in haar aura zat. Dat betekent ook dat je je engerie kwijt raakt via dat gat. Misschien hadden ze de griep en kon jij het al zien voor dat het gebeurde.

 13. Ik ben zelf 12 en ben heel geinteseert alleen het lukt me maar niet om aura’s te zien iemand enig iedee hoe dit komt? Want ik wil echt heel graag

  1. ik weet mss wel wrm het niet lukt eerst lukte het mij ook niet alleen nu wel ik zou uitleggen hoe het komt ik wou het dus ook heel graag maar omdat ik het zo graag wou en me allen kon concentreren op hoe graag ik het wou lukte het niet je moet het echt de tijd geven en mss 30 min per dag oefenen zo ben ik ook begonnen en toen lukte het ik kan het nu heel snel en makkelijk zien

 14. Hallo,

  Ik heb een vraagje. Tijdens mijn vakantie in Budapest heeft een vriendin foto’s gemaakt van mij waarop mijn gezicht steeds licher werd. Ik vroeg mij af of jullie weten wat dit betekent?

  Groetjes zorgelijke vakantieganger

 15. Hoi, Kan iemand me helpen om verder te komen. de oefeningen lukken me (er zijn verschillende oefeningen op internet te vinden) en bij mezelf zie ik alleen wit meer niet en bij andere zie ik nog helemaals niets… wat doe ik fout en hoe kan ik meer kleuren zien?

 16. Halloo,
  Ik was het net aan het uitproberen met mijn eigen hand. Toen ik dit deed begon ik langzamerhand steeds meer kleuren te zien. En daarna (nu nog steeds) begon het in het midden van mijn andere hand helemaal te branden en het wordt nu helemaal warm .. heeft iemand enig idee wat dit inhoud ? Alvast bedankt 🙂

  1. Ja dat betekent dat je een goede gezondheid hebt, als je een koude rilling krijgt betekent dat diegene geen goede gezondheid heeft.

 17. Afgelopen week zat ik in de les en staarde naar mijn docent. Ineens zag ik een sterke witte gloed om haar heen. Ik schrok en knipperde een aantal keer met mijn ogen. Ik keek nog een keer en zag het nog steeds. ik ging naar klasgenoten kijken of ik het daar ook bij zag. En ja hoor, daar zag ik ook een felle witte gloed. Ik wist niet wat het betekende en ging ook naar voorwerpen kijken. Daar zag ik ook een witte gloed omheen. Eerst dacht ik dat ik gewoon dubbel zag, maar toen ik op Google keek en las dat dat een aura was dat ik zag, wil ik het verder gaan ontwikkelen.

  1. Tja zo kwam ik er dus ongeveer ook achter, ik zie zolang ik weet al aura’s maar ik had er nog nooit over nagedacht tot een moment dat ik besefte dat het niet werkte bij foto’s en dat mijn vriendje mij vertelde dat hij geen kleuren om mensen heen zag. Paniek natuurlijk want ik dacht dat er iets ernstig mis was met mij en toen ging ik op internet zoeken en toen kwam ik erachter dat ik niet de enige was. Omdat ik nu wist wat ik had ging ik op zoek naar andere mensen met deze gave en toen bleek dat een jongen uit mijn klas deze gave ook had maar hij had deze gave nog niet lang dus ik ging hem alles leren over de kleuren en betekenissen.
   (Ik ben een meisje van 12 en ik zit in de brugklas)

 18. goede avond

  ik ben de laatste tijd met alles bezig. deze oefening heb ik nu net ook geprobeerd en zie bij mezelf een fel wit licht. ik hoop het binnenkort ook bij andere te kunnen leren zien. iemand heeft mij vroeger gezegd dat het paranormale in mij na mijn 30ste tot uiting zou komen. nou ben ik al ver in de 30 maar krijg er steeds meer interesse in. voor aura’s lezen hoef je dan niet paranormaal te zijn maar het is wel een mooi geheel plaatje als je dit ook kan vind ik. hoop nog veel te leren

 19. Ik heb altijd als ik midden in de kamer sta dat ik dan een soort energie voel ofzo op mijn rug on als ik niet tegen de muur aansta heb ik dat gevoel het is nogal naar en eng ik ben 11 jaar en ik zie steeds vaker als ik er niet op let meerdere kleuren om iemand heen

  1. Hey Tess,
   Je hoeft geen bang te hebben dat je dit ziet. Zie het als een geschenk dat je dit kan, moest ik jou zijn zou ik vooral niets tegenhouden en uzelf hierin proberen te ontwikkelen. Lees er misschien over en probeer u spiritueel te ontwikkelen. Door uw natuurlijke gave heb je het potentieel om mensen te helpen. Ik heb ook precognitieve dromen en je hoeft er niet al teveel achter te zoeken. Meestal betekenen ze gewoon niets. Misschien is het ook goed om daar opzoekwerk over te doen zodanig dat je weet wat je overkomt. Je hoeft geen bang te hebben want je bent beschermd. En er bestaat niets zoals een duivel of hel. Dat is een sprookje dat religies hebben opgemaakt. In de andere dimensie is het enkel en alleen peace en love! Haha! Als je verdere vragen hebt ofzo, voeg me toe: Jelle Vervaecke.

   1. Ik ben nog niet zo oud en ik vind het spannend om dingen te zien en ik wil het beter ontwikkelen zonder dat mijn ouders het weten en daar zoek ik hulp voor

 20. Ik zie vaak dingen in mijn dromen gebeuren die dan uitkomen maar een kort beeld kan iemand alsjeblieft vertellen wat dat is ik vind het eng

  1. Het komt goed, bij mij heeft het geholpen die dromen. Iemand uit mijn klas werd geplet door iets in mijn droom en ik kon diegene de dag daarna tegenhouden of hij werd overreden door een bus. Gebruik het posities zou ik zeggen

 21. toen ik het net probeerde gebeurde er iets raars, ik deed het met mijn hand en toen boen die na 10 seconde ofzo helemaal te tintelen (dat voel ik nu nog steeds) en ik allemaal vlekjes op mijn huid wat je ook wel eens heb al het buiten koud is maar dat tintelen was niet als van de kou ( wat ook niet kan gezien hoe warm het is op mijn kamer) het tintelen was aan de ene kant fijn maar aan de andere kant niet.

  (ik ben een meisje van 14 jaar)

  1. Hoi Mia!

   Het tintelen wat je ervaart is naar mijn mening magnetisme. Dat betekend dat je extra gevoelig bent voor bepaalde prikkels. Misschien heb je het ook weleens gehad dat je handen uit het niets warm werden. Als je over deze gave bezit kun je misschien ook wel pijn wegnemen bij mensen. Om deze gave te ontwikkelen zou ik hulp inschakelen van iemand die daar verstand van heeft. Anders is de kans groot dat jij de pijn van anderen overneemt.

   Groetjes,
   Michelle

  2. dat komt omdat je zo gefokust bent daarop en normaal nooit en de eerste paar keren kan dat idd geburen maar na een paar keer oefenen gaat dat weer weg had ik eerst ook

 22. Ik heb al een aantal jaren regelmatig (paar keer per week) een warme gloed op mijn voorhoofd tussen mijn ogen. Het is absoluut geen onaangenaam gevoel, het is prettig. Weet iemand wat dit is? Ik ben hoog sensitief.

 23. Hoi ik heb een vraag

  Ik zie heel mij leven al gedaantes vormen kleuren nu ik ouder word zie ik meer voel ook en ik me heel goed concentreer vooral snachts hoor ik ook.
  Bv mij oma die is overleden hoorde ik toen ik huilde sst zeggen en voelde ze mij vast houden .
  Bv nu ik in bed lig mij ogen dicht doe zie ik gekleurde gezichten verschijnen lieve en bozen gezichten waar ik soms van schrik en me zelf bescherm en afsluit.
  Ik kan veel maar angst houd mij nogal eens tegen .
  Soms denk ik ben ik gek dat ik dit heb is er iets in me hoofd of ben ik spiritueel .. soms weet ik dingen gewoon .. ik weet goed hoe andere mensen zijn denken voelen zomaar… ik heb bv bij geboorte van mij dochter een droom zij verdrinkt elk jaar komt die weer.. droom klopt niet echt verdrinkt maar zij verdrinkt wel in haar emoties ik wist dit al van af der geboorte dit zou gaan gebeuren nu is het zo ver ze verdrinkt in emoties en Let ik erg op haar.

  Dit soort dromen dingen heb ik vaak ben ik erg spiritueel? .. ik ben erg gevoelig voor veel energie een feestje gaat goed ander waar veel onrust hangt val ik flauw.

  Ik wil er al heel lang mee leren om gaan goede dingen mee doen maar angst houd mij tegen en ik niet zo controle over hebt houd me ook tegen .. het komt gewoon op me af of ik gekozen ben.. daarom wil ik er mee leren om gaan.

  Maar hoe advies ?

  1. Hi Jolanda,
   Om aura’s te zien hoef je niet paranormaal begaafd te zijn. Het is een vaardigheid die iedereen kan aanleren. Zoals ik het bij jou lees, ben je wel paranormaal begaafd of hooggevoelig. Misschien helpt het als je contact zoekt met medium of helderziende in jouw buurt of eens kijkt op het paranormaalforum.nl

   Succes ermee.

 24. Ik ben 14 en heb sinds ik 12 ben als ik naar docenten staar dat ik een doorzichtige kleur ( hangt af van de achtergrond ) om ze heen zie , bv voor een wit achtergrond een fel witte rand om het hoofd , maar voor ’n oranje muur zie ik een licht oranje waas. Is dat ook dat ik een aura Zie of niet ?
  Gr. Lily

 25. Ik zie altijd lichte felle randen om mensen, daarvoor hoef ik me niet te concetreren.
  Als ik me wel concentreer zie ik om mensen een blauw/witte laag heen en soms ook geel.

 26. Hallo. Ik ben 15 jaar.
  Ik kan geen aura’s zien maar dit wil ik al leren sins is 8 ben. Ik weet dat dit kan net als telekinese.
  Maar telkens als ik aura’s probeer te zien mislukt het weer.
  Ik kijk naar iets of iemand of mijn hand al 2 seconde en ik zie er een grijze gloed eromheen, deze wordt altijd blauw. Hij is een zachte gloed en als ik te lang kijk verdwijnd de wereld om mij heen en alles word zwart en daarna geel en dat knippert dan (kan het niet beter uitleggen) weet iemand wat ik fout doe?
  Alvast bedankt xx

  1. Heb ik ook last van. Wanneer is het nu een afterimage of de kleur van een aura. Heeft waarschijnlijk te maken met hoe je kijkt. Ik weet alleen dat als je weg kijkt en de vlekken volgen dan zijn het afterimages. Auras verdwijnen als je weg kijkt. Nog veel succes!

 27. Goedenmorgen,

  Ik krijg zelfs signalen door, geeft mij altijd een waarschuwing, van pas op!!! Dan ben ik wel op me hoede. Ik kan zelfs meerdere kleuren zien bij mensen eromheen en dit gebeurt uit het niets. Enkel zie ik kleur zwart wel in mijn aura verschijnen, dit betekent in mijn aura dat diegene ziek wordt of is. Ik weet niet hoe ik het moet beschrijven. Ik zie ook velle wit licht vlak voor mijn ogen zweven. Ik heb een gave en dat doet mij goed.

  groetjes,

  R

 28. hey ehm ik zie andere dingen.. Ik zie allemaal gekleurde stippen van ongeveer de grote als je een stip zet met een potlood.. Ik zie dat 24 uur per dag , en ik vroeg me af wat dit is of wat dat betekend.. Het begon allemaal in me bed (ik was ongeveer 8 of 9) en had me gordijnen open en ik keek naar de sterren en dacht aan iets.. Ik weet niet meer wat.. En opeens.. Kwamen allemaal gekleurde stippen door het raam in me kamer.. Ik kon ze niet aanraken.. En het ging gewoon door me hand heen… En ze bewogen heel sierlijk.. En een minuutje later begon het blauw te worden.. het werd water.. droog water heel mooi maar ik was wel bang.. Toen.. werden ze weeer gekleurde stippen… En soms zijn ze grijs.. zoals nu.. en soms zijn ze blauw. geel oranje… rood.. in alle kleuren.. En soms meerdere kleuren.. En weet iemand wat dit betekend of is?

  xxx mij

  1. Hey, ik kan aura’s lezen ben ik net achter gekomen. Maar over dat van jou. Ik denk dat je helderziend bent. Zelf ben ik een meisje van 12 en ben ik helderziend en heldervoelend. Maar je kan aura’s lezen.

   Xx meisje van 12…

 29. Ik heb het ook bij m’n hand uitgeprobeerd ik zag eerst wel het fellere wit maar daarna werd ik afgeleid en lukte het een paar keer niet maar vandaag deed ik het weer en toen zag ik ook blauw kan iemand me uitleggen hoe ik echt goed m’n eigen aura kan lezen of die van iemand anders en leg me ook uit wat ik heb gezien alsjeblieft
  Alvast bedankt xxx Naomi

 30. Hey,
  Is het normaal dat ik soms alleen wandel dan voel ik… Hoe moet ik dat uitleggen? Nou ik voel een energie zou dat een geest kunnen zijn? Toen ik alleen zat in mijn kamer samen met mijn bff voelde ik dat weer en ik had gevraagd of zij ook zo’n raar gevoel kreeg, ze zij nee. Ze zei voor de grap dat ik niet normaal ben maar nu ik erover nadenk. Besef ik ben ik echt wel normaal? Ik voel soms een energie van een persoon maar er ik zie nooit een persoon! En ik heb het uitgeprobeerd met mijn hand en zag verschillende kleuren en paar dagen geleden heb ik het geprobeerd met mijn bff en zag ik blauw, groen en nog een paar kleuren. En toen mijn bff samen zat met de jongen waar ze een klein beetje gevoelens heeft begon haar aura te schijnen maar feller dan anders is dat correct en die van hem ook. Is het waar als 2 verliefde personen bij elkaar zijn dat hun aura’s beginnen te schijnen?
  Liefs abnormale alicia.

 31. IK HE. Het net geprobeerd met mn hand. Ik had t met witte gordijenen gedaan. En naar het midden van mn hand gekeken er kwam een veel vellere wit licht omheen teminste ik denk dat ik dat zag. Kan dat mn aura zijn?

 32. Als je je open zet voor aura’s. Kan je toch niet opeens allemaal dingengaan horen zien ofvoelen. Want daar ben ik erg bang voor kus Zoe

 33. Hoi,
  Ik ben een meisje van 11 jaar en ik denk dat ik aura’s kan zien.
  Mijn moeder ging naar een spiritueel evenement achtig iets.
  Ik ging niet mee maar iemand vertelde mijn moeder over haar kinderen.
  Ze zei dat ik heel spiritueel ontwikkelt was en aura’s kon zien en lezen.
  Ik Wist niet wat ik dacht.
  Maar soms zag ik wel een kleur om iemand heen ofzo.
  Want ik zag vroeger een keer een paar vlekken gewoon bij mensen.
  En natuurlijk ging ik meteen opzoeken en probeerde ik het met mijn hand.
  Ik zag tussen mijn vingers een soort van oranje gloed.
  Maar als ik me stoot zie ik soms Een gloed een rode en bv 5 minuten daarvoor zag ik een grijze gloed.
  Kan ik echt aura’s zien en lezen?
  Reageer hier a.u.b. Op

  1. als het goed is wel!ik ben 13 en ik wil het wel leren lijkt me cool.
   maarrre ook wel een beetje creepy .hoe doe jij dat jij bent teminste nederlands kan
   jij mij heplen

  2. hoi,
   ik heb/had dat ook heb het nog steeds wel eens ik ben er denk ik zo’n 3-4 jaar van bewust (nu ben ik 12) ik zie vaak een gekleurde gloed om mensen heen bij de ene wat scherper dan de ander maar het blijft een gloed. soms vind ik het vervelend om te zien hoe mensen zich op dat moment voelen, maar voor de rest ben ik er prima aan gewend en vind ik het soms nog wel handig ook.

   groetjess

 34. Hey, ik ben Romy en ik ben 11 jaar.
  Ik wil graag aura’s leren lezen, maar we hebben geen papier thuis. Ik heb een wit nachtkastje, zou ik mijn hand daarop kunnen leggen en dan oefenen?
  Ik probeerde dit eerder vandaag en er kwam een gele waas met een groene waas eromheen. De kleuren waren wel fel maar toch onduidelijk.
  Zou iemand me kunnen helpen?

 35. Hallo ik ben Roy, en 16 jaar oud ik weet dat ik aura’s kan zien en lezen
  Vaak heb je het zelf niet door en voor dat je het weet, weetje alles van die gene hoe hij of zij in zijn vel zit je moet dit rustig opbouwen want ook ik heb het vol gebprobeerd te leren maar het zuigt je helemaal leeg als je de vekeerde energieen krijgt probeer het is bij een vriendin of als jij het gevoel hebt dat iemand zich naar voelt vraag het zo bouw je het rustig op ik hoop dat dit een beetje duidelijk is dat aura ook een nadeel is

 36. Hallo,
  Ik ben een meisje van 13 en ik wil graag aura’s leren lezen.
  Ik weet niet of ik dit eerst met mijn ouders moet overleggen..
  Ik wil het wel heel graag leren!
  Maar wat als ik straks aura’s kan lezen en moet ik dat dan vertellen?
  Graag zou ik ook wat tips mogen over hoe ik moet beginnen.
  Gr.

  1. Je kunt het gewoon proberen, en als je het kan dan zou je het evt kunnenn vertellen maar dit hoeft ook lekker niet. Kun je ook lekker privé houden. Ik heb het er alleen af en toe over met een goede vriendin van mij.

  2. Als jij aura’s wil leren zien:Ga er voor zou ik zeggen zoek op internet wat site’s waar je misschien nog meer kan leren ik wens je superveel plezier in de spiritualiteit
   -x-Floor

  1. Hey,
   ik kan je wel een paar tips geven.
   1. leg een of twee witten papieren onder je hand of een vlakke achtergrond als je het bij een ander gaat proberen.
   2. zorg dat het licht van achteren komt (in een donkere kamer heeft het niet veel meer nut)
   3. raak niet overstuur en kijk niet weg.
   4. probeer het een paar keer per dag.

   Ik hoop dat dit je helpt!
   Joyce

 37. Alexander 14 jaar:
  Wow nooit gedacht dat aura’s lezen mogelijk was.
  Sinds ik het vandaag hoorde dat een vriendin van mijn zus dat kan ben ik er helemaal gek op.
  Mijn doel voor de komende maanden (of jaren) is om aura’s te kunnen lezen, ik ga tot mijn uiterste!

 38. Hallo ik ben Eline 11 jaar oud, soms denk ik dat ik aura’s kan zien, maar dat weet ik niet zeker. Meestal ga ik in een schemerige kamer zitten en leg een wit vel papier voor me neer, daar leg ik mijn had op. Als ik dan 15 seconden lang op mijn hand consentreer dan komt er een soort mist voor mijn hand. Als dan na 5 seconden de mist optrekt dan is mijn hand zwart en zijn er een soort van lijntjes in verschillende kleuren rond mijn hand die steets van kleur veranderen, dit zie ik enkele seconden en dan begint het proces weer overnieuw

  Ook is het zo dat als ik me niet consentreer maar iemand voor een witte achtergrond loopt of staat dan zie ik rond zijn of haar lichaam een velle witte streep die lich geeft.
  Kan ik aura’s zien? Zo ja hoe kan ik het verbeteren? Of ben ik gewoon gek?
  Groetjes

 39. ik heb het geprobeerd met mijn vinger en nu zie ik er een wit blauw lijntje om … maar nog veder geen kleuren hoe moet ik nu verder oefenen ?

  1. Hey,
   Blauw is de kleur van concentratie en leren, jij wilt leren hoe je ze kan zien en dat kan je eigenlijk al. dus probeer je anders te voelen bijvoorbeeld heel blij of heel mysterieus.

   Joyce

 40. Hoi ik ben jasper 13 jaar oud,

  ik wil auras leren zien als ik me handen voor papier doe zie ik een witte waas met een grijs randje, is dat me aura..
  ik zie verder geen kleuren ofzo, alleen die witte waas met een grijs randje, als dat me aura is, hoe zou ik dan de kleuren kunnen leren zien,

  groet jasper

  1. Hoi Jasper, Ik ben Jitske en ik ben 14 jaar. Aan het begin zag ik ook een wit/grijs randje om mijn vingers. Het is heel normaal als je aan het begin nog geen kleuren ziet. Maar als je blijft oefenen komen de kleuren vanzelf! Mijn vriend, Nicky, en ik zijn er al een tijdje mee bezig en nu gaat het steeds beter, ik zie al een rand met kleuren van heel soms bijna een meter, maar het is allemaal wel doorzichtig, hou daar rekening mee. Dat je niet denkt dat het hele dichte kleuren worden zeg maar. Daar ging ik een tijdje geleden de fout mee in.
   Hopelijk hebt het!
   Groetjes Jitske

 41. Hallo Yinthe,

  Ik ben 20 jaar en heb maar een paar keer auras gezien. Je stelt wel duidelijke vragen voor iemand van 13 jaar oud, dat werkt vraagtekens bij mij op. Het is iets goeds dat je auras ziet, maar het kan zijn dat je jezelf erg alleen voelt of gaat voelen. Het zou erg kunnen helpen om naar een spiritueel persoon te gaan om erover te praten. Bij spiritualiteit geldt: alles heeft een reden.

 42. Hallo,
  Ik ben 13 jaar en zolang als ik mij kan herinneren zie ik al auras. Vroeger als ik iemand na moest tekenen tekende ik er altijd gekleurde velden omheen maar mijn ouders hebben nooit geloofd dat ik het zag. Laatst zag ik bij een klasgenoot een hele heldere, donkergrijze aura. Ook voelde ik mij dagenlang heel verdrietig om geen enkele reden. Een aantal dagen daarna was het ineens weg. Toen bleek dat ze een zwaar ongeluk had gehad. Is dit toeval? Ik heb dit namelijk ook al meegemaakt bij mijn oma . Ik was heel klein maar mijn zus vertelde dat ik dagenlang bleef volhouden dat oma donkergrijs werd en heel veel pijn en verdriet.had. Na een paar dagen was zij overleden.

  bestaan grenzende handen? Laatst had mijn zus hele erge hoofdpijn en toen ik mijn handen op haar hoofd legde zei ze dat de pijn bijna weg was. dit gebeurde ook bij mijn vriendin die een hersens schudding had. Zou dit kunnen kloppen?? Of is dit alles net als mijn ouders.zeggen maar schijn en moet ik wat minder goed naar mensen kijken?

  1. Wow Yinte, zo te lezen ben je erg ontwikkelt! Beloof me alsjeblieft 1 ding: luister niet naar je ouders. Jij ziet aura’s en ziet wanneer er iets ergs gaat gebeuren bij iemand en je kan pijn verzachten. Dat is best bijzonder. En het is zowiezo niet iets wat je zo maar verzint. Genezende handen bestaan inderdaad echt, maar je moet uitkijken dat je de pijn niet overneemt. Als ik jou was zou ik hulp vragen aan een medium om je verter te ontwikkelen. Zo iemand kan je ook leren om je zelf af te stuiten op sommige momenten. Vraag aan je ouder of dit mag, maar ik zou er eerst informatie over opzoeken op internet.
   Gr. Jitske

 43. Ik heb het geprobeerd met naar mijn hand kijken en een witte achtergrond. Na 30 sec. ga ik staren en word mijn hand wazig.
  Hoe wordt dat bedoeld om naar een punt te blijven kijken maar je aandacht op het buitenste gezichtsvermogen te zetten. Het lukt me nog niet.

 44. ik teste het op mijn vinger, en na 1 minuut kijken, zag ik toch een heel klein beetje wit rond mijn hand, is dat een aura of is dat gewoon omdat mijn ogen vermoeid werden?

 45. Ik heb mijn aura bekeken vandaag , en ik zag mezelf veel ouder, met rimpels enzo. Wat is hier de verklaring voor denkt u? Alvast bedankt!

 46. Hallo,

  Mijn was naar iemand geweest die aura kon lezen. Echter kon zij de aura van mijn man niet zien. Mijn man is vergeten waarom dit was. Kan iemand me vertellen hoe at kan.

 47. hey,

  al van kleins af aan zie ik bij mensen ( meestal leraren ) een rand om hub silhouet, ik weet niet echt hoe ik het beschrijven moet maar je kunt het vergelijken met wanneer je je hand in de zon houdt en je dan naar je hand in de zon kijkt.. eerst was het altijd een doorzichtige rand maar nu komt er steeds een laagje bij naarmate ik langer, niet geconcentreerd, kijk en de kleuren lopen een beetje in elkaar over. bijvoorbeerld…. ik kijk naar een persoon en dan zie ik een geel silhouet, het geel loopt over in rood en het rood loopt over in oranje en dan een doorzichtig laagje. is het de energie van de persoon wat ik zie? of moet ik hoognodig mijn ogen een keer na laten kijken?

  bij voorbaat dank

 48. Hooi,
  Ik ben aan het oefenen om aura’s te zien en als ik het probeer met mijn hand tegen een wit vlak dan komt er meestal een wit of blauw lijntje rond mijn hand. Is dat al een aura??

  x

  1. Hoi Lisbeth
   Dat blauw/wit lijntje om je hand is de begin van de energie, maar niet de eigenschap van de aura. Het is een soort schild van energie om je heen.

 49. Ik denk dat ik het zien kan, als ik lang concentreer zie ik het dichtst bij mn hand vel wit met een beetje oranje achtige vervaging naar de buitenkant toe maar soms ipv dat oranje vervaging zie ik paarse vervaging?

  groetjes

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *