feng shui slaapkamer

Feng Shui in de slaapkamer

Als je altijd goed slaapt, dan is er geen reden om veranderingen aan te brengen.

Slaap je vaker niet zo goed als je zou willen dan kan je eens proberen wat Feng Shui toe te passen in de slaapkamer.

Hieronder wat Feng Shui tips. Feng Shui is erop gericht positieve energie (chi) door je huis te laten stromen.

Wat kan je veranderen?

De deur

De deur is de plek waar de energie de kamer binnen komt. Een deur die door een kast of een ander meubelstuk niet verder opent dan een hoek van 90 graden wijst op beperkte mogelijkheden. Probeer dit te voorkomen.

Je bed

Volgens de Feng Shui geeft de staat van je bed de staat van je relatie weer. Heb je een gammel bed met een doorgezakte matras? Dan zal je relatie er waarschijnlijk niet al te florissant uit zien. Misschien een idee om dat bed eens te vervangen?

De plaats van je bed

Staat je bed in één lijn met de uitgang of een deur naar b.v. de badkamer, dan wordt dat in de Chinese cultuur als een zeer ongelukkige positie beschouwd.

Het idee is dat je wel vanuit je bed kan zien wie er binnen komt maar je bed niet in de stroom van energie plaatst. Plaats het hoofd van het bed tegen de muur. Maar laat de zijkanten vrij.

Soms heeft een kamer zulke afmetingen dat er gewoon geen andere plaats voor het bed is. In dat geval kan je kamerscherm of licht, doorzichtig gordijn tussen jou en de deur hangen om te voorkomen dat je chi wegstroomt.

Electrische apparatuur

Electrische apparaten in je slaapkamer veroorzaken een elektromagnetisch veld, wat een negatief effect heeft op je Chi. Haal zoveel mogelijk apparaten weg. Wil je toch een TV op je kamer, leg er dan ’s nachts een kleed of doek over. Volgens de Feng Shui is een TV in je slaapkamer slecht voor je liefdesleven en je slaap.

Spiegels

Hang geen spiegels op plaatsen waar je jezelf of delen van jezelf vanuit je bed in de spiegel kan zien.

Rommel naast je kussen?

Kijk eens naast je bed en je kussen. Heb je er potjes met pillen staan, een prullenbak, kranten, tijdschriften, rommel onder je bed, kleren en fitness apparatuur? Dan wordt het tijd om op te ruimen. Volgens de leer van de Feng Shui blokkeert rommel de energiestroom en houdt vooruitgang tegen.

Fitness apparatuur

Als je fitness apparatuur in de slaapkamer hebt en daar ook oefent, dan breng je de energie die hoort bij hard werken en inspanning in je kamer waar eigenlijk rust, ontspanning en romantiek thuis hoort. Als je een andere plek hebt gebruik die er dan voor.

Kleur die passen in de slaapkamer

Kies voor je slaapkamer vooral neutrale kleuren. Tinten blauw, lila, groen, beige en lichtgeel zijn heel geschikt. Kies voor een evenwicht van koele en warme kleuren. Teveel koele kleuren zoals blauw, groen en grijs geven het idee dat een kamer kouder is dan hij in werkelijkheid is en dat is niet prettig in een ruimte waar je je moet kunnen ontspannen.

Water

Volgens de Feng Shui hoort water niet in de slaapkamer. Geen echt water en geen afbeeldingen (kunst) van water.

Licht

  • De slaapkamer is een yin ruimte en vraagt om zachte verlichting.
  • Hang geen licht boven je bed, maar kies voor lichtpunten naast je bed.
  • Kaarsen geven ook het goede licht, maar kunnen wel gevaarlijk zijn.

Goed voor de relatie

  • Eén grote matras is beter voor de relatie dan twee losse matrassen.
  • Kies kleuren die door beiden mooi gevonden worden. Dit geldt ook voor eventuele posters of kunst.
  • Het bed symboliseert de relatie. Een mooi, goed bed is goed voor je relatie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *