10 Feng Shui slaapkamer tips om beter te slapen

Feng Shui is een oude Chinese filosofie die grote waarde hecht aan de omgeving en de invloed die het heeft op je geluk en welzijn. ‘Feng’ betekent wind en ‘Shui’ water en deze twee woorden samen staan symbool voor de energiestromen in je huis.

De energie in je huis en slaapkamer, moet vrijuit kunnen stromen. Als de energie of chi vrij kan stromen heeft dat een positieve invloed op je welzijn. In een goed ingerichte slaapkamer zul je daarom beter slapen.

Feng Shui heeft daar een aantal tips voor:

#1 Zorg voor voldoende ruimte rondom je bed

Plaats je bed, als dat enigszins mogelijk is, tegen de muur, centraal in de kamer zodat er aan beide zijkanten en aan het voeteneind voldoende ruimte is. Vermijd dat de deur één lijn vormt met je bed. Hierdoor zou de energie te snel gaan stromen. Door je bed met het hoofdeinde te plaatsen creëer je een gevoel van bescherming en veiligheid.

#2 Zorg voor frisse lucht

Gezonde, frisse lucht zijn essentieel in de Feng Shui leer. Zet je ramen dagelijks open om de lucht te verfrissen. Zorg dat de lucht vrij kan stromen en hinder de lucht niet door dikke gordijnen of raambekleding. Verdiep je eventueel in aromatherapie en gebruik bijvoorbeeld etherische olie voor lekkere geuren zoals lavendel en jasmijn.

#3 Gebruik slaapkamer kleuren

Kleuren zijn belangrijk in de Feng Shui. Kleuren hebben invloed op je stemming. Sommige kleuren werken opwekkend en andere kalmerend. Vanzelfsprekend wil je in je slaapkamer rustgevende kleuren gebruiken. Gebruik lichte, zachte kleuren zoals lichtblauw, lichtgroen, terracotta, grijs, zachtgeel, beige, lila of gebroken wit.

#4 Kies beddengoed van natuurlijke materialen

Voor Feng Shui is comfort en zachtheid belangrijk. Kies daarom beddengoed van goede kwaliteit dat bij voorkeur van natuurlijke materialen gemaakt is. Denk hierbij aan katoenen lakens en dekbed.

#5 Zo min mogelijk schermen en elektrische apparaten

Dit zal voor veel mensen lastig, zo niet onhaalbaar zijn. Maar elektrische apparaten zorgen voor elektromagnetische straling en WiFi zorgt voor radiogolven. Volgens de Feng Shui leer kan dit je bioritme verstoren. Het advies is daarom om zo min mogelijk elektrische apparaten in je slaapkamer te plaatsen en de WiFi verbinding uit te zetten voor het slapen gaan. Van het blauwe licht van schermen is bekend dat ze je slaap kunnen verstoren.

#6 Sluit deuren en lades

Rommel om je heen heeft geen positieve invloed op je leven. Rommel om je heen kan voor onrust en stress zorgen. Door niet te veel spullen om je heen te verzamelen is het makkelijker om een ruimte opgeruimd te houden. Zorgen in ieder geval dat kastdeuren en lades gesloten zijn.

#7 Wat ligt er onder je bed?

Het is natuurlijk heel verleidelijk om die loze ruimte onder je bed te gebruiken als opslagplaats. Maar volgens de leer van Feng Shui is dat geen goed idee. Als je spullen of rommel onder je bed bewaart, dan kan de energie niet gelijkmatig rond je bed stromen. Door gebrek aan ruimte is het niet altijd mogelijk om helemaal niks onder je bed te bewaren. Vermijd dan in ieder geval scherpe of puntige voorwerpen en kies liever voor zachte spullen als beddengoed of kleding van een ander seizoen.

#8 Geen spiegels in je slaapkamer

Volgens de Feng Shui leer zorgen spiegels voor Yang energie, die staat voor actie en beweging. Je wilt in de slaapkamer natuurlijk juist meer Yin energie, wat staat voor rust. Als je toch een spiegel in de slaapkamer wilt, zorg dan dat je jezelf er niet in kan zien als je in bed ligt.

Lees meer over Feng Shui en spiegels.

#9 Maak je bed op

Het is een kleine moeite om elke dag even je bed op te maken. Zo begin je de dag goed en georganiseerd en toon je discipline. Het is een kleine handeling voor jezelf. Bovendien geeft het een prettiger gevoel om later op de dag binnen te komen als je bed is opgemaakt is.

#10 Zorg voor een stevig bed en hoofdboord

De Feng Shui adviseert een stevig bed en hoofdboord, bij voorkeur van een natuurlijk materiaal als hout of bamboe. Je bed draagt en ondersteunt je lichaam en je energie als je slaapt. De ondergrond moet daarom stevig en solide zijn. Een hoofdbord of bedframe van metaal bijvoorbeeld, zou de natuurlijke magnetische velden kunnen versterken en verstoren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *