Opruimen! 10 x spullen die je best weg kan doen

Opruimen! 10 x spullen die je best weg kan doen

Spullen weggooien maakt je huis minder vol en je leven gemakkelijker. De ene persoon heeft er meer moeite mee dan de ander om dingen weg te gooien. Maar spullen bewaren die geen nut meer hebben, nemen alleen maar ruimte in. Vaak heb je de neiging om dingen te bewaren voor het geval je ze nog eens nodig hebt. Maar hoe vaak gebeurt dat ook echt?

Rommel = stress

Onderstaande dingen komen vaak je huis binnen en stapelen zich ongemerkt op.  Je vindt het misschien zonde om ze weg te gooien, maar je gebruikt ze nooit meer. Rommel leidt vaak onbewust tot stress. Als je dingen weggooit of wegdoet dan schept dat ruimte en nieuwe energie.

1. CD’s en DVD’s

In deze tijd van Netflix en Spotify blijven CD’s en DVD’s vaak ongebruikt in de kast staan. En dat neemt ruimte in. Bewaar een paar CD’s of DVD’s die je nog steeds kijkt of waar je een speciale herinnering aan hebt en geef of doe de rest weg.

2. Boeken die je gelezen hebt

Boeken zijn van die voorwerpen waar je gehecht aan kan raken. Maar hoe vaak gebeurt het dat je een boek dat je al gelezen hebt nog een keer gaat lezen. Bovendien leven we in de tijd van e-boeken.

3. Tijdschriften

Tijdschriften zijn mooi en leuk maar meestal ook actueel. Misschien heb je een abonnement of koop je ze regelmatig of krijg je ze in de winkel zoals de Allerhande bijvoorbeeld. Bewaar er een paar (de nieuwste) voor als je zin hebt om wat te lezen en doe de rest weg.

4. Snoeren, laders en electronica

Heb je ook zo’n wirwar van snoertjes, laders, oude routers, mobieltjes, computeronderdelen, muizen enz. Zoek het uit en doe alles weg waarvan je niet meer weet waar het voor is en wat je niet meer nodig hebt. Bewaar alleen die dingen die je echt gebruikt. Alles wat je zes maanden niet hebt gebruikt, kan weg.

5. Vazen en bloempotten

Hoe vaak heb je meer dan vijf vazen tegelijk nodig? Bewaar alleen je favorieten en doe de rest weg.

6. Bekers en glazen

Heb je ook zo’n verzameling koffiebekers en glazen die niet bij elkaar passen en waarvan de anderen inmiddels zijn gesneuveld? Zoek ze uit en bewaar alleen de bekers en glazen waarvan je er meer van hebt en die je ook nog werkelijk gebruikt.

7. Linnengoed

Je koopt vaak nieuwe handdoeken zonder de oude weg te doen en datzelfde geldt voor donsovertrekken en lakens. Maar als je veel handdoeken hebt, zorgt dat vaak alleen maar voor extra volle wasmanden. En oude handdoeken en lakens gebruiken voor als je ze nog eens nodig hebt? Niet doen.

8. Plastic bakjes en plastic zakken

Altijd handig al die diepvriesdozen en tupperware bakjes denk je misschien. Maar voor je het weet stapelt het zichzelf op en heb je een onoverzichtelijke la vol rommel die je zelden of nooit gebruikt. Wil je plastic bakjes achter de hand houden, dan is het handig om bakjes van één soort of maat te kiezen. Dat maakt het bewaren en gebruiken een stuk makkelijker.

9. Babyspullen

Babyspullen hebben natuurlijk emotionele waarde. Maar om nou alles te bewaren tot je baby’s zelf baby’s krijgen.
Bewaar een paar favoriete spulletjes en maak er foto’s van en doe de rest weg.

10. Speelgoed

Hetzelfde geldt voor speelgoed. De kinderen kunnen een paar favoriete dingen bewaren. Speelgoed bewaren voor als er nog eens kinderen komen spelen klinkt leuk. Maar bewaar voor die gevallen gewoon één doos. Geef de rest weg of verkoop het.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *