spiegel feng shui

Zo gebruik je spiegels volgens de Feng Shui, 11 tips

Spiegels kunnen iets bijzonders geven aan je interieur. Hoe gebruik je ze?

Een spiegel is niet alleen om in te kijken of je haar goed zit. Het kan een blikvanger in je kamer zijn, het kan een ruimte groter en lichter laten lijken. Lees de tips voor gebruik.

Feng Shui en spiegels

Volgens de Feng Shui hebben spiegels een bijzondere betekenis. Ze kunnen energie versterken, iets vergroten of verdubbelen. Volgens de regels kunnen spiegels, als je ze goed plaatst, voorspoed en rijkdom brengen en chi laten stromen. Maar ook ongeluk als je ze op een verkeerde plaats hangt. Maar hoe plaats je de spiegels op de juiste manier?

Wel doen

1. Grote spiegel in kleine ruimte

Wil je een kleine ruimte groter laten lijken, dan kan je dat op verschillende manieren doen. Eén ervan is om een spiegel te plaatsen. En die spiegel mag zo groot mogelijk zijn. De spiegel zal extra diepte geven en ondanks de afmeting ervan niet overheersen in de ruimte. Een spiegel in een smalle, lange gang plaatsen is volgens de Feng Shui een prima manier om de chi niet te snel te laten wegstromen en de ruimte wat interessanter te maken.

Zo gebruik je spiegels volgens de Feng Shui, 11 tips
Te grote spiegel

2. Laat de spiegels iets moois reflecteren

Plaats je spiegel zo, dat je er iets moois in ziet. Dat kan het raam zijn met een mooi uitzicht, een mooie lamp, een schilderij of een foto bijvoorbeeld. Op deze manier gebruik je de spiegel om schoonheid te verdubbelen.

3. Reflecteer iets van waarde

Als je een spiegel zo plaatst dat je spaarpot, je juwelen of iets anders waardevols gereflecteerd wordt, dan brengt dat rijkdom en welvaart volgens de Feng Shui. Bij een winkel is daarom een spiegel dicht bij de ingang of zo dat de kassa gereflecteerd wordt een goede plaats. Je trekt zo extra geld aan van klanten.

4. Een spiegel bij de eettafel of woonkamer

Een spiegel bij de eettafel is een perfecte plaats. Wat je eet is vaak een afspiegeling van de rijkdom van een gezin en daardoor vergroot je deze energie. Ook kamers of ruimtes waar feestjes worden gehouden of andere bijeenkomsten lenen zich prima om een spiegel op te hangen. Je verdubbelt door de spiegel het aantal mensen in de ruimte en dat brengt extra chi en verbetert de sfeer.

Zo gebruik je spiegels volgens de Feng Shui, 11 tips
Spiegel in fragmenten

5. Een spiegel van top tot teen

Een spiegel waarin je jezelf helemaal kan zien is een goed idee. Dit geeft je letterlijk en figuurlijk een compleet beeld van jezelf. Anders dan met kleine spiegels of tegeltjes spiegels waarbij je telkens maar een klein ‘gebroken’ deel van jezelf ziet.

6. Houd je spiegels schoon

Een wazig beeld in de spiegel is een wazig beeld van jezelf.

Niet doen

7. Geen spiegel tegenover de voordeur

Een spiegel tegenover de voordeur zou de energie weerkaatsen en weer naar buiten sturen. Een spiegel in de hal is een goed idee, maar hang hem liever niet recht tegenover de voordeur.

8. Geen spiegel waar lelijke of negatieve voorwerpen te zien zijn

Hang geen spiegel waarin het kunt toilet ziet, waarin je het open vuur van bijvoorbeeld de open haard of het fornuis ziet of een rommelige ruimte. Als je iets ziet dat niet positief of niet mooi is, dan verdubbel je die negatieve energie. Een spiegel boven de open haard is wel een goede plek.

Zo gebruik je spiegels volgens de Feng Shui, 11 tips
Wat zie je in je spiegel?

9. Geen spiegel in de slaapkamer

Volgens de Feng Shui horen spiegels niet in de slaapkamer, vooral niet als het bed erin weerspiegeld wordt. Een spiegel creëert te veel energie en kan daardoor slapeloosheid veroorzaken. Als er problemen zijn in de relatie kan een spiegel voor extra verstoring zorgen.

Zo gebruik je spiegels volgens de Feng Shui, 11 tips
Gebroken spiegel

10. Geen gebroken spiegels

Een gebroken spiegel brengt negatieve energie, net als alles wat een beeld vervormt of in stukjes opbreekt. Snel wegdoen volgens de Feng Shui.

11. Geen spiegels tegenover elkaar

Hang geen spiegels tegenover elkaar. Je weet wel waarbij zo’n oneindig effect ontstaat. Dat is schadelijk voor de energie stroom in je huis.

foto: Nordic Day

  1. Dit zou dus beteken dat Tiffany lampen hopeloos ziijn en dat een spiegel dus alleen op iets goeds gericht moet zijn. Ik denk dat je daar gelijk in hebt….Nu een vraag.. volgens de Feng Shui is het Noorden mijn totale verliesrichting …wat op de voordeur

  2. Mijn voordeur staat naar het noorden gericht.
    Tegenover mijn voordeur is mijn wc deur.
    Ze zeggen op mijn toiletdeur een klein spiegeltje te hangen op ooghoogte.
    Waar kan ik die kopen en wat doorsnede moet dat zijn?
    Wat kan ik nog doen ivm toiletdeur?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *