De woonkamer als verlengstuk van je tuin

Wij Nederlanders houden enorm van het buitenleven. Zeker wanneer het zonnetje lekker schijnt is het ongelooflijk fijn om te kunnen genieten van de natuur. Maar wat als het zonnetje verdwijnt en de wolken weer tevoorschijn komen? De glazen schuifdeuren zorgen ervoor dat je nog steeds kunt genieten van de pracht en praal in de tuin, maar wat kun je nog meer doen om de woonkamer in natuurlijke sferen te brengen?

1. Houd het lekker fris

Met de glazen schuifdeur open komt er natuurlijk genoeg frisse lucht binnen, maar wat als deze tijdens koudere dagen gesloten blijft? Probeer zoveel mogelijk frisse lucht de woonkamer in te laten komen. Ga je overdag naar het werk? Zet dan een kiepraampje open om ervoor te zorgen dat de frisse luchtstroom de woning in kan komen. Houd ook de deuren door de woning heen geopend om ervoor te zorgen dat alle lucht in de woning regelmatig ververst wordt.

2. Haal de natuur naar binnen

De planten en bloemen in de tuin zorgen natuurlijk voor een prachtig mooi uitzicht. Maar deze planten en bloemen kunnen ook binnen voor veel sfeer zorgen. Haal zoveel mogelijk planten en bloemen in huis, en hang deze op creatieve manier in en rondom de woonkamer. Op die manier zit je ook binnen, toch een beetje buiten.

3. Zorg voor goede verlichting

Natuurlijk licht is van groot belang voor onze gezondheid. Zorg dan ook dat de woonkamer (en andere ruimten in de woning) voldoende natuurlijk licht ontvangen. Wordt het buiten wat donkerder, dan gaat de sfeerverlichting natuurlijk aan. Probeer ook de sfeerverlichting zoveel mogelijk af te stemmen op de kleuren en niveaus van de natuurlijke verlichting buiten. Een zacht geel licht is een stuk aangenamer dan koude, witte verlichting.

4. Laat interieurstijlen in elkaar overlopen

Heb je in woonkamer of tuin een specifieke interieurstijl? Laat deze dan ook in de andere ruimten doorlopen. Een landelijke inrichting in de woonkamer, mag bijvoorbeeld gerust terug te zien zijn in de tuin; en andersom! Op deze manier zorg je ervoor dat twee verschillende ruimten, samen 1 worden.

5. Raamdecoratie

Ook de keuze in raamdecoratie kan het verschil maken wanneer het gaat om het genieten van het buitenleven. Donkere gordijnen geven al snel een opgesloten gevoel. Raamfolie of verstelbare rolgordijnen geven daarentegen een gevoel van vrijheid. Je kan namelijk zelf beslissen hoe veel, of hoe weinig, natuurlijk licht je door wilt laten. Zo zet je de sfeer helemaal naar eigen hand.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *