6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor in huis is een uitdaging. Er zijn zo veel mogelijkheden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In dit artikel helpen wij je met het vinden van de raambekleding die past bij jouw stijl! Heb jij een industriële of een luxe stijl? Of heb jij meer van een romantische of landelijke smaak? Lees hier welke raamdecoratie uitstekend past bij jouw interieurstijl.

6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

Welke interieurstijl heb jij?

Stoer industrieel

6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

Eén van de populairste stijlen van het moment is de robuust industrieel. Een industrieel interieur herken je aan de combinatie van donkere kleuren en stoere materialen. Heb jij een industriële stijl?

Brede houten jaloezieën passen hier perfect bij. Ook strakke rolgordijnen met een antraciet tint en metalen ketting matchen perfect. En wat dacht je van aluminium jaloezieën?

 • Donkere kleuren: zwart, grijs of legergroen
 • Strak design met strakke vormen
 • Stoere materialen: hout, metaal en leder

Romantische sfeer

Wil jij wat romantiek toevoegen aan de sfeer in jouw huis? Dan zijn vouwgordijnen echt een aanrader. Vouwgordijnen kun je gemakkelijk ophalen en laten zakken, waardoor jij zorgt voor de gewenste lichtinval en privacy. Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, zodat het altijd past bij jouw interieur! Kies bijvoorbeeld voor mooie warme tinten voor intieme sfeer.

6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

Wat ook uitstekend past bij romantisch interieur zijn overgordijnen. Het is één van de meest sfeervolle raambekleding. Deze gordijnen zijn in semi-transparante en in blackout stof te verkrijgen, dus je bepaalt zelf de gewenste lichtinval.

Scandinavisch interieur

6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

Bij Scandinavischinterieur wordt veel gebruikt gemaakt van lichte en zachte kleuren. Hiernaast zie je vooral strakke en moderne lijnen. Wat hier erg goed bij past zijn witte of houten jaloezieën. Hiermee bepaal je zelf de lichtinval en benadruk je de strakke lijnen.

Haal het natuurlijke licht in huis met grote ramen en lichte, zonlicht doorlatende gordijnen. Kleuren die uitstekend passen bij Scandinavisch interieur:

 • Wit
 • Lichtgrijs
 • Zachtroze
 • Natuurlijk materiaal als hout

Luxe uitstraling

Houd jij van luxe uitstraling? Kies dan voor een mooie afwerking met luxueuze cassette om jouw rolgordijn. Maar hét toppunt in luxe en gemak is wel elektrische bediening. De toevoeging van elektrische bediening wordt steeds populairder.Welke uitvoeringen zijn mogelijk bij een elektrisch rolgordijn?

 1. Ronde cassette: rond van vorm en zit om de rol (buis) van het rolgordijn heen. De kleur van de cassette, gemaakt van aluminium, kun je zelf bepalen (wit, technisch zilver of zwart).
 2. Vierkante cassette: heeft een vierkante vorm en zit net als de ronde cassette om de rol (buis) van het rolgordijn heen.
 3. Montageprofiel: bij een rolgordijn met montageprofiel is de rol van het doek zichtbaar, het profiel zit aan de achterkant vast aan zijsteunen.

Modern/design

6x interieurstijlen raamdecoratie, van industrieel tot romantisch!

Houd jij van design interieur? Denk dan aan raamdecoratie met strakke vormen en felgekleurde details. Tip: ga voor strak afgemeten maatwerk als rolgordijnen op maat, met donkere kleuren. Zo benadruk je de strakke lijnen en komt jouw stijl nóg beter uit!

Ook hightech apparatuur is populair in design. Wat denk je van een mooi afgewerkt elektrisch rolgordijn? Voordelen van een elektrisch rolgordijn:

 • Gemakkelijke bediening met afstandsbediening
 • Je kunt meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen
 • Ideaal voor hoge ramen
 • Motor is niet zichtbaar
 • Verduisterende of semi-transparante stof

Kleurrijke inrichting

Een handige regel voor het inrichten van een interieur met raambekleding is het kiezen van twee hoofdkleuren. Deze gebruik je voor de wanden, meubels en raambekleding. Daarnaast kies je bijvoorbeeld nog twee kleuren die terugkomen in de accessoires. Dé kleuren van het moment zijn okergeel of olijfgroen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *