raam slaapkamer

Hoe raamdecoratie jouw slapen helemaal afmaakt

Hoe kun je beter slapen? In een bed met een fijn matras, of met een extra zware deken als je dit prettig vindt. Een kussen met traagschuim of toch liever donsveren? Niet iedereen heeft dezelfde voorkeuren en niet iedereen staat stil bij de raamdecoratie. Dat is een gemiste kans want de juiste gordijnen kunnen een bijdrage leveren aan jouw nachtrust en genot op de slaapkamer. Op deze pagina leggen we uit wat er zoal mogelijk is.

Waarom raamdecoratie op de slaapkamer mooi mag zijn

Je hebt je ogen toch dicht, waarom zou je dan mooie raamdecoratie ophangen in de slaapkamer? In de eerste plaats omdat je niet geblinddoekt de slaapkamer in zult lopen. Er vindt meer plaats op de slaapkamer dan slapen. Televisie kijken, langs je social media feeds scrollen of een spelletje doen… De slaapkamer is bij uitstek een ruimte waar de inrichting van belang is. Het is een plek van rust en geborgenheid, maak het af met mooie raamdecoratie.

Actief leven begint bij een goede nachtrust

Je kent vast de uitdrukking “work hard, play harder” wel. Je moet hard werken maar in je vrije tijd kun je pas echt helemaal losgaan. Dezelfde balans bestaat bij slapen en wakker zijn. Als je goed slaapt dan presteer je beter als je wakker bent. Je hoeft geen wetenschapper te zijn om dat te begrijpen. Een stap in de juiste richting is het installeren van verduisterende raamdecoratie. Dan is donker ook echt donker wat zorgt voor een ongestoorde slaap. Tijdens het slapen ga je van een lichte naar een diepe slaap en weer terug. Dit is een cyclus die je niet wilt onderbreken, anders kom je niet voldoende tot rust. Verduisterende gordijnen helpen je beter te slapen waardoor je overdag veel actiever kunt zijn.

Kamers maken samen een huis

Als je een woning inricht, werk je dan per kamer of zie je de woning als een groot geheel? Je kunt alles op dezelfde wijze inrichten, het kan ook interessant zijn om iedere kamer een eigen identiteit te geven. Waar je ook voor kiest, de raamdecoratie past altijd bij elkaar. En dan hebben we het niet zozeer over de functionaliteit maar over de bediening en praktische functionaliteit. Zo wil je misschien overdag de gordijnen aan de zonzijde sluiten. Dan is het makkelijk als dit met een druk op de knop mogelijk is. Of misschien sta je te koken en wil je op de slaapkamer van je kinderen het rolgordijn sluiten. Dit is mogelijk als je de kamers helemaal draadloos met elkaar verbindt.

Geen omkijken meer naar

Huisautomatisering is typisch zo’n ‘buzzword’ dat vaak wordt geroepen maar veel verder dan een lamp met kleurtjes gaat het vaak niet. Er is waarschijnlijk meer mogelijk dan je zult denken, zo kun je de raamdecoratie koppelen aan de verlichting, thermostaat of slimme luidsprekers. Zelfs aan het alarmsysteem zodat je bij een noodsituatie direct zicht naar binnen of buiten hebt. Bekijk Somfy voor de mogelijkheden op dit gebied, zij zijn niet voor niets de koploper op het gebied van huisautomatisering.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *