wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren, hoe doe je dat?

Mooie wenkbrauwen door epileren.

Je wenkbrauwen in goede vorm brengen door epileren kan veel goed doen voor je gezicht.

Het brengt extra aandacht naar je ogen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het laat zelfs je ogen groter lijken. Het maakt je jonger en bovendien kan je zelf met weinig moeite en zonder kosten je wenkbrauwen trimmen. Maar je moet wel even weten hoe.

De vorm

Waar begint en eindigt de wenkbrauw?

Pak een potlood en houdt deze rechtop langs je neusvleugel (A). Waar de punt van het potlood wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen.

Het hoogste punt (B) valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenbrauw taps toeloopt. Je wenkbrauw eindigt op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek (C). Verder kun je nog een hulplijntje trekken om de hoogte te bepalen (D).

Voor de vorm van je wenkrauwen zelf is het goed om te kijken wat bij je vorm gezicht past. Je kunt zo gebruik maken van je wenkbrauwen om je gezicht b.v. minder rond of minder lang te laten lijken.

Wees heel voorzichtig met het weghalen van haartjes boven de wenkbrauw. Hiermee kan je de vorm makkelijk verpesten.

Bekijk hier de laatste wenkbrauw trend: de contour wenkbrauw

Epileren

Aan de slag…..

Wat heb je nodig?

  • een spiegel
  • goed licht
  • een pincet (gebruik een nieuwe of scherpe pincet. Dit zorgt ervoor dat je haartjes makkelijker kan pakken en in één keer eruit kan trekken. Zo voorkom je pijn en irritaties van de huid)

Epileer na het douchen, was je gezicht met warm water of dep de huid rond je wenkbrauwen met een warme handdoek. Dit opent de poriën en haarzakjes en maakt het makkelijker en minder pijnlijk om de haartjes uit te trekken.

Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Daarna de haartjes onder en boven de wenkbrauwen.

Trek de huid strak tussen je vingers. Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel en trek ze er in de richting waarin de haar groeit uit.

Vind je je wenkbrauwen te vol dan kun je ze ook bijknippen. Duw met je vinger de wenkbrauwen naar boven, tegen de groeirichting in en knip alles wat boven je vinger komt af.

Op dit moment zijn natuurlijke, vollere wenkbrauwen in de mode. Dus haal niet te veel haartjes weg.

Koel je huid na het epileren eventueel met een ijsblokje om je huid te kalmeren. Een aloë vera crème helpt met het voorkomen van irritaties.

Te veel geëpileerd? Wat kan je doen?

Heb je teveel haartjes weggehaald of van nature dunne wenkbrauwen of erger, je hebt je wenkbrauwen helemaal afgeschoren. Wat kun je dan doen?

1. Wenkbrauwpoeder

Je kan wenkbrauwpoeder kopen bij de drogist of online, meestal verkrijgbaar in combinatie met sjablonen. De poeder kun je met een borsteltje opbrengen.

2. De kleur aanpassen

Zijn je wenkbrauwen te donker voor je gezicht of bij je haar, dan kun je ze met een potlood of met poeder ze oplichten. Maar wenkbrauwen die hun kleur verliezen of grijs worden kunnen je ouder laten lijken.

Wil je je wenkbrauwen verven dan zijn er wel doe het zelf setjes te koop, maar wil je zeker zijn van een goed resultaat, ga dan naar een schoonheidsspecialiste.

3. Bijtekenen met een wenkbrauwpotlood

Poeder werkt meestal beter dan het tekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood, hiermee krijg je vaak te dikke en onnatuurlijke lijnen en er is nogal wat oefening en een vaste hand nodig voor een goed resultaat.

4. Tatoëren

Wil je een blijvend resultaat, dan kun je overwegen om je wenkbrauwen laten tatoëren.

Ik heb verschillende filmpjes bekeken en dit is toch wel één van de beste als  je je wenkbrauwen een beetje natuurlijk wilt bijtekenen.

Loading comments...