wenkbrauwen epileren

Wenkbrauwen epileren, hoe doe je dat?

Mooie wenkbrauwen door epileren.

Je wenkbrauwen in goede vorm brengen door epileren kan veel goed doen voor je gezicht.

Het brengt extra aandacht naar je ogen en geeft je gezicht een open uitdrukking. Het laat zelfs je ogen groter lijken. Het maakt je jonger en bovendien kan je zelf met weinig moeite en zonder kosten je wenkbrauwen trimmen. Maar je moet wel even weten hoe.

De vorm

Waar begint en eindigt de wenkbrauw?


Pak een potlood en houdt deze rechtop langs je neusvleugel (A). Waar de punt van het potlood wijst, is waar je wenkbrauw moet beginnen.

Het hoogste punt (B) valt net naast de lijn die loopt van de neus langs de iris en daarna buigt het naar beneden waarbij de wenbrauw taps toeloopt. Je wenkbrauw eindigt op de lijn vanaf je neusvleugel langs de buitenste ooghoek (C). Verder kun je nog een hulplijntje trekken om de hoogte te bepalen (D).

Voor de vorm van je wenkrauwen zelf is het goed om te kijken wat bij je vorm gezicht past. Je kunt zo gebruik maken van je wenkbrauwen om je gezicht b.v. minder rond of minder lang te laten lijken.

Wees heel voorzichtig met het weghalen van haartjes boven de wenkbrauw. Hiermee kan je de vorm makkelijk verpesten.

Bekijk hier de laatste wenkbrauw trend: de contour wenkbrauw

Epileren

Aan de slag…..

Wat heb je nodig?

 • een spiegel
 • goed licht
 • een pincet (gebruik een nieuwe of scherpe pincet. Dit zorgt ervoor dat je haartjes makkelijker kan pakken en in één keer eruit kan trekken. Zo voorkom je pijn en irritaties van de huid)

Epileer na het douchen, was je gezicht met warm water of dep de huid rond je wenkbrauwen met een warme handdoek. Dit opent de poriën en haarzakjes en maakt het makkelijker en minder pijnlijk om de haartjes uit te trekken.

Begin met de haartjes tussen de wenkbrauwen. Daarna de haartjes onder en boven de wenkbrauwen.

Trek de huid strak tussen je vingers. Pak de haartjes zo dicht mogelijk bij de wortel en trek ze er in de richting waarin de haar groeit uit.

Vind je je wenkbrauwen te vol dan kun je ze ook bijknippen. Duw met je vinger de wenkbrauwen naar boven, tegen de groeirichting in en knip alles wat boven je vinger komt af.

Op dit moment zijn natuurlijke, vollere wenkbrauwen in de mode. Dus haal niet te veel haartjes weg.

Koel je huid na het epileren eventueel met een ijsblokje om je huid te kalmeren. Een aloë vera crème helpt met het voorkomen van irritaties.

Te veel geëpileerd? Wat kan je doen?

Heb je teveel haartjes weggehaald of van nature dunne wenkbrauwen of erger, je hebt je wenkbrauwen helemaal afgeschoren. Wat kun je dan doen?

1. Wenkbrauwpoeder

Je kan wenkbrauwpoeder kopen bij de drogist of online, meestal verkrijgbaar in combinatie met sjablonen. De poeder kun je met een borsteltje opbrengen.

2. De kleur aanpassen

Zijn je wenkbrauwen te donker voor je gezicht of bij je haar, dan kun je ze met een potlood of met poeder ze oplichten. Maar wenkbrauwen die hun kleur verliezen of grijs worden kunnen je ouder laten lijken.

Wil je je wenkbrauwen verven dan zijn er wel doe het zelf setjes te koop, maar wil je zeker zijn van een goed resultaat, ga dan naar een schoonheidsspecialiste.

3. Bijtekenen met een wenkbrauwpotlood

Poeder werkt meestal beter dan het tekenen van de wenkbrauwen met een wenkbrauwpotlood, hiermee krijg je vaak te dikke en onnatuurlijke lijnen en er is nogal wat oefening en een vaste hand nodig voor een goed resultaat.

4. Tatoëren

Wil je een blijvend resultaat, dan kun je overwegen om je wenkbrauwen laten tatoëren.

Ik heb verschillende filmpjes bekeken en dit is toch wel één van de beste als  je je wenkbrauwen een beetje natuurlijk wilt bijtekenen.

 1. Een tip voor de mensen die net als ik net begonnen zijn met wenkbrauwen epileren, ga gewoon de 1e keer naar de schoonheidsspe [beep] te. Zij weet namelijk het beste welke vorm wenkbrauw het mooiste bij jou gezicht past en zorgt ervoor dat je niet rondloopt met lelijke foute wenkbrauwen! Dat heb ik ook gedaan en daarna kan je het makkelijk zelf bijhouden. Vooral niet zelf eraan gaan klooien want als je iets verkeerd weg haalt loop je voor schut!

 2. Ik heb nog steeds een probleem ik heb aan het eind van mijn wenkbrouwen bijna geen haar een paar haartjes en de rest is helemaal goed maar als ik wat bij teken krijg ik een andere kleur als mijn haartjes. wat moet ik doen?

 3. Toen ik 11 jaar was ben ik in mun gezicht gebeten door een hond en heb daardoor maar een halve wenkbrauw aan 1 kant. Ik teken mijn wenkbrauwen nu al 7 jaar (nu 18 jaar) en ik heb er een vaste hand in gekregen. Heel veel mensen vinden het onnatuurlijk, het hangt er maar net vanaf of de kleur van het potlood past bij je nature kleur (neem een vriendin mee en teken met allerlei potloden om je wenkbrauwen en oordeel samen, je haarkleur staat niet altijd gelijk aan je wenkbrauw kleur, oordeel dus niet aan de hand van je haar!) en breng de potlood niet te dik aan, je moet als het ware “aaien”. Voor mensen die op zich wel genoeg haar heb zie bovenstaande van de wenkbrauwpoeder en pailletten – trouwens ook handig voor het oogpotlood. experimenteren kan geen kwaad!

 4. Wenkbrauwen verven werkt, geeft mijn gezicht tenminste veel meer expressie (mijn eigen haarkleur is kastanjebruin, maar mijn wenkbrauwen zijn meer blond/rood). Koop geen Swiss O Par, dat spul werkt dus echt voor geen meter!!!! Douglas verkoopt spul dat wel werkt./verft

 5. Ik heb mn wenkbrauwen laten tatoeren bij Miranda Stam in Zoetermeer en het is ontzettend mooi geworden.Dit had ik jaren eerder moeten doen.Iedereen denkt dan ,dat je een paar dikke zwarte strepen krijgt,maar dat is juist eerder met tekenen het resultaat!!!Het is voor een ander NIET te zien dat het getatoeerd is!!!De eerste week is vreselijk donker,maar dat hoort en het slijt eraf en daarna PRACHTIG..een aanrader.Ligt er natuurlijk wel aan WIE het doet.

 6. hoii

  ben 12 jaar
  en heb hele lichte wenkbrauwen je ziet ze bijna niet
  hoe moet ik dit nou aan pakken
  want je ziet het wel want er zitten een paar zwarte bij

  1. jezus. als je 12 bent, doe je daar toch niets aan?
   en als je er al niets van ziet, waarom zou je er dan iets aan willen doen?

   1. Het is niet omdat je 12 bent dat je je wenkbrauwen niet kan epileren.
    Soms zie je heel goed dat je wenkbrauwen niet geëpileerd zijn en moet je het wel al doen.

  2. ben het met die ene Jezus eens.
   maar als je het toch persee wilt doen, realiseer je dan dat wanneer je eenmaal begonnen ben, je het compleet elke dag moet doen, anders krijg je van die lelijke stoppeltjes. Die wil je gewoon niet op je face.
   Dus tip van deze chick
   Stel t veral zolang uit, wil je t toch doen, dan doe je dat maar. Joun leven he

 7. hier een TIP voor mensen die het zelf doen (BV: de 1e x )
  als je het vaker det heb je hier waarscheinlijk niks aan)

  je kan met een sjabloom of zelf en wenkbrauw met een donker potlood of wat poeder op je eigen wenkbrauw tekenen in de vorm zoals je hebt wilt hebben na het epileren, (aan de boven kant nooit epileren dus daar altijd (natuurlijk wel op de haartjes he :P) tekenen, en als je denk dat het mooier is als je het want boven de wenkbrauw of er onder tekent NIET DOEN. want je haren groeien daar niet) maar in ieder geval moet je dan de haren er onder weg epileren
  zo kun je dus minder snel want te veel weg epileren
  want daar was ik ook altijd bang voor
  en zo zie je gelijk het resultaat en als je het niet moo vind kun je het weer ff veranderen

  TIP: niet met een zwart doen (als je geeen anderen hebt kan dat wel maar dat gaat lastiger weg (met make-up remover gaat het redelijk maar krijg je eerst van zoon strepen ) met een dnker bruin ofzo gaat het beter

  xx ik hoop dat er veel mensen hier iets aan hebben.
  dus zeker lezen

 8. 1 tip!
  ik ben zelf schoonheidsspecialiste te en blijf mensen aanraden het niet zelf te doen, zowel verven als epileren.
  als je maar wat verkeerd weg haalt loop je voor schut!!
  als je het verven van je wimpers verkeerd doet kun je zelfs blindheid veroorzaken door dat de waterstof je oog aan kan beschadigen!!

 9. heel veel mensen vinden mijn wenkbrouwen er raar uitzien. ik ben 11 jaar (heel jong) en ik werd altijd gepest omdat mijn wenkbrouwen lelijk waren en te dik dus ik ging ze epileren en nu wil ik ze veel mooier maar ik weet niet hoe! weten jullie tips?

 10. ik gebruik wenkbrauw gel
  1 de haartjes blijven mooi in vorm en staan niet recht overeind
  2je kan je wenkbrauwen zo makkelijk in een bepaalde vorm brengen
  3 je kan verschillende kleuren kopen zo kan je dus ook je wenkbrauwen donkerder laten lijken

 11. ik heb hele dikke(en mijn voorste haartjes zij heel kort en steken recht op) wenkbrauwen ik probeer er wat aan te doen maar dat wil niet echt lukken,ik ben in de zomer naar de schoonheidspe [beep] t geweest maar toen leek ik net een barbie wie weet raad

 12. ik heb hele dikke wenkbrauwen en ik heb wel eens geepileert maar de dag er na heb ik weer mijn oude wenkbrauwen dik en lelijk er er groeien ook haartjes er om heen help weet iemand raad ik ben bijna 12 dus ik wil ze niet laten tatoeren weet iemand hier tips bij te verzinnen?

 13. Ik heb een vraag;ik ben 24 jaar oud en heb weinig wenkbrauw oftewel ik moet het dus altijd tekenen en aangezien ik dat niet natuurlijk vind vraag ik meiden om tips heb je een goede tip?mail dan naar meidzwolle@hotmail.com bedankt dames!

 14. je kan ook met een wenkbrauw kammetje
  en een kleine schaartje wat wenkbrauw haartjes knippen, dan lijken ze minder vol, maar wees voorzichtig als je teveel wegknipt dan krijg je kale plekken in je wenkbrauw.
  je kan ook op youtube wat filmpjes zoeken.
  van fafinettex3 heb je er een en van xteener heb je er ook wel een

  xXx

 15. Ik vind mijn wenkbrauwen veel te vol, en aan het begin van mijn linker wenkbrauw staan alle haartjes recht omhoog. Ik weet niet hoe ik ze goed kan krijgen. Ik kan ze ook niet weg halen want dan is er een stukje helemaal kaal aan het begin.

 16. Hey, ik ben 14 en heb enorme wenkbrouwen(tenminste dat denk ik meestal) maar ik wel er nu iets aan doen alleen ik weet niet hoe. Make-up en beauty zijn voor mij niet de leukste dingen op de wereld. Kan iemand mij helpen??

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *