Zo verzorg je krullend haar het beste?

Haal het beste uit je krullen. Dit seizoen kunnen de stijltangen weer de kast in. Want de krullen zijn terug.

Sommigen hebben het geluk van zichzelf krullend haar te hebben anderen moeten er wat meer moeite voor doen om ze te krijgen. Hoe kun je krullend haar verzorgen? Lees de tips.

Krullend haar heeft snel de neiging pluizig te worden en net de andere kant op te gaan staan dan je zelf zou willen. Bovendien hebben krullen, of ze nu natuurlijk zijn of niet, vaak een aparte aanpak nodig om er op hun best uit te zien.

Krullend haar vaak droog

Krullend haar buigt, krult en draait en ligt minder tegen de hoofdhuid en minder tegen de andere haren. Hierdoor komt het natuurlijke vet van de hoofdhuid minder snel in aanraking met je haar. Krullend haar is daardoor eerder droog.


#1 Pre-shampoo

De pre-shampoo behandeling is daarom ideaal voor haar met krullen. Vooral als je veel last hebt van klitten. Bij de pre-shampoo behandeling gebruik je een conditioner of haarolie waarmee je je haar behandelt voordat je het wast. Masseer het product in je haar en laat het 15-20 minuten intrekken.

Met een pre-shampoo behandeling maak je je haar zacht en voorzie je het van vocht en voedingsstoffen.

#2 Niet te vaak en voorzichtig wassen

Wassen droogt je haar uit. Omdat gekruld haar toch vaak wat droger is, kan je het beter niet te vaak wassen. Je kan wel proberen om alleen conditioner aan te brengen, desnoods alleen aan de uiteinden, zonder het verder te wassen. Ook leave-in conditioners die je niet uit je haar hoeft te wassen zijn geschikt voor je haar.

Leave-in conditioner van Mixed Chicks voor krullen zonder pluis

Wella elements leave-in vocht-inbrengende spray.

#3 Milde shampoo en koud water

Kies een milde, zachte shampoo die je haar zo min mogelijk uitdroogt. Gebruik lauwwarm water tijdens het wassen en spoel je haar na met koud water. Koud water laat je haar meer glanzen en zorgt dat je haar beter vocht vasthoudt en minder pluist.

#4 Niet te hard boenen

Ook de manier van wassen maakt uit. Je haar te stevig door elkaar wrijven is niet nodig. Je haar kan erdoor beschadigen en je zorgt er zo alleen voor dat je meer klitten krijgt. Masseer de shampoo zacht en voorzichtig in je haar.

#5 Bewaar je oude katoenen t-shirts

Droog je haar niet met een gewone handdoek en wrijf het zeker niet al te stevig droog. Gebruik liever microfiber handdoeken of je oude katoenen t-shirts. Dep je haar voorzichtig droog. Zo voorkom je dat de krullen uit elkaar vallen en pluizig worden.

#6 Zo min mogelijk hitte

Het best is het om je haar gewoon te laten drogen, want föhnen verhit het haar en droogt het uit. Wil je toch je haar föhnen, gebruik dan een goede föhn met diffuser en een koude luchtstand. Föhn het tot je haar bijna droog is, en niet tot het kurkdroog is.

#7 Gebruik je vingers

Kam of borstel je haar niet als het droog is, maar breng het met je vingers in model. Droog kammen maakt het extra pluizig

#8 Extra verzorging

Heb je het idee dat je haar wat extra verzorging kan gebruiken. Breng dan een haarmasker aan voor je gaat slapen. Vlecht je haar en spoel je haar dan de volgende dag uit. Eén keer in de week een je haar met haarolie behandelen en een kwartier laten intrekken en daarna te wassen en uit te spoelen.

Sevich Arganolie voor droog en beschadigd haar.

L’Oréal Botanicals met koriander om het haar te versterken

  1. Ik heb ook krullend haar en heb juist heel slechte ervaringen met conditioner en cremespoeling!!Mijn haar wordt daar juist super pluizig van!
    Mijn tip: gewoon wassen met een heel milde shampoo ( niet te vaak). Handdoek even om je haar wikkelen. Heel voorzichtig doorkammen en dan wat verstevigende haarmousse in je haar verdelen. Alleen op deze manier heb ik mijn krullen wat onder controle. Een leave-in- crème heb ik ook heel lang gebruikt. Is ook heerlijk maar wat minder verstevigend. Zo zie je maar: ook voor krullend haar zijn er diverse ideeën!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[newsletter]