krullend haar verzorgen

Hoe verzorg je krullend haar het beste?

Laatst bijgewerkt:

Haal het beste uit je krullen. Dit seizoen kunnen de stijltangen weer de kast in. Want de krullen zijn terug. Sommigen hebben het geluk van zichzelf krullend haar te hebben. Hoe kun je krullend haar verzorgen? Lees de tips.

Krullend haar heeft snel de neiging pluizig te worden en net de andere kant op te gaan staan dan je zelf zou willen. Bovendien hebben krullen, of ze nu natuurlijk zijn of niet, vaak een aparte aanpak nodig om er op hun best uit te zien.

Speciale producten

Om je krullen optimaal te verzorgen is het goed om producten te gebruiken die speciaal voor krullend haar verzorgen bedoeld zijn. Zoals bijvoorbeeld de lijn van Frizz Ease en Curl Friends.

Wassen

Kies een milde, zachte shampoo die je haar niet uitdroogt. Spoel je haar na met koud water. Koud water laat je haar meer glanzen en zorgt dat je haar beter vocht vasthoudt en minder pluist.

Conditioner

Conditioner is belangrijk voor krullend haar. Krullend haar is vaak droger en kan wel wat extra vocht gebruiken. Kam de conditioner of crèmespoeling niet door je haar, maar masseer het er zachtjes in met je vingers.

Drogen

Droog je haar met een handdoek. Wrijf het niet droog, maar dep het zachtjes af. Zo voorkom je dat de krullen uit elkaar vallen en pluizig worden.

Gel

Breng een ruime hoeveelheid gel aan op je handen. Buig naar voren en begin in de nek met het aanbrengen aan de wortels. Werk zo de rest van je haar af.

Föhnen

Het best is het om je haar gewoon te laten drogen, want föhnen verhit het haar en droogt het uit. Wil je toch je haar föhnen, gebruik dan een goede föhn met diffuser en een koude luchtstand. Föhn het tot je haar bijna droog is, en niet tot het kurkdroog is.

Kammen en borstelen

Kam of borstel je haar niet als het droog is, maar breng het met je vingers in model. Droog kammen maakt het extra pluizig

Extra verzorging

Heb je het idee dat je haar wat extra verzorging kan gebruiken. Breng dan een haarmasker aan voor je gaat slapen. Vlecht je haar en spoel je haar dan de volgende dag uit. Eén keer in de week een je haar met olijfolie behandelen en een kwartier laten intrekken en daarna te wassen en uit te spoelen.

  1. Ik heb ook krullend haar en heb juist heel slechte ervaringen met conditioner en cremespoeling!!Mijn haar wordt daar juist super pluizig van!
    Mijn tip: gewoon wassen met een heel milde shampoo ( niet te vaak). Handdoek even om je haar wikkelen. Heel voorzichtig doorkammen en dan wat verstevigende haarmousse in je haar verdelen. Alleen op deze manier heb ik mijn krullen wat onder controle. Een leave-in- crème heb ik ook heel lang gebruikt. Is ook heerlijk maar wat minder verstevigend. Zo zie je maar: ook voor krullend haar zijn er diverse ideeën!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *