broeken trends 2019

Trends broeken voorjaar 2019

Kleuren en prints

Dit voorjaar zien we veel kleur, prints en strepen. Broeken hoeven dus niet bepaald saai te zijn.

Strepen

Zo zien we de broeken met wat bredere strepen dit voorjaar weer terug. Zoals te zien in de nieuwe collectie van respectievelijk Cambio, Aaiko en Summit.

strepen

Bloemen en andere patronen

Broek met bloemenprint van Cambio

Ook bloemenpatronen, grafische prints en zelfs ruitjes zijn populair. Dat kunnen grote opvallende patronen zijn in felle kleuren of kleine patroontjes. De bloemenbroek is afkomstig van Jeroen Beekman.

Modellen

Al een paar seizoenen wordt verwacht dat de broeken wijder worden. Er komen wel steeds meer wijdere modellen bij. Zowel broeken waarvan alleen de pijpen wijd uitlopen als broeken die overal wat wijder zijn. Maar denk niet dat de populariteit van de skinny jeans op zijn retour is, want dat is niet zo. De skinny of slim fit jeans en broeken blijf je ook dit seizoen nog volop zien.

1. Bandplooibroeken

Wijde jeans van Loewe

Een broek die we de laatste seizoenen minder gezien hebben is de bandplooibroek. Hij lijkt nu terug van weggeweest. Ook in rokken zie je dit jaar de plooien weer meer terug. De bandplooibroeken hebben een slanke taille en aan elke kant boven één of meerdere plooien.

2. Meer wijde modellen

Behalve cargobroeken, zie je dit voorjaar ook veel chino’s. Cargobroeken zijn de wat wijdere, stoere broeken met veel zakken. Meestal zit er een set zakken op de broek genaaid of op de zijnaad. Chino’s zijn katoenen broeken, iets netter dan een jeans. Ze zijn wat ruimer van boven en lopen recht of wat smaller toe bij de pijpen.

3. Jumpsuits

Jumpsuit van Acne studio

Dit seizoen zijn er ook weer overalls en jumpsuits te zien. Zowel in denim als in andere stoffen. Jumpsuits hebben, net als cargobroeken, een wat stoere en mannelijke stijl. Maar ze worden wel op een vrouwelijke manier gedragen. Met een wat strakkere taille en hakken eronder kunnen ze heel sexy zijn.

4. Lengte

Ook al lijken de de meeste broeken een lengte te hebben die op of net boven de enkel eindigt, er zijn ook nog de nodige cropped modellen te zien dit voorjaar. Broeken met een lengte tussen kuit en enkel.

5. High rise

Over het algemeen kan je zeggen je meer broeken ziet met een hogere taille, dus high rise modellen.

Conclusie

De keuze in broeken is groot en eigenlijk kan alles dit voorjaar. Of je stijl nu sportief of klassiek is, of je van fel of pastel houdt, wijd of strak, bloem of streep.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *