huismiddeltjes wallen

11 huismiddeltjes tegen wallen

Wallen onder je ogen zijn niet fijn. In veel gevallen kunnen deze huismiddeltjes helpen.

Vocht dat zich onder je ogen ophoopt, is vaak de reden voor die vervelende wallen. Daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Onder de wallen zijn vaak ook schaduwen te zien of donkere kringen.  

Korte termijn oplossingen

Je kunt wel wat middeltjes kopen, maar met wat dingen uit de keuken, kom je ook een heel eind. Deze middeltjes helpen je om de huid onder de ogen te laten samentrekken waardoor het vocht uit het huidweefsel onder je ogen verdwijnt of vermindert. Dit zijn middeltjes die snel en tijdelijk helpen. Zoek je een meer permanente oplossing dan zijn daar waarschijnlijk wat lifestyle- en dieetveranderingen voor nodig.

Vochtwallen of vetwallen?

Deze middeltjes helpen alleen bij vochtwallen. Je kunt ook last hebben van vetwallen. Dat zijn blijvende wallen waar je zelf weinig aan kunt doen.


Deze huismiddeltjes kunnen je helpen

theezakje huismiddel wallen

1. Theezakjes

Zet een lekker kopje thee van twee zakjes, groene of zwarte thee. Het moet wel echte thee zijn want het is de cafeïne in de thee die de bloedvaten samentrekt. Bewaar de theezakjes, ga even liggen en leg de afgekoelde zakjes op je ogen.

2. Schijfjes komkommer

Komkommer wordt regelmatig gebruikt in beautyproducten vanwege de samentrekkende werking op de huid. Snijd twee plakjes af en leg ze 10 minuten op je ogen om ze minder opgezwollen te maken.

3. Schijfjes aardappel

plakjes aardappel

Een aardappel heb je altijd wel in huis toch? Snijd er twee dunne plakjes af en leg ze op je ogen. Aardappels worden al eeuwen gebruikt vanwege de ontstekingsremmende eigenschappen. Het zetmeel in de aardappel helpt ook tegen roodheid en geïrriteerde ogen. Iets meer werk, maar je kunt ook de aardappel raspen en het geraspte mengsel op een keukenpaper op je ogen leggen. Laat het zo een kwartiertje intrekken.

4. Aambeienzalf

Geen middeltje voor iedere dag omdat het je huid kan uitdrogen. Maar voor een keertje kan het geen kwaad. Heb je last van wallen op een dag dat je het echt niet kunt gebruiken? Smeer er dan wat aambeienzalf op. De aambeienzalf trekt de huid samen en je zult zien dat ze na een kwartiertje aardig weg zijn.

5. Eiwit

Scheid een eiwit van het eigeel. klop het eiwit los en doop er een wattenschijfje in en breng het aan rond je ogen. Eiwit heeft ook samentrekkende eigenschappen. Het wordt daarom ook wel gebruikt bij grote poriën. Laat het een kwartiertje intrekken en spoel het dan af met lauw of koud water.

6. Zout

Veel zout eten werkt juist wallen in de hand omdat je daardoor meer vocht vasthoudt. Maar als je een theelepel zout oplost in wat warm water, er twee wattenschijfjes in doopt en die voor minstens 10 minuten op je ogen legt, dan zul je zien dat je wallen minder worden.

7. Twee lepels in de diepvries

Als je niks van het bovenstaande in huis hebt, dan heb je vast wel een paar lepels. Leg ze een paar minuten in de koelkast en daarna met de holle kant op je oog. Als je vier lepels in de koelkast legt, kun je ze verwisselen als ze warm zijn geworden. Door de kou trekken je bloedvaatjes samen en trekt het vocht weg.

8. Slaap op je rug

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar als je op je rug slaapt zul je minder snel met wallen wakker worden dan als je op je zij ligt of op je buik ligt.  Met je hoofd wat hoger leggen kan ook helpen.

9. Koud water

Heb je ’s ochtends last van wallen en is tijd je probleem? Dep je ogen dan een minuut lang met koud water. Ook dat kan al helpen.10. Kamille

kamille tegen wallen ogen

Kamille heeft een kalmerende werking op de huid en werkt ontstekingsremmend. Hang twee zakjes kamillethee even in kokend water, laat ze afkoelen en leg ze op je ogen.

11. Masseer je wallen weg

Met een beetje tijd en je vingers kun je ook het vocht onder je ogen wegmasseren. Het filmpje hieronder laat je zien hoe je dat doet.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *