Hoe kies je een horloge bij je kleding?

Als je een horloge wilt aanschaffen, zal je zien dat het aanbod gigantisch groot is. Ze verschillen in kleur, in prijs, in grootte en in kwaliteit bijvoorbeeld. Hoe kies je een horloge dat je met plezier draagt en dat bij je kleding past.

Gelegenheid

Bij je keuze zou je rekening kunnen houden met het moment of de gelegenheid waarop je je horloge wilt dragen. Bij de ene gelegenheid kleed je je netter dan bij een andere. Kies een horloge dat daar bij past.

  • Casual horlogeshorloges voor dagelijks gebruik, makkelijk af te lezen klokjes met vaak stalen, leren of stoffen bandjes.
  • Geklede horloges – die je draagt bij officiële of feestelijke gelegenheden. Deze horloges kunnen versierd zijn met bijzondere details zoals edelsteentjes, aparte wijzerplaten of cijfers. Ze hebben vaak een metalen (goud, zilver, rosé goud) of luxe leren band.
  • Design horloges – horloges die eigenlijk meer bedoeld zijn als sieraad. Ze zijn luxe en bijvoorbeeld verwerkt in een armband.
  • Sporthorloges – Dit zijn sportieve horloges bedoeld om buiten of tijdens het sporten te dragen. De bandjes zijn vaak van rubber en ze hebben extra functies zoals een stappenteller, hartslagmeter enz.
Casual-, gekleed, design- en sporthorloge

Kleur

De meeste klokjes van horloges zijn van metaal. Ze zijn van zilver, goud, staal of rosé goud. Daarnaast kan de wijzerplaat allerlei kleuren hebben. Als het bandje van leer of stof is zijn ook daar veel kleuren mogelijk.


horloges
Horloges in neutrale en opvallende kleuren

Hou bij je keuze rekening met het volgende:

  • Als je een horloge in een uitgesproken kleur kiest, is de kans groter dat het niet bij de kleur van je kleding past. Metaal, wit, grijs en zwart passen bijna overal bij.
  • Een horlogebandje kan je vervangen, de kleur van de wijzerplaat en kast niet.
  • De ondertoon van je huid (zie hieronder)

Ondertoon van je huid

Bij dameshorloges is kleur vaak een belangrijk detail. Hierbij hou je niet alleen rekening met van de kleuren kleding die je vaak draagt, maar ook de ondertoon van je huid .

De ondertoon van je huid kan koel, warm of neutraal zijn. Het is de kleur die onder je huid door schijnt.

  • Als je huid een koele ondertoon heeft (een roze, roze-rode toon met aders die blauw lijken) dan zijn zilver, roestvrij staal (RVS) en rosé gouden kleuren mooi.
  • Als je huid een warme ondertoon heeft ( een gele of olijfkleurige ondertoon met aders die groenig lijken) dan staan kleuren als goud en koper mooi.
  • Als je ondertoon neutraal is dan kan je geen roze of gele ondertoon ontdekken. In dat geval staan de meeste kleuren je goed.

Tenslotte…

Horloges variëren heel erg in prijs. Er zijn ook veel heel betaalbare horloges. In plaats van voor één heel dure te kiezen, kan je ook een aantal goedkopere horloges kopen in allerlei verschillende kleuren en stijlen. Zo heb je bij iedere kleding een horloge dat past.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *