slechte beauty gewoonten

Slechte beauty gewoonten

De ene gewoonte is hardnekkiger, en dus moeilijker af te leren dan de andere. Net als de ene gewoonte meer schade toebrengt dan de andere.

Totdat je die slechte gewoonten letterlijk van je gezicht kan aflezen. Gewoonten zijn er natuurlijk om af te leren.

Gaan slapen met make-up

Je huid heeft de nacht nodig om zich te herstellen en de cellen te vernieuwen. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je huid schoon is en ontdaan van make-up en zweet dat zich tijdens de dag op je huid ontwikkelt. Als je poriën verstopt zijn, lukt dat minder goed. Ook mascara kan je het beste goed verwijderen. Als je slaapt met mascara kunnen je wimpers makkelijker breken of haartjes verliezen.


Slapen op je zij

Wil je rimpels in je gezicht en je decolleté zoveel mogelijk voorkomen, dan zou je het beste op je rug kunnen slapen. Word je wel eens wakker met lijnen in je gezicht of je hals? Eerst verdwijnen deze lijnen en rimpels nog helemaal, maar naarmate je ouder wordt duurt dat steeds langer, tot ze op een dag blijvend zijn. Slapen op je rug kan dit voorkomen. Maar het is makkelijker gezegd dan gedaan.

Op je lippen bijten

OP je lippen bijten. Als je lippen droog zijn, zal de huid vaak barsten waardoor er losse velletjes ontstaan. Het wordt hierdoor moeilijker om je lippen mooi op te maken. Als je vaak aan je lippen likt en bijt, zullen ze doordat ze vochtig zijn nog meer uitdrogen. Probeer er op te letten en zorg dat je een lippenbalsem onder handbereik hebt als je de neiging krijgt te likken of te bijten

tips voor mooie lippen

bijten op je lip

In je ogen wrijven

Behalve dat het resultaat niet erg charmant is als je je ogen hebt opgemaakt, is het niet goed voor de huid rond je ogen. De huid rond je ogen is gevoelig voor irritatie en snel geneigd tot rimpels en uitzakken. De huid wordt door wrijven minder stevig waar door rimpels en wallen en onder de ogen verergeren en de huid boven de ogen uitzakt. Als je ogen vermoeid zijn hebben ze vaak de neiging te jeuken of tranen waardoor je geneigd bent in je ogen te wrijven. Ook vaak en lang achter een beeldscherm zitten is vermoeiend voor je ogen.

Een yoga-oefening voor vermoeide ogen is de volgende: Wrijf de muizen van je hand tegen elkaar tot ze warm zijn. Leg ze zachtjes op je ogen.

Friemelen aan je haar

Friemelen, draaien, trekken of spelen met het haar kan net als nagelbijten een zenuwtrekje zijn, maar je beschadigt je haar er door. Je haar kan er vet door worden, splijten, dun worden en in het ergste geval zelfs kale plekken veroorzaken. Doe je het zonder dat je erg in hebt, dan zul je je er eerst bewust moeten worden. Je haar in vastzetten, opsteken of in een staart doen kan ook wel eens helpen.

Je haar niet lang genoeg uitspoelen

Na het wassen van je haar en conditioner is het belangrijk je haar goed uit te spoelen. Spoel je je haar niet lang genoeg uit dan wordt het dof en slap en voelt soms vettig aan. Uitspoelen moet meestal langer gebeuren dan je denkt. Dus als je denkt dat je genoeg gespoeld hebt, doe het dan nog eens. Hoe meer styling producten je gebruikt hoe langer je zou moeten uitspoelen omdat deze laag op laag achter kunnen laten op je haar.

wat is goede shampoo?

Make-up aanbrengen met je vingers uit een potje

Huidverzorgingsproducten en make-up bevatten conserveringsmiddelen die de groei van bacteriën tegen moeten gaan. De werking van die conserveringsmiddelen wordt na verloop van tijd minder. Als je ook nog met je vingers bacteriën in het potje brengt, versnelt dit proces. Hierdoor kan je huid of kunnen je ogen geïrriteerd raken. Je kunt beter (schone) kwastjes of sponsjes gebruiken. Verder kun je het beste goed letten op veranderingen van kleur, geur en substantie. Bij twijfel weggooien.

Make-up gebruiken die over de datum is

Het probleem met make-up is dat er geen duidelijke houdbaarheidsdatum op staat. Er staan symbooltjes op van potjes met het aantal maanden dat het product goed blijft. Dit aantal maanden geldt vanaf het moment dat het potje open gaat. Behalve dat make-up er minder goed uit gaan zien als het te oud is, kan het ook infecties en irritaties veroorzaken.

Te vaak of te hard scrubben

Scrubben verwijdert dode huidcellen waardoor de huid er fris en schoon uitziet. Scrubs bevatten vaak stoffen als retinoïden (zoals b.v. retinol-A) en AHA (alfa-hydroxyzuren of fruitzuren) die het toplaagje van je huid oplossen. Dit zjn chemische scrubs. Er zijn ook scrubs met kleine korreltjes die je masseert in je huid, waardoor je dode huidcellen verwijdert, dat zijn mechanische scrubs. Te vaak en/of te hard scrubben kan de huid irriteren, roodheid veroorzaken en zelfs de oorzaak zijn van gesprongen haarvaatjes. Hoe vaak je kan scrubben hangt ook van de huid af. Als je een gevoelige huid hebt dan scrub je minder dan wanneer je een vette huid hebt. Kies een scrub die bij je huidtype past en doe het niet vaker dan op de verpakking staat aangegeven.

maak je eigen scrub

Huidverzorging tot en met de kin

Een fout die vaker gemaakt wordt, is om de huid van het gezicht goed te verzorgen en de hals en het decolleté te vergeten. De huid van de hals en borst is dunner en gevoeliger dan die van delen van het gezicht. Bovendien vangt vooral de huid van de borst meer zon op dan het gezicht. Het is het beste om altijd een huidverzorging met een SPF (Sun Protection Factor) te gebruiken en niet alleen voor je gezicht.

De allerslechtste gewoonten: roken en zonnen

De twee slechtste gewoonten voor de huid zijn algemeen bekend: roken en zonnen. Beide verouderen de huid voortijdig.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *