huid scrubben

Scrub je huid, maar waarmee?

Het voordeel van een goede scrub behandeling is dat het je huid zacht en schoon en glad achterlaat, ontdaan van dode huidcellen.

En of je nu wilt gaan zonnen op het strand of je huid wilt bruinen uit een potje of flesje, voor een mooi bruin resultaat is het belangrijk dat je huid schoon is. Bovendien worden verzorgingsproducten bij regelmatig scrubben beter opgenomen door de huid.

Huidtypen

Een scrubbeurt is goed voor alle huidtypen. Alleen als je een hele droge en/of gevoelige huid hebt zul je het heel voorzichtig aan moeten pakken en wat minder vaak moeten doen. Met voorzichtig aanpakken bedoelen we dat je een srubproduct kiest met zo fijn mogelijke korreltjes en goede verzorgende ingrediënten voor je huid.

Hoe?

Je hebt allerlei kant en klaar scrubs voor zowel lichaam als gezicht. Maar je kunt ook heel eenvoudig een scrub zelf maken. Een ander voordeel daarbij is dat je zeker weet dat er alleen natuurlijke ingrediënten in zitten en ook  precies weet.


Hoe vaak?

Het is goed om je huid één of twee keer per week te scrubben. Kies hiervoor een product met fijne korreltjes. Er zijn ook hele grove producten maar die kunnen je huid onnodig beschadigen en irriteren en dat is iets dat je wilt voorkomen.

Wanneer?

Het is goed om je huid ’s avonds een scrub te geven. Je huid heeft dan de tijd om ’s nachts weer te herstellen. Ook als je zelfbruiner wilt aanbrengen kun je het beste de avond voordat je de zelfbruiner wilt gebruiken je huid scrubben. Je huid is dan ontdaan van dode huidcellen en daardoor kan je huid beter bruin worden.

Niet alleen je gezicht

Bij scrubben denk je misschien eerst aan je gezicht. Maar je kunt de huid van je hele lichaam scrubben. Bij het scrubben van je gezicht is het goed de hals en lippen niet te vergeten. Aan gebieden waar je last hebt van meeëters kun je wat extra aandacht en tijd besteden. Ook je knieën en ellebogen kunnen meestal wel een goede scrubbeurt gebruiken. De huid zal er zachter en gladder door worden.

Verschil tussen scrubben en maskers

Er zijn wel producten die scrub en masker combineren. Daarbij breng je eerst de crème aan op je gezicht, je laat het intrekken en na het intrekken maak je draaiende bewegingen over de huid tot het masker loslaat. Daarna spoel je nog even na. Bij een scrub alleen maak je alleen gebruik van de schurende werking en laat je het niet intrekken.  Bij een masker alleen gaat het om het voeden van de huid waarbij de stoffen uit het masker op de huid inwerken.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een techniek die iets dieper gaat dan scrubben en waarbij het bovenste laagje van de huid wordt afgeschuurd. Tot voor kort kon dit alleen bij de dermatoloog of schoonheidsspecialiste, tegenwoordig heb je ook microdermabrasie thuis sets. De dermabrasie sets voor thuis zijn vrij prijzig, maar je spaart je natuurlijk wel wat bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste uit. Het voordeel van deze behandeling is dat huidvlekken, fijne lijntjes en littekens verdwijnen.

[bol_product_links block_id=”bol_55587987cf0c0_selected-products” products=”9200000040115444,9200000043117434,9200000032726345″ name=”derma” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

 1. maskers van de hema zijn niet fijn!!
  TIP: haal een masker(tje) eraf met een natte washand en een keukenrol bij de hand.

  Liefs van Angelique.

 2. Zo’n thuiskit lijkt me wel wat. Ik had al de nodige informatie gezocht over microdermabrasie maar ik heb niets kunnen vinden over een thuiskit. Geeft een thuis/expert kit hetzelfde resultaat als een normale microdermabrasie behandeling? En kan je het eenvoudig bij je zelf uitvoeren of moet iemand anders het doen?

  1. Kost zo een 15 euro.Maar jammer genoeg verkopen ze het niet meer in Belgie???Maar was wel heel tevreden over het produkt.Grtj

 3. Scrubben is zeker niet goed voor alle huidtypen, Iemand die couperose heeft kan beter niet scrubben. Dit is namelijk niet per definitie een gevoelige huid maar wel een zeer dunne huid, neem dan liever een gentle peeling voor je gezicht. Het reinigt je huid net zo goed maar is veel zachter voor je huid.

  1. Couperose is dan ook geen huidtype maar een aandoening van de huid. Er zullen meer huidaandoeningen zijn waarbij scrubben niet aan te raden is. Maar het gaat hier om gewone huidtypen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *