gezichtsuitdrukking en rimpels

Gezichtsuitdrukking en rimpels

Laatst bijgewerkt:

Fronzen, lachen, praten, knijpen met je ogen het zijn allemaal gezichtsuitdrukkingen die iedere dag op je gezicht te zien zijn.

En vooral de gebieden rond de ogen en mond zijn daar bij betrokken. Dat zijn ook de plekken waar het eerste rimpels ontstaan. In hoeverre spelen die uitdrukkingen mee aan het krijgen van rimpels?

Gezichtsspieren

Onderzoekers zijn er achter gekomen dat juist die uitdrukkingen, die we dag in dag uit van jongs af aan herhalen, als we rond de veertig zijn diepe rimpels beginnen te veroorzaken. Voor al die uitdrukkingen zijn spieren nodig. Deze gezichtsspieren werken als elastiek die zich over botten, vet en weefsel van het gezicht spannen. Als we ouder worden, wordt de huid minder elastisch en trekken uitdrukkingen niet meer glad maar blijven steeds meer in het gezicht gegroefd staan. En hoewel ook wel wordt gezegd dat deze expressierimpels je gezicht karakter geven, zijn de meeste vrouwen er niet blij mee.


Aangezien niet meer lachen en praten geen optie is, is het enige dat je kunt doen op je gezichtsuitdrukkingen te letten en proberen je gezicht zo veel mogelijk te ontspannen.

Crèmes?

Crèmes met SPF (Sun Protection Factor) beschermen tegen schadelijke stralen van de zon, houden je huid enigszins zacht en soepel maar kunnen niet verhinderen dat rimpels door uitdrukkingen ontstaan.

lachrimpelsLachrimpels

Lachen veroorzaakt rimpels aan weerszijden van de mond en rond de ogen.

Oplossing

  • Fillers, injecties met collageen of restylane kunnen deze rimpels tijdelijk vervagen.
  • Je kunt natuurlijk ook niet lachen, zoals deze vrouw 40 jaar niet gedaan heeft om rimpels te voorkomen.

knijpen ogenKnijpen met de ogen

Tegen de zon in kijken of eigenlijk een bril nodig hebben, kunnen er voor zorgen dat je je ogen samenknijpt. Deze uidrukkingen zullen kraaienpootjes veroorzaken aan de buitenkant van de ogen.

Oplossing

Behalve een bril nemen, kan botox helpen de spiertjes rond de ogen te ontspannen en de lijntjes laten verdwijnen.

wenkbrauwen optrekkenWenkbrauwen optrekken

Het optrekken van de wenkbrauwen zorgt voor horizontale fronslijnen op het voorhoofd.

Oplossing

Een combinatie van botox om de spieren te ontspannen gevolgd door collageen injecties om de rimpels te vullen.

fronzenFronsen

Als je vaak fronst, kan zich een heel netwerk van rimpels op je voorhoofd vormen. Behalve deze horizontale lijnen vormen zich vaak ook nog de twee ll lijnen tussen de wenkbrauwen. Deze laatste rimpels kunnen je een uitdrukking geven waardoor je constant boos kijkt.

Oplossing

Ook hier kan botox de spieren in het voorhoofd en boven de neus ontspannen.

lippen tuitenLippen tuiten

Het tuiten van je lippen door roken, als verleiding of als pruillip veroorzaakt verticale lijntjes boven de lippen.

Oplossing

  • Niet drinken door rietjes, fluiten, roken en andere bewegingen maken waarbij je je lippen tuit.
  • Injecties met hyaluronzuur zullen de lijntjes tijdelijk opvullen en je huid weer glad maken. Stoppen met roken helpt hier natuurlijk ook.

 

Tijdelijke oplossing

Het gebruik van botox en fillers zoals hyaluronzuur en collageen zijn slechts een tijdelijke oplossing.

Het effect van botox blijft zo’n zes maanden zichtbaar, fillers met hyaluronzuur werken ongeveer een jaar en collageen injecties kunnen na drie tot zes maanden weer herhaald worden.

Bijkomend voordeel van botox

Het maken van gezichtsuitdrukkingen is vaak een gewoonte die maar moeilijk af te leren is. Door het gebruik van botox worden spieren die bepaalde uitdrukkingen veroorzaken tijdelijk stil gelegd. Hierdoor lijken gezichtsuitdrukkingen makkelijker af te leren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *