rimpels tegengaan

Rimpels tegengaan

Waren vrouwen jaren geleden nog tevreden met een vettige dagcrème of nachtcrème, nu niet meer.

Vrouwen willen schoonheidsproducten die resultaat geven. Rimpels moeten verminderen, veroudering moet worden tegengegaan. En ook al worden er wel vorderingen gemaakt, het ideale anti-rimpel product lijkt nog niet gevonden.

Wat helpt tegen rimpels?

Beauty- en huidverzorgingsproducten tegen rimpels helpen om:

  1. vocht in te brengen
  2. antioxidanten toe te voegen die vrije radicalen tegengaan
  3. de huid te stimuleren om zichzelf te repareren en te herstellen
  4. stimuleren de productie van collageen

Bewezen resultaat

Producten waarvan is aangetoond dat ze de zichtbare effecten van veroudering kunnen verminderen bevatten vaak één of meer van de volgende bestanddelen:

anti-rimpel creme
*Vitamine A

Vitamine A of retinol, helpt de rimpels minder diep maken.

*Vitamine C

Vitamine C verlevendigt en stimuleert de circulatie en productie van collageen

*Alfa-hydroxy zuur

of fruitzuur (AHA), deze kan de zichtbare tekenen van veroudering verminderen. Het kan zijn dat een gevoelige huid dit minder goed verdraagt.

*Alfa Lipoic Acid (ALA)

Deze anti-oxidant gaat vrije radicalen tegen, stimuleert het celmetabolisme dat naarmate men ouder wordt afneemt.

*Dimethylaminozuur

Deze antioxidant komt voor in vis. Deze stof verbetert de teint van de huid en verstevigt de huid.

*Tocotriënolen

Nog maar pas ontdekt. Tocotrienolen bevinden zich in druivenpitten en bevatten een zeer zeldzame vorm van Vitamine E, die de huid beschermt en hydrateert.

Welk product kies jij?

Het zal even uitproberen zijn voor je een product hebt gevonden dat goed werkt voor jou. Vraag monsters aan zodat je wat kunt uitproberen, voordat je definitief voor een product kiest.

Gebruik voor de dag op zijn minst een dagcrème met UV-filter en voor ‘s nachts een crème die huid helpt herstellen. Daarnaast een speciaal product voor de huid rond de ogen en de mond.

Op welke leeftijd begin je er mee?

Vaak wordt bij de ontdekking van de eerste rimpeltjes pas begonnen met anti-rimpelproducten. Toch zou het beter zijn eerder te beginnen met een goede anti-rimpel verzorging, zodat rimpels langer voorkomen kunnen worden.

Meestal ontstaan de eerste rimpels rond het dertigste jaar. Dat hangt ook af van je huidtype. Heb je een droge huid zal je eerder kans hebben op rimpels. Een vette huid ontwikkelt minder snel rimpels. Je bent nooit te jong om een crème met UV filter te gebruiken. Aanbevolen wordt een SPF (Sun Protection Factor) van tenminste 15.

Wat kan je zelf doen?

  1. Het belangrijkste advies: blijf uit de zon. Overmatig zonnen is voor 90% oorzaak voor de veroudering van de huid. Zonnestralen zetten de huid aan tot het maken van vrije radicalen, die voor afbraak van collageen en elastine zorgen. UV-B stralen zorgen voor bruinen en verbranden, en UV-A stralen dringen diep in de huid door en kunnen op langere termijn negatieve effecten hebben zoals veroudering. Zorg dus altijd voor een dagcrème met UV-A filter.
  2. Verwijder make-up altijd voor het slapen gaan.
  3. Gebruik een speciale crème rond de ogen en de mond.
  4. Eet gezond, drink en beweeg voldoende.
  5. Stop met roken.
  6. Geen gezichtsgymnastiek doen, gezichtsmassage of gezichtsyoga kan je huid wel veel goed doen.

Toelichting gezichtsgym

De berichten over gezichts-oefeningen zijn tegenstrijdig. Aan de ene kant train je door oefening de spieren, dus ook die in het gezicht. Maar het probleem is dat sommige spieren veel gebruikt of getraind worden en andere nauwelijks. Dit veroorzaakt nu juist vouwen of rimpels. De huid wordt niet gelijk verdeeld omdat de steun (door spieren en spierweefsel) niet gelijk verdeeld is. Het is op sommige plaatsen slap en op andere stevig. Je moet dus een serie oefeningen hebben die alle spieren in de juiste mate traint. Een slecht, onvolledig of niet juist uitgevoerd programma zal meer kwaad dan goed doen.