droogshampoo

8 Goede redenen om droogshampoo te gebruiken

Er zijn meer beauty producten die je op meerdere manieren kan gebruiken. Daarbij denk je misschien niet meteen aan droogshampoo. Toch kan droogshampoo je haar op verschillende manieren goed doen.

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is bedoeld om je haar op te frissen zonder het nat te maken of te wassen.

De belangrijkste bestanddelen van droogshampoo’s zijn de absorberende stoffen. Dit kunnen verschillende stoffen zijn zoals bijvoorbeeld talkpoeder, maizena of kaolin klei. Daarnaast zitten er ook oplosmiddelen, geurstoffen en in sommige gevallen kleurstoffen, al dan niet natuurlijk. Kijk altijd op het etiket als je precies wilt weten wat erin zit.


1. Je hoeft je haar minder vaak te wassen

Door droogshampoo na het wassen te gebruiken en niet een paar dagen te wachten tot het als weer vettig wordt, stel je eenvoudig je volgende wasbeurt met 1 à 2 dagen uit. Shampoo droogt je haar altijd uit. Dus hoe minder shampoo je gebruikt hoe beter.

2. Je haarkleur vervaagt minder snel

Je geverfde haar is altijd op zijn best als het net gekleurd is. Door wassen en de zon vervaagt de kleur en wordt het snel minder helder. Als je droogshampoo gebruikt, hoef je je haar minder vaak te wassen.

Voorbeeld

Stel dat je eens per 5 weken je haar verft en je wast je haar om de dag. Dan was je je haar in 5 weken zo’n (35 dagen : 2 =) 17 keer. Als je droogshampoo gebruikt en daarmee je wasbeurt 1 dag uitstelt, dan was je je haar zo’n 11 – 12 keer. Lukt het je om je wasbeurt 2 dagen uit te stellen dan hoef je je haar slechts 8-9 keer te wassen.

Tip

Er zijn ook gekleurde droogshampoo’s geschikt voor blond, bruin of donker haar. Er zijn ook shampoo’s met violet die de gele of oranje gloed uit je haar kunnen krijgen.

3. Het reguleert de talgproductie

Na het wassen is je haar schoon en fris maar al snel komt de talgproductie weer op gang. Bij de mensen die snel vet haar verloopt dat proces nog sneller. Droogshampoo absorbeert het overtollige talg waardoor je haar minder snel vet lijkt. En dat zonder je haar uit te drogen.

4. Het vermindert schade dodor stijlen met hitte

Nadat je je haar gewassen hebt, breng je je haar in model met de föhn, stijltang of krultang. De hitte die je daarbij gebruikt is niet goed voor je haar. Door je haar minder vaak te wassen, zal je je haar ook minder vaak hoeven föhnen of stijlen.

5. Het geeft je haar volume

Spray droogshampoo op je haar en breng het in model zoals je gewend bent. Je haar voelt direct steviger aan en is voller. Op internet kan je ook berichten vinden die adviseren om de droogshampoo op je nog vochtige haar aan te brengen en dan te föhnen. Op die manier zal je haar wat opzwellen en lijkt het voller en volumineuzer. Maar over het algemeen wordt het niet aangeraden om je droogshampoo op nat haar te gebruiken.

6. Het maakt je haar beter handelbaar

Als je je haar wilt opsteken, vlechten of op een andere manier wilt vastzetten, dan lukt dat niet goed als je haar net gewassen is en helemaal zacht en glad is. Als je droogshampoo gebruikt, wordt je haar stugger en minder glad. Het wordt daardoor beter handelbaar.

7. Het laat je haar lekker ruiken

Droogshampoo geeft je haar een frisse en lekkere geur. Behalve dat het vet en vuil absorbeert, absorbeert het ook geurtjes.

8. Sporten zonder je haar te wassen

Als je vaak sport, wil je misschien niet iedere keer erna je haar wassen. Als je voor het sporten droogshampoo gebruikt blijft je haar langer fris en schoon. De droogshampoo absorbeert ook zweet.

Welk droogshampoo past bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten droogshampoo met ieder hun eigen eigenschappen. Het kan daarom even zoeken zijn naar de meest geschikte voor jouw haar.

  • voor droog, vet of normaal haar
  • met een kleurtje, bruin of zelfs blauw-violet om de geel en kopertonen neutraliseren.
  • voor extra volume

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *