10 Tips voor meer volume in je haar

Slap, dun en fijn haar heeft soms wat extra volume nodig.

Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs die je zelf kan toepassen, want volume in je haar en kapsels met veel volume zijn de trend.

1. Verplaats je scheiding

Misschien heb jij ook een favoriete plaats voor je scheiding en draag je je scheiding altijd op dezelfde manier. Vaak is dat de plek waar je haar natuurlijk opzij valt. Ergens in het midden of aan de zijkant. Het probleem is, dat dat ook vaak de plek is, waar je haar snel plat op je hoofd ligt.


Verplaats je scheiding dan eens een keer. Dat geeft meteen meer volume bovenop je hoofd. Doe het net na het wassen dan ziet het er natuurlijker uit.

2. Slaap met een knotje of vlecht in je haar

Ga slapen met je haar in een knotje gedraaid of gevlochten. Het werkt nog beter als je haar een klein beetje vochtig is. Als je ’s ochtends je haar losmaakt, hebt je slag in je haar. Kam of borstel het uit en je hebt volumineus haar.

3. Volume shampoo en weinig conditioner

Als je behoefte hebt aan meer volume in je haar, kies dan een goede kwaliteit volume shampoo. Ga bij voorkeur voor de natuurlijke merken als bijvoorbeeld Weleda. Deze gebruiken minder chemicaliën die op den duur slecht zijn voor je haar. Volume shampoo’s vormen een laagje rond je haar. Doe daarnaast een beetje rustig aan met conditioners en olie in je haar. Dat verzwaart je haar waardoor het slap gaat hangen.

4. Föhn je haar ondersteboven

Föhn na het wassen van je haar je haar droog terwijl je onderste boven hangt. Dat geeft meer volume bij je haarwortels. Is je haar zo goed als droog, ga dan weer rechtop staan. Je kan je haar dan in model brengen met een stijltang of krulborstel.

5. Gebruik ouderwetse rollers

Je hebt rollers in allerlei vormen, grootte en diktes. Dunne, langwerpige rollers waar je je haar omheen buigt en die je dicht buigt, Rollers die je vastzet met een pin of zachte rollers waar je mee kan slapen. En als je haast hebt zijn er ook nog de hot rollers, die warm je op in de magnetron voor een snelle krul of slag, Hoe dikker de roller, hoe groter de krul. De afgebeelde rollers zijn verkrijgbaar bij Koosvanderbeek.

krullers

6. Gebruik een root boost

Een root boost is een mousse of spray waarmee je je haarwortels bewerkt. Een goed hulpmiddel om je haarwortels te liften. Je haar zal minder plat op je hoofd liggen en dikker lijken. Een root boost koop je bij je kapper of drogist. Gebruik de root boost op vochtig haar.

7. Een beetje touperen kan geen kwaad

Touperen is het terugkammen van je haar moet je niet te vaak doen. Maar een beetje kan best. Doe het voorzichtig en met een fijne kam. Het werkt vooral goed als je je onderliggende haar een beetje toupeert

8. Gebruik een wafeltang

Je weet wel zo’n wafeltang waarmee je golfjes of krullen in je haar maakt. Je kan er je hele haar mee bewerken. Die golfjes of wafeltjes zijn een trend dit jaar, maar dat hoeft niet. Je kan de wafeltang ook plaatselijk gebruiken, vooral bij je haarwortels en op de onderste lagen van je haar zodat je bovenste haar er mooi overheen valt. Je haar zal er voller door lijken.

9. Geef je haar een kleurtje

Niet speciaal goed voor je haar, maar als je je haar verft dan worden je haarschubben eerst geopend, zodat de kleur er beter in kan trekken. Het maakt je haar wat ruwer en daardoor neemt het volume van de haar wat toe. Dat merk je na het verven van je haar. Je hoeft niet je hele haar te verven. Een paar highlights of lowlight geven hetzelfde resultaat.

10. Gebruik droogshampoo

Droogshampoo kan vooral helpen als je snel vet haar hebt. Breng na het wassen en drogen van je haar wat droogshampoo op je hoofdhuid aan. Dat vormt dan een beschermend laagje en voorkomt dat het vet van je hoofdhuid je haar vet maakt. Als je haar vet wordt, gaat het eerder slap hangen. Bovendien vermindert het de werking van stylingproducten en -methoden die je hebt gebruikt om je haar volume te geven.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *