gevoelige huid

De gevoelige huid

De gevoelige huid is dun en/of fijn van structuur.

De gevoelige huid reageert snel op hitte en kou, verbrandt snel en heeft eerder last van wind en kou. Dit huidtype is meestal droog en geeft snel allergische reacties.

Temperatuurschommelingen, wasmiddelen, cosmetica en alcohol kunnen snel irritatie, uitslag of allergische reacties veroorzaken in de vorm van rode vlekken, bultjes, blaasjes of zichtbare aders.

Verzorging van de gevoelige huid

Heb jij een gevoelige huid? Gebruik dan altijd lotions of crèmes met een UV filter. Kies indien mogelijk zoveel mogelijk voor hypo-allergene en natuurlijke producten.

Was je gezicht met lauw water en milde babyzeep, en dep je gezicht droog met zachte handdoeken. Gebruik nooit nieuwe producten zonder eerst op een onzichtbaar plekje (b.v. binnenkant van je pols of achter je oor ) uitgeprobeerd te hebben. Probeer producten voor een droge huid en kijk of je er goed op reageert.

Vocht, vocht en nog eens vocht

Net als voor de droge huid is het belangrijk om de huid voldoende te hydrateren. Het vocht voorkomt dat de huid verder uitdroogt en het vochtlaagje vormt een barrière tegen externe factoren als vuil en weersinvloeden.

Weet je niet zeker welk huidtype je hebt? Doe de test: Welk huidtype heb ik?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *