minder vet haar

10x Minder vet haar zonder wassen

Wie snel last heeft van vet haar, heeft de neiging om zijn haar steeds vaker te wassen. Je haar zelf wordt niet vet. Je hoofdhuid wordt vet doordat je hoofdhuid vet wordt door productie van talg door je talgklieren. Talg houdt je hoofdhuid soepel en voorkomt dat je huid uitdroogt. Door aanleg, hormonen, stress of voeding kunnen talgklieren extra actief zijn waardoor er meer talg geproduceerd wordt en je haar eerder vet wordt.

Als je je haar vaker wast, wordt het sneller vet

Door je haar vaak te wassen, kan je je talgklieren aanzetten om harder te gaan werken. Als je je haar wast, was je behalve het vuil ook natuurlijke vetten van je hoofdhuid weg. Om dat te compenseren gaan je talgklieren weer aan het werk om het huidvet aan te vullen. Maar bijvoorbeeld ook heet water en het masseren van je hoofdhuid activeren je talgklieren. Hoe vaker je wast, hoe sneller het vet wordt.

droogshampoo
minder vet haar zonder wassen met droogshampoo, bakpoeder of babypoeder

#1 Droogshampoo

Om je haar op te frissen zonder wassen, kan je heel goed droogshampoo gebruiken. Droogshampoo absorbeert vet, vuil en luchtjes uit je haar. Als je de droogshampoo aanbrengt, op je droge haar, even inmasseert en daarna even met de föhn door je haar blaast, werkt het nog beter.


#2 Bakpoeder of babypoeder

Heb je geen droogshampoo in huis, dan kan je ook bakpoeder of babypoeder gebruiken. Dit heeft dezelfde eigenschappen als droogshampoo. Je gebruikt het ook op dezelfde manier.

#3 Maizena

Hetzelfde geldt voor maizena. Maizena is wel minder geschikt voor donker haar. Meng maizena als je donker haar hebt, met wat cacaopoeder. Dat ruikt nog lekker ook.

#4 Handgel

Om je haar minder vet te maken zonder wassen kan je ook wat handgel proberen. Handgel bestaat voornamelijk uit alcohol. Wrijf wat gel op je handen en masseer daarmee je hoofdhuid. De alcohol zal snel verdampen en je haar is meteen minder vet zonder wassen.

#5 Als je je haar opsteekt, wordt het minder snel vet

Je haar wordt vooral vet doordat het beweegt langs je hoofdhuid en de huid van je gezicht, hals en nek. Je haar wordt vet van het huidvet en zweet van de huid. Als je haar opsteekt of een staart maakt, beweegt het minder en voorkom je de aanraking met je gezicht.

#6 Niet slapen met los haar

Om te voorkomen dat je haar ’s nachts in aanraking komt met je gezicht (met nachtcrème) kan je je haar het beste opbinden boven je hoofd. Zo heb je er geen last van tijdens het slapen en komt het zo min mogelijk in aanraking met je huid.

#7 Blotting paper

Blotting paper of vloeipaper is vooral bedoeld om je vet of zweet van de vette huid te deppen zodat je make-up langer mooi blijft. Maar je kan het ook voor je haar gebruiken. Neem een blotting paper en bewerk je haar en hoofdhuid ermee. Het vet zal zo geabsorbeerd worden.

#8 Was je borstel en kussensloop regelmatig

Voorkom dat het vet van je haarborstel of kussensloop weer op je pas gewassen haar terechtkomen. Was je borstel en kussensloop daarom regelmatig. Zo blijft je haar langer schoon en fris.

#9 Spoel je haar met appelazijn

Appelazijn verwijdert resten shampoo en haarverzorging producten, het sluit ook je haarschubben waardoor het meer gaat glanzen en minder klit.

#10 Was je haar steeds minder

Stel je haar met behulp van bovenstaande tips steeds langer uit. Je zal zien dat het hierdoor steeds minder vet wordt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *