makeup tips vette huid

Make-up tips voor de vette huid

Laatst bijgewerkt:

Als je een vette huid hebt dan kan make-up er snel vettig en glimmend uit gaan zien.

Daarom wat tips om je je make-up zo lang mogelijk mooi te houden op een vette huid.

Overactieve talgklieren

Als je een vette huid hebt, dan werken de talgklieren harder en produceren ze meer huidvet. Misschien heb je altijd een wat vette huid, maar je kunt ook tijdelijk een vettere huid krijgen door verandering van hormonen b.v. in de puberteit, als je zwanger bent, in de overgang of als gevolg van je dieet. Daar is meestal weinig aan te doen.


Make-up op een vette huid

Als je make-up gebruikt op een wat vettere huid, dan vermengt de make-up zich in de loop van de dag met het huidvet en zweet waardoor het er glimmend en olie-achtig uit gaat zien.

Tips om je make-up dan toch zo lang mogelijk mooi te houden:

#Reinigen

Voordat je make-up gaat aanbrengen maak je een gezicht het beste schoon met een mild reinigingsmiddel, niet op olie-basis en liefst speciaal geschikt voor de vette huid. Hiermee haal je overtollig vet weg maar je droogt je huid niet onnodig uit.

#Niet-comedogene producten

Gebruik een dagcrème en/of foundation geschikt voor de vette huid bij voorkeur een crème die niet-comedogeen is. Niet-comedogene producten zorgen ervoor dat de poriën van je huid niet verstopt raken. Ga voor een matte foundation.

#Primer

Een primer is voor de vette huid geen overbodige luxe. Het vormt als het ware een ondergrond voor je foundation en zorgt er voor dat je make-up zich beter hecht en langer mooi blijft. Het vormt als het ware een laagje dat zorgt dat het vet van de huid zich minder snel vermengt met de make-up. Als je een primer wilt gebruiken is de volgorde: dagcrème, primer, foundation.

#Poeder

Als je ondanks het gebruik van een matte foundation toch nog een glimmend gezicht hebt, kan een goede kwaliteit poeder of bronzing poeder dit oplossen. Kies poeder in een tint zo dicht mogelijk bij je huidskleur. Kies bronzing powder als je gelijk wat bruiner wilt lijken. Hiervoor geldt ook weer dat je het beste een niet-comedogeen product kiest. Overdrijf niet met poeder en breng het alleen aan op die delen die je te glimmend vindt.

#Blush

Er zijn poederblushers en crème-achtige blushers. Als je een vette huid hebt is een poederblush een betere optie.

Oogschaduw

Als je oogschaduw wilt gebruiken kies dan een goede kwaliteit poederoogschaduw. Hoe zachter en crèmiger de oogschaduw is slechter deze blijft zitten en zich gaat verzamelen in de plooien van je ooglid.

#Tissues bij de hand

Zorg dat je tissues bij de hand hebt. Hiermee kan je af en toe je huid afdeppen, zonder te wrijven natuurlijk. Je makeup ziet er dan minder glimmend uit om dat je het huidvet opdept. Er zijn zelfs speciale tissues te koop zoals de blotting papers van Bobbi Brown. Maar met een gewone tissue gaat het ook prima.

#Af en toe een masker

Een vette huid kan baat hebben bij een kalmerend (klei) masker dat je één of twee keer per week aanbrengt.  Het kalmeert je huid en absorbeert het overtollige vet van de huid. Kaolin klei is bijvoorbeeld geschikt.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *