kleding combineren

Moeite met outfits samenstellen? Lees dan deze tips!

Dagelijks vult het internet zich met nieuwe trends, de modebladen staan er vol mee en ook door middel van reclame wordt fashion er met de paplepel ingegoten. Moeite ondervinden met het samenstellen van outfits vandaag de dag, is dus zo gek nog niet. Echter zijn er wel degelijk tips waarmee het samenstellen van outfits een stuk gemakkelijker wordt. Ervaar jij zelf moeite met het samenstellen van outfits? Lees dan deze tips.

Voordat je begint met het samenstellen van outfits, is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat niet iedereen met gevoel voor stijl geboren wordt, en dat dat helemaal niet erg is. Combineren kun je leren, en gevoel voor fashion hebben ook. Met de juiste items creëer je al snel een eigen stijl recept, waarbij ‘goed’ of ‘fout’ vandaag de dag eigenlijk al niet meer aan de orde is, met de ruimdenkendheid van dien.

Combineer vanuit 1 kledingstuk

Helena Hart blazer

Wanneer je zoekt op het leren samenstellen van outfits, zul je vaak terugzien dat wordt aangeraden om vanuit één basisstuk je outfit samen te stellen. Echter is het praktischer om vanuit een speciaal kledingstuk of een bijzondere accessoire te starten, zodat je zeker weet dat je toffe outfit als eindresultaat zult hebben. Begin dus bij een speciaal item, bijvoorbeeld een Helena Hart blazer, en werk vanuit hier verder. Vul de outfit bijvoorbeeld aan met bijpassende basis- en ietwat opvallende kledingstukken, en voeg als laatst de (extra) accessoires toe. Wens je meerdere outfits in een keer samen te stellen? Werk dan verder met een van de basics uit deze outfit en voeg er andere, bijpassende kledingstukken aan toe om er nog een outfit mee te maken.

Ga voor wijd en strak

Een tijdje was het een echte no-go om wijde items te dragen. Vandaag de dag, echter, is het een absolute musthave om wijde items in je kast te hebben hangen, zodat je een chunky look kunt creëren, die al snel goed is. Vooral toffe, wijde items, zoals die van Studio Anneloes, in combinatie met lossere items, doen het heel goed en komen regelmatig voorbij op de catwalk-, en in de geliefde modebladen.

Wissel af met kleuren

Kleuren maken je look, indien goed gecombineerd, tot een ware eye-catcher. Kleuren zijn fascinerend, en eigenlijk kunnen we niet zonder. Vaak is het echter lastig om goede kleurencombinaties samen te stellen, omdat bepaalde samenstellingen niet bepaald geliefd zijn, en niet ieder mens, iedere kleur rockt. Vraag je vooral af in welke kleur je je het prettigst voelt, want uiteindelijk is dát het belangrijkst. Voel je je prettig in je outfit, dan zul je dat ook uitstralen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *