Je haar verven zonder ammonia

Je haar verven, wie doet het niet? Om je grijze haar te camoufleren of gewoon om af en toe eens een ander kleurtje uit te proberen.

Geen wonder dat veel vrouwen, en ook mannen, echt niet zonder haarverf kunnen en willen. Toch is het algemeen bekend dat haarverf ook agressieve en ongezonde ingrediënten kunnen bevatten. Die stoffen zijn minder goed voor jou en je haar.

Wat doet ammonia in haarverf?

De kleur van de haarverf moet diep in je haar door kunnen dringen en daarvoor moet het door wat barrières heen. Hiervoor wordt ammonia toegevoegd. Ammonia verhoogt de pH-waarde waardoor de haarschubben zich openen zodat de kleur diep in je haar kan binnendringen. Als je je haar uitspoelt, sluiten de haarschubben zich weer.

Is ammonia echt nodig?

Lange tijd was ammonia een essentieel ingrediënt voor haarverf. Maar blijkbaar kan het ook heel goed vervangen worden door minder schadelijke ingrediënten die bovendien een stuk aangenamer ruiken.

Producten zonder ammonia

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor veilige haarverf producten zonder ammonia. Een voorbeeld van zo’n product is Wecolour. Wecolour levert 32 kleuren permanente haarverf, gewoon om thuis te gebruiken. De kleuren dekken 100% op grijs haar. Deze haarverf bevat veel natuurlijke ingrediënten zoals arganolie en calendula en géén ammonia, PPD, parabenen, siliconen of resorcinol. Naast haarverf heeft dit merk ook een complete haarverzorgingslijn zonder schadelijke stoffen.

Overstappen of haarverf zonder ammoniak

Je vertrouwde haarverf inruilen voor een andere doe je niet makkelijk. Maar er zijn dus echt wel een aantal redenen te bedenken waarom je beter kan overstappen op haarverf zonder ammonia.

#1 Gezonder haar

Het telkens opnieuw gebruiken van haarverf is een aanslag voor je haar. Met name de ammonia droogt je haar snel uit en kan je haar op den duur broos en dof maken. Haarverf zonder ammonia zorgt voor gezonder haar.

#2 Zachter voor huid en haar

Ammonia is een irriterende stof die huid en haar kan schaden. Bij het verven komt de ammonia niet alleen in aanraking met je haar, maar ook met de hoofdhuid. Dat kan irritaties en allergische reacties veroorzaken. Het kan roodheid, jeuk en verbranding van de huid veroorzaken. Kleine hoeveelheden ammonia gaan ook door de huid heen en komen in je lichaam terecht.

#3 Geen ammonia geur

Het meest opmerkelijke aan haarverf met ammonia, is de sterke geur. Behalve dat het niet erg prettig is om met je hoofd in de ammonia walmen te staan, kan het ook je ogen, keel en longen irriteren.

#4 Beter voor het milieu

Als je de haarverf uitspoelt, komt het via het riool weer in de natuur terecht. In grote hoeveelheden kan ammonia schade toebrengen aan het milieu, flora en fauna.

#5 Even goede dekking

Misschien denk je dat de dekking van haarverf zonder ammonia minder goed is. Dat is zeker niet het geval. Goede haarverf zonder ammonia dekt ook tot 100%.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *