kleuren lente zomer 2017

Mode kleuren lente zomer 2017

Heerlijk om op een sombere winterse dag alvast naar de mode kleuren van volgend voorjaar kijken.

Geïnspireerd op de mode die geshowd is op de runways voor de komende lente, heeft Pantone de 10 meest populaire modekleuren voor het voorjaar van 2017 gekozen.

Tien kleuren die we veel zullen zien in de mode maar ook in woonaccessoires bijvoorbeeld.

Dit zijn ze. Tien op het oog vrolijke, zomerse kleuren. Als je ze bij elkaar ziet. Bekijk je ze apart dan zitter er ook rustiger kleuren tussen. Wil je ze even vergelijken met vorig jaar? Bekijk ze hier. Of liever alvast een kijkje nemen naar de kleuren voor winter 17/18? Inmiddels zijn ook de kleuren voor de lente/zomer van 2018 bekend.

modekleuren lente zomer

Pale Dogwood

Pale Dogwood is vernoemd naar een plant die hier in Nederland Kornoelje wordt genoemd. Er zijn verschillende tinten, maar in dit geval gaat het om de zachtroze variant. Het is een hele zachte kleur roze die nog wat zachter is dan de rozenkwarts kleur roze van 2016. De tint gaat iets meer naar het zalmroze.

dogw

Island Paradise

Een echte mooie zomerse kleur, de kleur van een tropisch blauwe zee. Een kleur blauw die naar het groen of turquoise neigt. De kleur laat zich mooi combineren met het Lapis en Niagara blauw

island

Flame

Een vurige, warme en best felle kleur oranje. Een kleur oranje die eerder naar het rood gaat dan naar het geel.

flame

Lapis Blue

Lapis Blue, het mooie blauw van de steen lapis lazuli. Het is een vrij harde kleur blauw en laat zich goed combineren met de andere blauwtinten op deze pagina.

laps

Primrose geel

Primrose geel is geen kleur naar een roos, maar staat voor het geel van een sleutelbloem. Het is een tint geel die niet te fel is en daardoor makkelijker te combineren is.

primro

Niagara

Een kleur blauw die vernoemt is naar de diepe blauwgroene tint van de Niagara watervallen. Een kleur die op teal. Een kleur die mooi combineert met Island Paradise en Lapis Blue, maar ook zoals hier in het patroon op de afbeelding gecombineerd kan worden met wat feller groen en turquoise.niag

Kale

Kale, de kleur van boerenkool. Niet speciaal een zomerse kleur. Hoewel deze kleur groen beter combineert dan je zou denken. Het gaat goed samen met de meeste andere kleuren van deze pagina.

kalegr

Pink Yarrow

Deze kleur is vernoemd naar de bloem Duizendblad. Niet de witte versie, want die is er ook. Maar naar de felle roze kleur van de ‘Pink Yarrow’. Een vrolijke kleur voor de zomer.

pinky

Greenery

Greenery is de kleur van bladgroen of het loof van planten. Het is een lichte maar niet al te felle kleur die zich mooi laat combineren met kleuren als Paradise Island en Hazelnut.

Dit is de kleur van het jaar 2017 geworden.

green

Hazelnut

Hazelnootbruin is een vrij neutrale kleur in het rijtje. Deze kleur combineert het beste met alle andere kleuren. Het is eigenlijk het vervolg op de kleur taupe die je dit najaar veel ziet.

hazel

Volgende maand (december) wordt door Pantone de kleur van het jaar 2017  gekozen uit deze kleuren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *