Makeup bij blauwe ogen, voorbeelden

Om een goede oogmake-up aan te brengen is het belangrijk om te kijken wat je mooi vindt.

Probeer dat vervolgens uit bij jezelf. En bedenk je: oefening baart kunst.

Makeup bij blauwe ogen of blauwgrijze ogen

Vooral bij lichte ogen kun je door je oogschaduw de kleur van je ogen blauwer, blauwgroener of blauwgrijzer laten lijken. Afhankelijk van de kleur oogschaduw die je kiest.

Kijk ook naar de voorbeelden van makeup bij bruine ogen en groene ogen.

Koperkleur

Koperbruin past prima bij blauwe ogen. Neem een donkerbruine eyeliner en breng die aan rond de ogen. Breng dan de oogschaduw aan begin met de lichtste kleur en werk naar de donkere kleur toe. Blend de kleuren met een kwast of je vinger.


Lichtblauw

Breng een blauwe eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens lichtblauw-grijze oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Gebruik aan de buitenkant van het oog wat donkerblauw-grijze oogschaduw. Maak het af met een grijze of donkerbruine mascara.


Lichtroze

Breng een grijze of grijs-blauwe eyeliner aan op het bovenste ooglid en een heel dun lijntje op het onderste ooglid. Gebruik een lichtroze oogschaduw op het bovenste ooglid en breng ook een beetje aan onder het oog, wrijf het wat uit. Afmaken met een grijze of donkerbruine mascara.


Felblauw

Iets opvallender is deze felle blauwe oogschaduw. Breng eerst een donkergrijze eyeliner aan die je wat vervaagd. Vervolgens de felblauwe oogschaduw op het bovenste ooglid. Er is ook wat bruine oogschaduw aangebracht aan de binnenkant van het bovenste ooglid. Gebruik grijze of donkerbruine mascara.


Aqua-blauw

Heb je ogen die soms blauw lijken en soms groen? Dan is dit een prima kleur oogschaduw. Laat de kleur oogschaduw verlopen van blauw naar blauwgroen-turquoise en licht aan de binnenkant van je oog. Breng ook wat donkerbruine eyeliner en mascara aan.


Paars

Breng een donkergrijze eyeliner aan op het bovenste ooglid en een dunnere lijn onder het oog, die je wat vervaagd. Breng vervolgens een paarse oogschaduw aan rond het oog. Eventueel een highlighter gebruiken boven de paarse oogschaduw.


Oranje

Een kleur die wel kan bij blauwe ogen maar waarmee je voorzichtig moet zijn omdat het snel een ziekelijke uitstraling kan geven is zalm/oranje. Breng een bruine of grijze eyeliner aan rond de ogen en werk daaromheen met een zalmkleurige oogschaduw goed naar buiten vervagen.


Grijs

Bij grijsblauwe ogen kan grijze oogschaduw erg mooi staan. Breng een donkergrijze eyeliner aan die je vervaagd. Breng vervolgens een lichte grijze tint oogschaduw aan rond het oog, en een donkere tint aan de buitenkant van het ooglid. Op het plaatje zijn kunstwimpers gebruikt, maar je kan ook een goede grijze of donkerbruine mascara gebruiken.


Paars-goud

Een iets feestelijker makeup is deze combinatie van goud met paarse oogschaduw. Breng wat eyeliner aan rond de ogen. Breng wat gouden oogschaduw aan aan de binnenkant van het oog. Goed vervagen. Breng dan een paarse tint aan op het bovenste en onderste ooglid. En tenslotte een donkerblauwe oogschaduw in het midden van het bovenste en onderste ooglid ooglid. Goed vervagen. Afwerken met een highlighter en mascara.


Roze-blauw

Ook geschikt voor een feestje is deze roze-fuchsia blauwe combinatie. Begin met de eyeliner. Breng dan een lichte roze oogschaduw aan op het midden van het bovenste ooglid en wrijf dit uit naar buiten. Breng een fuchsia tint aan op de bovenste buitenkant. Vervolgens een lichtblauwe smalle rand onder het oog. Witte oogschaduw of highlighter aan de binnenkant van het oog en onder de wenkbra

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *