groene oogschaduw

Makeup bij groene ogen, voorbeelden

Om een goede oogmakeup aan te brengen is het belangrijk om te kijken wat je mooi vindt.

Probeer dat vervolgens uit bij jezelf. En bedenk je: oefening baart kunst.

Makeup bij groene ogen en groengrijze ogen

Vooral bij lichte ogen kun je door je oogschaduw de kleur van je ogen groener of blauwgroener of bruiner laten lijken. Afhankelijk van de kleur oogschaduw die je kiest. Welke kleuren je kiest, hangt natuurlijk ook af van de kleur van je huid.

makeup groene ogen

Grijs

Groene ogen met heel subtiel grijsbruine oogschaduw aangebracht op het bovenste ooglid.

groene oogschaduw bij groene ogen

Geel-groen

Breng een grijze eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens lichte grasgroene oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Op de foto is een glanzende glitter eyeliner gebruikt onder het oog. Maak het af met een grijze of donkerbruine mascara

groene oogschaduw

Groen

Breng een donkergrijze eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens lichte groene oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Breng vervolgens een donkerder tint felgroen aan op het midden van het bovenste ooglid en wrijf dit uit naar buiten. Witte oogschaduw aanbrengen tot de wenkbrauw en vervagen. Maak het af met een grijze of donkerbruine mascara.

kleur oogschaduw

Geel-oranje

Breng voor deze feestelijke makeup eerst een donkerbruine of zwarte eyeliner aan rond het oog. Vervolgens gele oogschaduw op het bovenste ooglid aanbrengen en licht onder het oog. Dan met ene donkere zalm of koraalachtige kleur oranje aanbrengen aan de binnenkant en de buitenkant van het bovenste ooglid. Goed vervagen. Afmaken met mascara.

zalmroze

Zalmroze

Breng een donkergrijze eyeliner aan. Breng boven het oog een zalmroze oogschaduw aan die wat donkerder is aan de buitenkant van het oog. Breng onder het ook wat groen en blauw oogpotlood of oogschaduw aan. Breng tot slot nog wat donkerbruine of grijze mascara aan

Blauw-groen

Breng een zwarte eyeliner aan op het bovenste ooglid. en werk met een grijs oogpotlood het onderste oograndje bij. Gebruik een lichte zeegroene kleur oogschaduw op het bovenste ooglid en een smalle rand onder het oog. Breng een donkerder ting zeegroen aan op de binnenkant van het bovenste ooglid. Vergaag naar buiten en naar boven. Afmaken met mascara.

paarse makeup bij groene ogen

Paars

Breng een paarse oogschaduw aan op het bovenste ooglid en onder het oog. Netjes uitwrijven. Afwerken met mascara.

antraciet

Antraciet

Een dramatisch effect krijg je als je een vrij bleke huid hebt, groene ogen en ze dan donker maakt. Bij deze smokey eyes breng eerst een donkergrijze of zwarte eyeliner aan. Vervolgens een donkergrijze oogschaduw op het bovenste ooglid en onder het hoog. Naar boven toe iets vervagen. Afwerken met grijze of zwarte mascara.

blauwgroene oogmakeup

Aqua

Breng een donkergrijze eyeliner aan rond het oog. Breng een blauwgroene oogschaduw aan rond het oog en op het bovenste ooglid. Breng er boven een hele lichtgrijze of witte oogschaduw aan en wrijf deze uit zodat ze mooi in elkaar overlopen. Maak de bovenste oogrand donker met donkergrijze oogschaduw.

feestelijke makeup

Multicolor

Misschien wat erg kleurig voor overdag, maar wel leuk en bijzonder voor een feestje. Begin met donkerbruine of zwarte eyeliner. Breng vervolgens groene, oranje, roze en lila oogschaduw aan. Ook onder je oog. Werk het af met bruine of zwarte mascara.

roze en zalm

Roze

Breng een donkere eyeliner aan rond het hele oog. Breng vervolgen een perzikkleur oogschaduw aan op het bovenste ooglid. Vervagen naar boven toe. Neem vervolgens een felroze oogschaduw en breng die aan op de bovenste oogrand en heel licht onder het oog. Afmaken met donkere mascara.

grijze oogschaduw

Zilvergrijs

Breng zwarte of donkergrijze mascara aan rond het oog. Breng dan lichtgrijze oogschaduw aan rondom het oog en op het bovenste ooglid. Neem vervolgens een donkerder tint grijs en breng dit aan op het bovenste ooglid aan de buitenkant. Afmaken met mascara.

 

Kijk ook naar de voorbeelden voor makeup bij blauwe ogen en bruine ogen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *