bruine oogschaduw voorbeelden

Makeup bij bruine ogen, voorbeelden

Om een goede oogmake-up aan te brengen is het belangrijk om te kijken wat je mooi vindt.

Probeer dat vervolgens uit bij jezelf. En bedenk je: oefening baart kunst.

Bruine ogen

Bij bruine ogen en een wat donkerder huid kun je wat meer kleur gebruiken dan bij lichte ogen. Hou bij de keuze van de kleuren en de soort make-up ook rekening met de vorm van je ogen. Goed verzorgde wenkbrauwen zijn belangrijk voor het totaalplaatje.

Mat bruin grijs

Kies een donkerder tint bruin of grijsbruin dan de kleur van je ogen. Breng een zwarte of donkerbruine eyeliner aan op het bovenste ooglid en onder het oog (op de foto is de eyeliner in het onderste ooglid aangebracht). Breng de matte oogschaduw ruim aan boven het oog en een beetje onder het oog. Breng tenslotte mascara aan.


Aubergine-kleurige oogschaduw

Eén van de mooiste combinaties bij bruine ogen is wel een aubergine-kleurige oogschaduw. Breng eerst een zwarte, grijze of donkerbruine eyeliner aan rond het oog. Breng dan de aubergine-kleurige oogschaduw aan boven het oog en iets aan de buiten- en onderkant. Breng een wat lichtere tint roze of aan bij de binnenkant van het oog. Maak het af met mascara.

Mat grijs

Breng een grijze of zwarte eyeliner aan rond de ogen, zowel boven als onder. Breng vervolgens grijze oogschaduw aan op het bovenste ooglid en een smalle lijn onder het oog. Gebruik op het midden en aan de buitenkant van het bovenste ooglid wat donkergrijze oogschaduw. Maak het af met een zwarte mascara.

Oranje-bruin

Gebruik een bruine of zwarte eyeliner. Breng vervolgens een bruine oogschaduw aan rond en boven het oog. Vervaag het naar boven en de zijkanten toe. Bren een wat donkerder tint bruin aan op de arcadeboog boven het oog. Afmaken met zwarte mascara.

Goud-paars-bruin

Breng een zwarte eyeliner aan rond het oog. Breng vervolgens een koperkleurig oogschaduw aan aan de binnenkant van het bovenste ooglid. En een paars-bruine oogschaduw op de buitenkant van het bovenste ooglid. Laat ze mooi in elkaar overlopen door ze te vervagen. Eventueel met een donker oogpotlood de randen nog wat accentueren. Afmaken met zwarte mascara

Goud

Met een bruine of zwarte eyeliner een dunne lijn rond het oog aanbrengen. Vervolgens goudkleurige oogschaduw boven en onder het oog aanbrengen. Wrijf de kleur uit naar boven. Breng tot slot wat zwarte mascara aan.

Paars-oranje

Breng een zwarte of bruine eyeliner aan. Breng dan een oranje tint oogschaduw aan op het bovenste ooglid. Daarboven een licht paarse oogschaduw die je ook onder het oog aanbrengt. Werk met een blauw-paarse kleur oogpotlood de lijn onder het oog bij. Gebruik nog wat donkergrijze oogschaduw aan de buitenkant van het bovenste ooglid. Afwerken met highlighter en zwarte mascara.

Roze-grijs

Breng met een donkerbruin of zwart oogpotlood een lijn aan rond het oog Breng een lichtroze oogschaduw aan op het bovenste ooglid. Breng op het onderste deel van het bovenste ooglid een donkerder tint roze aan en vervolgens een bruinroze tint aan de zijkant. Afwerken met een highlighter en mascara.

Oranje

Breng een zwarte eyeliner aan. Een lichte oranje tint oogschaduw rond het oog aanbrengen en vervolgens een donkerder tint oranje oogschaduw aan de buitenkant van het bovenste ooglid. Afwerken met mascara.

Blauw-groen-geel-wit

Voor gevorderden: Breng een donkerblauwe eyeliner aan rond het oog. Vervolgens een witte oogschaduw aan de binnenkant van het bovenste ooglid. Vervolgens een lichtblauwe, en een donkerblauwe tint. Breng daarboven een groene en daarboven een gele oogschaduw aan. Gebruik geel en blauw ook onder het oog. Afwerken met mascara.

Bekijk ook de voorbeelden voor makeup bij blauwe ogen en groene ogen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *