kleding op het werk

Beter gekleed naar je werk, 5 tips

Het hangt een beetje af van het soort werk dat je doet. Maar vaak is het wel gewenst en soms zelfs vereist om er op het werk netjes gekleed uit te zien.

Representatief gekleed

En dat betekent dan dat de kleding voor je werk net wat netter moet zijn dan de kleding die je in je vrije tijd draagt. Op sommige werkplekken gelden zelfs speciale regels waar je je aan moet houden. Soms hebben die voorschriften met veiligheid te maken en moeten werknemers speciale veiligheidskleding dragen als deze waarbij er genoeg ruimte moet zijn voor zakken, weerbestendigheid en functionaliteit. Maar in de meeste gevallen word je gewoon geacht om er representatief uit te zien. De ene persoon heeft er meer moeite mee om er elke dag netjes uit te zien dan de ander. En in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, hoeft het echt geen kapitalen te kosten.

Het jij er ook moeite mee? Dan kunnen de volgende tips je helpen.


werkkleding1. Plan je outfit de avond ervoor

Bedenk wat je de volgende dag aan gaat trekken. Verzamel de kleding en kijk het na op vlekken, ontbrekende knopen, losse naden, enz. Strijk het als dat nodig is. Dat scheelt tijd ’s ochtends en bovendien kom je niet voor verrassingen te staan van kapotte of vuile kledingstukken. Er zijn ook apps die je helpen bij het plannen van je kleding.

2. Zorg voor goed passende kleding

Niet iedereen kan zich maatkleding veroorloven en dat is ook helemaal niet nodig. Maar kleding moet bij voorkeur wel goed passen. Zorg dat broeken, rokken en jasjes perfect passen en de goede lengte hebben. Niet alleen staat dat beter, de kleding zal ook lekkerder zitten wat je zelfvertrouwen ten goede komt. Zoek iemand die je kleding kan aanpassen of vermaken. Dat hoeft echt geen kapitalen te kosten.

3. Besteed aandacht aan je ondergoed

Je kan nog zulke mooie kleding dragen, maar als het ondergoed dat je eronder draagt niet goed past of geen goede vorm heeft, doe je jezelf te kort. Kies een goed merk ondergoed dat lekker zit en je lichaam op de juiste plaatsen ondersteunt. Het ondergoed moet liefst onzichtbaar zijn. Dus geen onderbroeken die zich aftekenen onder je broek of rok of bh’s die vetrolletjes vormen op je rug op op andere plaatsen zichtbaar zijn.

4. Overdrijf niet met accessoires

Als je er chic en verzorgd uit wilt zien, dan kan je beter te weinig dan te veel accessoires gebruiken. Te veel accessoires leiden de aandacht af. Eén of twee mooie, niet te opvallende accessoires die goed bij de rest van je outfit passen en niet te veel overheersen, zijn de beste keuze. Denk bijvoorbeeld aan een mooi horloge, een ketting of een paar oorbellen.

5. Investeer in een goede basisgarderobe

De laatste trends volgen is minder geschikt als het om je werkkleding gaat. Dat wil niet zeggen dat werkkleding saai moet zijn, maar met een aantal basis kledingstukken van goede kwaliteit, kan je makkelijk combineren. Denk bijvoorbeeld aan een witte blouse, een zwarte broek, een zwart jasje, een zwarte rok en een neutraal, eenvoudig jurkje. Wissel die basis kledingstukken af met wat kleur. Zo zie je er iedere keer weer anders uit.

 

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *